Гърция: Ще има мерки срещу COVID, но ще касаят неваксинираните

Ваксинираните ще са свободни от тестове от 1 юли
13 юни 2021 20:57, Анисия Иванова
85
Гърция: Ще има мерки срещу COVID, но ще касаят неваксинираните
Снимка: БГНЕС

Ваксинираните граждани ще бъдат освободени от задължението да предоставят доказателство, че не са заразени с коронавирус при постъпване на работа или за извършване на социални дейности от 1 юли, заяви министърът в кабинета на премиера Акис Скерцос.

„От 12 април в Гърция бяха разпространени около 27,5 милиона комплекта за бързи тестове, което допринесе за бързото намаляване на новите инфекции”, отбеляза той, заедно със старта на масовите ваксинации.

Новите инфекции спаднаха със 75% през последните два месеца, а хоспитализациите с коронавирус намаляха с 65-70%, подчерта той.

Относно онези, които не искат да бъдат ваксинирани, министърът каза, че „те трябва да знаят, че ще продължат да бъдат ограничавани в начина си на работа, социализация и забавление“.

Той добави: "тези, които изберат да останат неваксинирани, трябва да разберат, че тъй като нивото на имунитета се повишава - и вече няма риск най-уязвимите да се разболеят и да окажат натиск върху здравната система - няма шанс универсалните ограничителни мерки да се върнат, да речем през есента, което би ограничило живота на ваксинираните. Ще има мерки само в интерес на общественото здраве, но те ще касаят неваксинираните“, уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
5
 
3
 
! Отговори
фърчило преди 2 години
До Анонимен 20Ваксинираните може да ръсят протеини само ако имат пърхот. Само че е кератин, а не от вирус.
34
1
 
35
 
! Отговори
Супер преди 2 години
Не смятам да се бутам между ваксинирани.
33
7
 
9
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Концентрацията на бавни антиваксъри в тези коментари is too damn high. Дали е възможно някой ит вас да ни цитира един документ за метода на действие на ваксините, който е прочел.
32
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече общувам с ваксърманяци, толкова повече се убеждавам че Бил Гейтс е прав.
31
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американците глупави,евреите глупави франсетата глупави , швейцарците глупави, само ние сме най умните , че псуваме ваксините.
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен професор преди 2 години
До Анонимен лекар- лека нощ, колега. Личи си високата ви квалификация. Предимно по пълната ви незаинтересуваност към всичко извън пропагандата
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен лекар преди 2 години
Некомпетентност и невежество. Арогантност и простотии. Отказвам се да чета. Останете си със здраве
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша - съжаление вече загубих за тестовите обекти, но имам съжаление към оцелелите, ще сме на бригади за заравяне всичките. Скапано.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 24 И нищо не научи, за цялото това време... За ADE примерно. Можеше да ти спаси животеца брат. Но нали ви учат само за продавачи и рекламни агенти на мегафарма вече...
26
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен лекар - Ааа, така ли ти разказаха от телевизора. Затова ли в Австралия спряха тяхната вакса, понеже тестваните даваха положителен резултат за СПИН. Значи според теб си инжектирате нещо като спин, ама дано е временно.
25
1
 
7
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
6 години медицина , 4 години специализация и още много имам да чета . Айде приятна вечер .
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен лекар преди 2 години
Към оня слабоумния. Ковид потиска имунитета, нещо като спин, ама временно. Затова имунитетът не е пълноценен след боледуване. Затова и подозират че е изкуствено създаден. Да си чел, че при ковид има левкопения и лимфоцитопения? Еми това е.
23
5
 
12
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 23 - Да, и всички инжектирани (това не е ваксина) имат претоварен имунитет. Чакаме есента, но не искам да ревете и да очаквате съжаление!
22
1
 
7
 
! Отговори
до 23 преди 2 години
Само не чети нищо и не се информирай в никакъв случай! Всичко което ти трябва си научил вече от телевизора.
21
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Говорите глупости .Човек има лигавичен , кожен , хуморален и т.н.имунитет. Няма как ваксиниран да разпространява патогени ако има имунитет. Но това се учи дълги години в университета и клиничната практика . Коментаторите тук сте невероятни умници. Браво на гърците . Швейцария и Лихтенщайн 71% първа доза, но те не четат този форум за да знаят какъв апокалипсис ги очаква :)))
20
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормалните трябва да се пазят от ваксипрецаканите, понеже ония ръсят отвратителните си вирусни протеини. А ваксинаръганите трябва да се пазят от неваксаните, понеже вероятно при среща с вирус ще загинат от antibody dependent enhancement. Какво време да си жив
19
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие наистина сте с нелечимо слабоумие. Как "след ваксина" ще е по-силен имунитет, когато в най-добрия случай ще бъде същия като след боледуване?
18
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Засега се смята че ваксината предпазва поне 1 година. Мерят антителата на ваксинираните да видят колко ще държат. За преболедувалите е ясно че след 6 месеца рязко спадат. Имунитетът след ваксина е по силен. Изключение са старците, които правят по слаб имунитет, но те нямат шанс ако се разболеят пък. За тях ваксината е единствен избор.
17
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те изобщо нямат данни за колко време ги предпазва ваксината.За сега се споменава, че 6 месеца и след това трябва на всеки 6 месеца да се имунизират.Докато който има антитела може да следи с антигенни тестове и ще се имунизира чак когато загуби антителата.Защо не пускат паспорти за хората с антитела?Може да се докаже от лаборатория с антигенен тест какви са стойностите на антителата. Който има антитела не е препоръчително да се имунизира и това го казват докторите, не някой си грък шменди капела
16
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко цинично ще започнат да лъжат, когато ваксинираните умират(от ваксината). Ето - хванал го е новия Марсиански щам. Трябва нов локдаун !