Без маски за ваксинираните, продавачи питат как ще ги различат

Разчитали на съвестта на клиентите, но не им вярвали много
230
Без маски за ваксинираните, продавачи питат как ще ги различат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Смекчават мерките срещу вируса. В началото на тази седмица се очаква нова заповед на здравния министър за отпадане на маските на определени места. Очакванията са това да важи във фризьорските салони, залите за спорт, фитнесите, малките търговски обекти и трудовите колективи, които са не повече от 5-7 души, но това ще важи за ваксинираните. Как бизнесът приема предстоящото разхлабване на ограниченията?

Още по темата

„Разбира се, чухме за тази наредба, която трябва да влезе в сила. Ние не се притесняваме, ползваме предпазни средства“, казва Антонина Камбитова, управител на магазин за хранителни стоки в Благоевград пред bTV.

Според нея обаче има доста неясноти в бъдещата наредба.

„Ние откъде да знаем кой е ваксиниран и кой не е?“, пита Камбитова и допълва, че не може в нейния магазин да има човек, който да следи за това.

„Разчитаме на тяхната съвест, но не вярваме много“, казва управителката.

„Така или иначе много хора си влизат без маски, ние им правим забележка“, допълва Камбитова и отбелязва, че много хора искат да се махнат маските и да се върнат към нормалния живот.

Според нея чрез това разхлабване на мерките се цели „побутване към ваксинирането.
 


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
3
 
1
 
! Отговори
До Койчо преди 1 месец
Ти явно го разбираш много нещата! Вземи да ни обясниш , а? Поредният загубен трол
224
1
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 1 месец
Бъдете отговорни и се ваксинирайте!... с "нещо", за безопаснозтта от което НИКОЙ не носи отговорност....Пак опитай..., след десет години... 😜
223
18
 
10
 
! Отговори
LosHo преди 1 месец
Хора, ваксинирайте се! Не бъдете и.диоти и не вярвайте на тролове, които заливат с дезинформация относно ваксините. Само във ваксините ни е надеждата да предпазим нас и хората около нас! Бъдете отговорни и се ваксинирайте!
222
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече е установено и потвърдено от множество експерти, че ваксината препятства само тежкото прекарване на ковид и влизането в болница. Казват, че дори и ваксиниран, човек пак може да се зарази и да разнася заболяването, т.е. да заразява други хора. То за ваксинираните ваучери, пък без маски, направо по 70 девственици им обещайте... Много умове май ще плащат бая обезщетения за явно дискриминационни практики.
221
1
 
6
 
! Отговори
Skunka преди 1 месец
Няма такова нещо като управителка, директорк и т.н. Кавичките се поставят не само в началото, а и в лрая на цитата. Журналист сте, все пак. Прочетете веднъж статията си, преди да я публикувате.
220
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
да носят жълти значки
219
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жалка проваксинаджийско - отровителска пропаганда. Толкова жалки никога не сте били, господа управленци - изпълнители на чужди решения и поръчки, дори по бойково време. А това говори много. Трудно е да го стигнеш по идиотия това време. Вие успяхте, господа и дами про-фашисти! И тотално изпортихте пландемичните идеи с този напън до нас.и..ране.
218
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пука ми. пазарувам в румъния - по евтино, по-хубави стоки и още не са въвели ковидфашизма, както тук се канят да го въведат. Няма да накарате никого да се ваксинира с такива жалки опити и насилие. Майм"уните вече си минаха по реда, останаха разумните хора, те на балъшки кукички не кълват.
217
1
 
23
 
! Отговори
ww преди 1 месец
Долу всички маски за всички! Човечеството е оцеляло и без маски!
216
4
 
32
 
! Отговори
Това преди 1 месец
Е дискриминация. Първата крачка в тази посока. Трябва да се спре още сега и да не се позволяват подобни дискриминационни заповеди.
215
16
 
6
 
! Отговори
Не така преди 1 месец
Клиента е твар! Да махнат маските за служителите, а клиентите да продължат да си носят! Няма да им се развалят красивите физиономии като сложат маска за 2-3 минути но цял ден е недопустимо, престъпно и опасно,
214
1
 
2
 
! Отговори
темата на нова преди 1 месец
До 2 седмици ще ви кажат как Ох Господи прости ни,ако не е късно.
213
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стойчо ще го осъдят след мандата за тази заповед.
212
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Продавачите кой ги проверява за хигиената в хранителните магазини? С голи ръце с мръсни нокти пипат хранителни продукти и ги пляскат на кантара.. За маските се загрижили. Палячовци.
211
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В магазините става ковидарник.Явно пак ще се пазарува онлайн.
210
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И каква гаранция е ваксинирането, щом след 8 месеца ти трябва трета доза?
209
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Голям проблем &#А какво ще попречи на НЕваксинирани да влязат в големите магазини с маска и вътре да я махнат? Тези , които вече са вътре и са без маски, кой ще ги проверява дали са ваксинирани или не???
208
21
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Абсолютно има право министърът и това не е налагане на ограничение, а премахване на ограничение. При Бойко Борисов и бай Шиле, всички без изключение носеха маски.
207
2
 
14
 
! Отговори
Нобел преди 1 месец
Има ли награда за най умен министър? Ако има на този трябва да му дадем две!! И понеже по надолу са ли възможностите оставям на служебния министър да си избере всички са добри
206
0
 
31
 
! Отговори
дърт преди 1 месец
И като как ще се различават ваксинираните носители на зараза от тези, които не са носители на зараза?