Ограниченията в Англия може и да не отпаднат

На Острова отчитат много нови случаи на коронавирус
Обновена: 13 юни 2021 08:36 | 13 юни 2021 08:30, Камелия Цветанова
31
Ограниченията в Англия може и да не отпаднат
Снимка: БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън не е твърде обнадежден, че ще може да отмени ограниченията в Англия заради пандемията, както е планирано на 21 юни, намеквайки, че може да се наложи правилата да бъдат запазени за по-дълго време заради увеличаването на случаите, предава Bloomberg.

Още по темата

Джонсън заяви, че правителството трябва да бъде „предпазливо“ за това кога да направи последната крачка за излизане от блокадата, за да запази успеха на ваксинационната кампания на Великобритания в овладяването на COVID-19.

Властите ще проучат новите данни за разпространението на новия доминиращ делта вариант, открит първо в Индия, преди да направят съобщение в понеделник за следващата стъпка.

В отговор на въпрос дали е по-малко оптимист сега за продължаването на пътната си карта за излизане от блокадата, отколкото в края на май британският премиер заяви: „Да, може да се каже. Искаме да гарантираме, че пътната карта е необратима, но не можем да имаме необратима пътна карта, ако не сме подготвени да сме предпазливи“.

Влошаването на перспективите кара министрите да обсъждат варианти, включително отлагане с девет дни до един месец, и потенциално запазване на някои правила при разхлабване на други. Броят на потвърдените случаи на делта щама са се утроили за седмица до 42 323, създавайки дилема за Джонсън.

Премиерът се надяваше, че една от най-напредналите програми за ваксиниране в света ще позволи на Великобритания да отмени напълно мерките за социално дистанциране от 21 юни.

Отлагането на последната фаза от постепенното смекчаване във Великобритания ще бъде удар за развлекателната, хотелиерската и ресторантьорската индустрия, включително барове и театри, които ще бъдат принудени да останат затворени или да запазят строги ограничения за броя на клиентите.

„Ясно е, че индийският вариант е по-заразен и също така е вярно, че случаите растат, както и броят на настанените в болница хора“, каза Джонсън в интервю за Sky News на срещата на върха на Г-7 в Корнуол, Югозападна Англия. „Сега не знаем до каква точно степен това ще доведе до допълнителна смъртност, но е ясно, че е въпрос на сериозно безпокойство“, допълни той.

Джонсън е подложен на натиск да продължи с последната фаза от повторното отваряне на икономиката. Компаниите изнемогват под напора на мерките, които включват изискване баровете и ресторантите да предлагат само обслужване по масите, ограничения за броя на зрителите в театри, на концерти и спортни състезания и ограничения за броя на гостите на сватби. Но сега правителството е под влиянието на влошаващи се данни за коронавируса.

Репродуктивното равнище на вируса в Англия нарасна до нива, регистрирани за последно през октомври, съобщи правителството в петък. Отделно изследване на статистическата служба установи, че един на 569 души в Англия са имали вируса през седмицата от 4 юни спрямо 1 на 640 седмица по-рано и 1 на 1340 души в началото на май.

Едномесечната възходяща тенденция е стимулирана от с 60% по-заразния делта вариант на вируса, установен за първи път в Индия, който сега съставлява над 90% от всички случаи на заразени във Великобритания.

Още по темата четете в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОЯ няма ли кой да му види сметката ?
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британците така се съсипаха сами, както никой враг не ги е съсипвал. Сами се изолираха от света с излизането от ЕС, сега година и половина са се запечатали и умират икономически и социално, докато Европа забравя за коронавируса. Какво става с това островче не е ясно..?
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами покачването на случаите е свързано с ваксинитането...
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирани са засега 50% . Значи 50% са податливи. Това е надпревара между вируса и скоростта на ваксинация , както се каза.
18
2
 
23
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Случаите се покачват на фона на 60% ваксинирани. Изглежда, че ваксините са пълен т-шак. В Израел случаите са малко, ама то и у нас са малко. Климат. А когато започнат да излизат данните за дългосрочните странични ефекти на ваксините, ще падат глави и правителства. Ще има хаос, война и разрушение. И всичко това от глупост. Добре, че сме на г-за на географията!
17
3
 
28
 
! Отговори
Ник преди 2 години
залъгват ги по график. изтощават простолюдието чрез подаване на противоречиви команди, социална изолация, липса на забавления, третиране като животно в обор, дигитализация на отчитането на животните и т.н. Там са наивни и лековерни. повечето вече са набоцкани и зомбирани и скоро, дори и да им отворят вратата на обора, никой няма да излезе.
16
2
 
11
 
! Отговори
1984 преди 2 години
е на англ. писател.
15
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега разбрахте ли защо няма да се ваксинирам .Като ще стоят локдаунати години наред за какво въобще да се ваксинират!И в двата случая мерки ,само ,че в единия вече имаш отровни вещества и части от шимпанзе и екстракт от бъбреци на човешки ембриони .Честито на печелившите!
14
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демек по народному казано хем ваксинирани ,хем заразени ,хем и за дълги години в кошарите ,хем и от....................з...........................а.д също.А уж говореха ваксинирайте се защитете другите ,бъдете отговорни и отново ни чака нормалния живот както преди.Да ,ама не както казваше Петко Бочаров.Васкърчета размърдайте си последната ГМО-РНКа мозъчна клетка ,нещо май ХАХАХАХАА
13
1
 
35
 
! Отговори
Не! преди 2 години
60% ваксинирани и под ключ, евала за ефективните ваксини...
12
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как е "ясно" че някакъв си там индийски вариант е "по-заразен", когато за един месец в Индия активните случаи се сринаха от 3.7 милиона до 1 милион? Хора събудете се! Ковид приказката е потресаващо елементарна и фалшива!
11
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си сезят на смрадливия остров и да не ходят по света, у нас също, тъкмо живнахме малко
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Само бой и носене на тесни обувки остава.
9
2
 
34
 
! Отговори
mn преди 2 години
Е, нали се избоцкаха всички там? С мега ефективната ваксина?
8
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди мерките почти нямаше болни от ковид. Мерките доведоха до това да се заразят повече хора понеже сложиха вируса в дезинфенктантите и в маските и тн.
7
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Причината вероятно е в Астра Зенека. Явно не е ефикасна, а там 90% са с нея.
6
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много точни коментари се появяваха одеве "ще дойде време, когато ще трябва да се пазим от ваксинираните". Какво друго да се очаква, когато заразата е в самата ваксина ?
5
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо ново под слънцето. Ваксинацията и на 150% няма да доведе до махане на каквито и да е мерки. Но да го разбере ваксиниран това е невъзможно. Само съпротивата срещу фалшивите и незаконни мерки ще ги махне.
4
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как ваксинацията да проработи след като си имат многомилонна колония от индийци и пакистанци, перлите на коронавируса! Пък и не направиха и опит да спрат движението между контитентите поне за месец!
3
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните газ пикат и гледат умно...