Без маски за ваксинираните, продавачи питат как ще ги различат

Разчитали на съвестта на клиентите, но не им вярвали много
230
Без маски за ваксинираните, продавачи питат как ще ги различат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Смекчават мерките срещу вируса. В началото на тази седмица се очаква нова заповед на здравния министър за отпадане на маските на определени места. Очакванията са това да важи във фризьорските салони, залите за спорт, фитнесите, малките търговски обекти и трудовите колективи, които са не повече от 5-7 души, но това ще важи за ваксинираните. Как бизнесът приема предстоящото разхлабване на ограниченията?

Още по темата

„Разбира се, чухме за тази наредба, която трябва да влезе в сила. Ние не се притесняваме, ползваме предпазни средства“, казва Антонина Камбитова, управител на магазин за хранителни стоки в Благоевград пред bTV.

Според нея обаче има доста неясноти в бъдещата наредба.

„Ние откъде да знаем кой е ваксиниран и кой не е?“, пита Камбитова и допълва, че не може в нейния магазин да има човек, който да следи за това.

„Разчитаме на тяхната съвест, но не вярваме много“, казва управителката.

„Така или иначе много хора си влизат без маски, ние им правим забележка“, допълва Камбитова и отбелязва, че много хора искат да се махнат маските и да се върнат към нормалния живот.

Според нея чрез това разхлабване на мерките се цели „побутване към ваксинирането.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
4
 
28
 
! Отговори
123456 преди 2 години
Дискриминация в чист вид .
152
4
 
9
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 2 години
значка на челото
151
3
 
33
 
! Отговори
Ko? преди 2 години
Какви са тия глупотевини за декларации за отказ от лечение? Няма проблем ама ми върни здравните осигуровки както и парите от данъците ми с които е дофинансирана здравната система! И без това от БГ здравната система няма полза.
150
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 157Да правят тестове преди ваксинация, нали са много загрижени за здравето на хората и парите не са важни, а здравето?
149
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маските са много полезни, когато скриват гpoзните мутри на чалгопитеците.
148
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 156Вие няма от какво да се страхувате да му мислим ни баламите, които не сме.
147
20
 
9
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Антиваксърите ги разпознаваш по телешкия поглед. Имам патент (пендинг).
146
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен154. Защото никой не ходи да си изкара тест , че е преболедувал.
145
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха-ха. Сега ще стане мешана скара... Антиваксърите само това ще чакат... Като скочат бройките заразени и цирка почва отначало.
144
0
 
2
 
! Отговори
МАНГЪРЯН преди 2 години
До и ти ли бруте Какви марули бе! Аз ям само черен хайвер!
143
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо само за ваксинирате?!?!? Има ужасно много хора, които са преболедували въпросният вирус. Те са с далеч по-траен имунитет. Защо се издават паспорти и падат ограничения само за тези с ваксина. Лакомията за пари ще им излезе през носа на всичките фармацефтични лами и докторчета.
142
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Казах нещо...А чу ли се какво каза?
141
0
 
0
 
! Отговори
САЩоамериканецът преди 2 години
Ще бъде човек, а не ***, когато се научи да си оправя кашата дето е забъркал и се научи на чест и достойнство и уважение и да си плаща за каквото е научил.
140
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз смятам, че тази заповед не е справедлива. Справедливо е и всичките ковид-скептици да си подпишат декларация, че при заразяване и диагностициране с ковид отказвам да бъдат приети в болница. Нали не е смъртоносен и го няма тоя вирус? Какво ви притеснява? Давайте, справедливо е.
139
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз харесвам да ме ваксинират.Аз ако може да се ваксинирам още веднъж, че ако дават по 50 лв. Ще съм прецакан.А може ли по няколко пъти?На пр. 10 пъти по 50 лв.е 500 лв.Така ще бъда много здрав,а ако има чипове,по лесно ще давам сигнал.Все пак 10 сигнала от 10 чипа или 20 незнам колко ще са.Но 500 лв. ще си взема.
138
0
 
3
 
! Отговори
и ти ли бруте преди 2 години
До МАНГЪРЯНси ял марули по времето на чернобил
137
7
 
0
 
! Отговори
Казах нещо... преди 2 години
Няма да видите нищо повече докато поддържате това положение и докато си казвате куршума и откачалката си заминава без да платим един долар и не не са военни, а са цивилни разработки... Тези са ви дадени, защото нямате време по няколко съображения.Някога имах една книга за Фон Браун четох първите две страници и си подпалих печката с нея. Пълни глупости ...
136
7
 
5
 
! Отговори
Язе преди 2 години
Да ви cepа на вирусо! Могу ми аресват учените ора тука дека викат дека сичкуту а измама!Е па нема а са ванцинирвам додека ми не дадат барем по 200 лева за ино боцканье!
135
1
 
0
 
! Отговори
ако е мъж преди 2 години
До Анонименкво ти пука бе опъваш е пазаруваш
134
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие се майтапите с концлагерите, но ако зависеше от мен веднага ги въвеждам. За всички, без дискриминация. Просто да млъкне стадото малко, че много врява вдига. От година вече не е млъкнало да се оплаква и да се филмира ту за едно, ту за друго. То вече не можеш да намериш двама, с които да свършите някаква работа. Всичките са на 24/7 ангажимент да спамят по форуми, коментарски секции и фейсбук.