Без ваксини и на улицата - игра на руска рулетка с коронавируса

Повторното заразяване протичало по-тежко
Обновена: 14 юни 2021 11:23 | 14 юни 2021 09:19, Камелия Цветанова
400
Без ваксини и на улицата - игра на руска рулетка с коронавируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксините и имунизацията на по-голям брой хора ще ни върнат към стария и нормалния ни начин на живот, смята д-р Гергана Николова - общопрактикуващ лекар и член на Управителния съвет на БЛС.

Тя коментира очакваната  нова заповед, с която още ще бъдат облекчени противоепидемичните мерки пред bTV. С нея ще се премахне задължителното носене на маски на закрито на определени места.

Още по темата

„Няма много желаещи за ваксини и в един момент ще спрем на това, което сме постигнали и няма да можем да продължим напред“, посочи личният лекар. По думите й вече са налични вскички ваксини, но сега желаещите не са много.

„Възрастните хора и хората с хронични заболявания трябва да се ваксинират, защото това е високорисковата група, която ако се разболее, ще има неблагоприятни последици“, припомни лекарят.  

„При възрастните хора над 65 години сме обхванали около 30% , което е малко, искаме да обхванем по-голямата част от тях“, добави тя.  

„Не можем да останем безкрайно затворени и да живеем така, както живяхме една година. Затова трябва да се ваксинираме и постепенно да отпадат мерки, за да може да се възстанови това, което е било преди коронавируса“, смята д-р Гергана Николова.

„Този вирус е изключително изменчив, безкрайно агресивен и излизайки на улицата неваксинирани, ние си играем на руска рулетка. Никой не знае в кой момент ще го срещне и още по-тежкото е, че не се знае, когато го срещне дали ще мине с една хрема или ще е на интензивна терапия с кислород и интубация“, отбеляза лекарят.

Според нея в страните, които постигнаха голямо ваксинационно покритие вече няма интензивни сектори, няма кислородна терапия, няма интубация.

„Те затвориха тези сектори, защото нямат такива пациенти“, посочи тя.

„Малко се говори по темата какво правят ваксините и какъв е профилът за безопасност. Хората не бива да се успокояват, че са преболедували, много често има и повторна инфекция. За съжаление тя протича по-тежко с много по-сложни последици“, каза д-р Гергана Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
7
 
9
 
! Отговори
и още за антиваксър преди 2 години
"...Простаците не се ваксинират. Те не се и къпят и вонят...."............................................................................................................Всички *** по свинарниците са ваксинирани с 1000 ваксини- вонят, та се не трае. Анадън му?
277
1
 
13
 
! Отговори
офф, аман преди 2 години
"...Мен ме е гнус от антиваксъри защото са развъдник на всякакви вируси и зарази. Нечистоплътна работа....".......................................................................Виж ся, боцкай си по 3 ваксини на ден, тъкмо няма да заразиш антиваксърите. Хем ще са здрави, хем НЕваксинирани! Дерзай, екшън:))
276
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето, селяните ги е било страх от влака, сега правнуците им ги е страх да излезат на улицата неваксинирани. Простият човек все го е страх.
275
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искате да ни е страх и да излезем на улицата ли ХАХ няма да стане! Идете се гръмнете някъде, защото иначе може да се разболеете от нещо. Аре метла!
274
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето, селяните ги е било страх от влака, сега правнуците им ги е страх от ваксини... Протият човек все го е страх.
273
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 306 - Кои сте вие - които няма да допуснете заразата? Коя зараза? Най вероятно ти и въображаемия ти приятел. Пийте ги тези лекарства де!
272
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХА-Ха-ХА-Ха-Ха-хАхсаххсхсхс
271
0
 
14
 
! Отговори
Ужасена преди 2 години
Извинявам се на всички, днес не си пих хапчетата.
270
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 305 - Инжектираните ръсят зараза която мирише на ягодки. Готината работа.
269
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заваряване на вратите на антиваксърите и принудителна изолация. Няма да допуснем да разнасят заразата.
268
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен ме е гнус от антиваксъри защото са развъдник на всякакви вируси и зарази. Нечистоплътна работа.
267
1
 
10
 
! Отговори
Хора преди 2 години
Като ги видим тези убавци по улиците, дето ни лъжат за пари да им ударим по един шамар.
266
1
 
15
 
! Отговори
Ситалк преди 2 години
До 291 - Центъра на София си го виждал/а само на картинка. Продължавай копи-пейста за 10ст на коментар. За предателство (пропаганда за геноцид със спринцовки) срещу собствения си народ, наказанието е само едно - смърт!
265
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите трябва да се изолират задължително!
264
0
 
13
 
! Отговори
ХАХА преди 2 години
Тая жинъ проклета що не дойде и да ми каже в очите че ще ми забрани да излизам на улицата а се крие у телевизора!После и ваксината и няма да и помогне а ще се мъкне с патерици!
263
4
 
24
 
! Отговори
Ваксърите преди 2 години
Вярват на науката, защото не знаят/ не искат да повярват, че тя е попаднала в ръцете на сатанистите. И вярват на розово бъдеще със зелени краища.
262
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Простаците не се ваксинират. Те не се и къпят и вонят.
261
1
 
10
 
! Отговори
291, преди 2 години
То отдавна "в центъра на софия" /с малка буква, ъф коарс/, сте ваксинирани, основно в главите. Цяла България /с главна буква, разбира си/ ви гледа сеира и ви се смее.
260
2
 
25
 
! Отговори
Съвет преди 2 години
И без ваксина се разхождам, навсякъде. Като гледам, страхът, насаден с тази пандемия продължава. Все още има ***, които вярват, че ваксината ще подобри положението им. Случайно, да сте разбрали, че производителите на ваксини, не носят никаква отговорност, какво ще се случи с ваксинираният ? Този път хората изпревариха белите мишки в опитите с ваксината.
259
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В центъра на софия повечето сме ваксинирани. Провинциалистите по кварталите не ме интересуват.