Кога ще отпаднат маските за ваксинираните – очаква се заповед

Имунизирането ще се доказва с ваксинационния сертификат
14 юни 2021 08:01, Елка Василева
63
Кога ще отпаднат маските за ваксинираните – очаква се заповед
Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Очаква се тази седмица да бъде издадена заповедта на здравния министър за отпадане на носенето на маски за ваксинирани у нас на някои закрити обществени места. Това анонсира преди дни заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов.

Предвижда се маските за персонала в малките магазини, малките заведения и фризьорските салони да отпаднат, ако хората са имунизирани срещу Ковид-19. Те обаче ще останат задължителни за клиентите, посочва Bulgaria ON AIR.

В малките заведения и хотелите маските също отпадат за служителите с поставена ваксина. Имунизациите ще се доказват със ваксинационните сертификати.

Хората, които нямат сертификат, ще бъдат с маски. Маски ще се носят и на всички места, където не е възможно да бъде спазена дистанция от 1,5 метра. Ще останат задължителни в големите търговски обекти и градския транспорт.

За поредното разхлабване на мерките у нас здравните власти стъпват на данните за заболеваемост от Ковид-19 от 43 на 100 000 души през последните дни, както и на факта, че сме на 23-то място по този показател в Европейския съюз.

Какво точно ще предприеме Министерството на здравеопазването по отношение на носенето на маски на закрито от ваксинираните лица предстои да видим в заповедта, която трябва да бъде издадена днес или утре.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дискриминация, разделяне на обществото и разбиване на обществения договор. Как не ви е срам? Точно ваксинираните са най-опасни за пренасяне на вируса-грип. Ваксините не пазят от заразяване и разболяване. Ако махате маските, махайте всичко. Ашкеназчета, успяхте и тук. Поздравления
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кой, как, къде и по какъв начин ще има право да ме провери кокато съм без маска дали съм с ваксина? Това е лична здравна информация, съдържаща личните ми данни и само определени лица(служители на МВР) имат право да я изискват, не и лелката в магазина. Да не говорим, че към момента тази "ваксина" е незадължителна и личен избор, така, че не би трябвали наличието или липсата й да водят до привилегии и ограничения!
56
0
 
5
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
До хитро 58 : Нещо ме постави в погрешната група. Като съм умен и красив да не мислиш че съм ексхибиционист? Дори и фейсбук нямам, тези неща са за простолюдието.
55
1
 
13
 
! Отговори
дърт преди 2 години
А защо да се махат, като ваксинираните стават най-опасните преносители?
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубавото е, че на територията вапцнатите никога няма да преминат 15-20%. После лесно ще ги изолираме по гетата.
53
2
 
12
 
! Отговори
хитро преди 2 години
До ПрограмистВие умно-красивите се чудите как да засвидетелствате вярност пред господаря. Я прати линк! Сугурно си излъчвал ваксинацията си наживо, както преди това излъчи и дефлорацията.
52
4
 
5
 
! Отговори
Хитър Петър преди 2 години
Ще се ваксинирам само срещу пари !!! По една минимална заплата на доза !!!
51
4
 
4
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
До хня 54 : То ако си говорим за овци, овчарите са под 1% от овците :)
50
6
 
13
 
! Отговори
хня преди 2 години
Ваксинираните сте само 10%. Кво ще направите на останалите 90%? Офци смотани.
49
21
 
4
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
До дреме ми *** хич (50) : ще ти задреме като те уволнят от работа, като банката си поиска парите предсрочно, като социалните ти приберат децата защото не си ги ваксинирал. Малко по малко отворковци като теб ще бъдат ЗАЛИЧЕНИ.
48
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сега ще се почне, "ама забравих си сертификата, иначе съм ваксиниран" и по-късно "за да избегнем затрудненията от доказване на ваксинация, е задължително поставянето на отличителен белег по тялото" и те ти конспирациите станали реалност
47
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
айде започва расизма. Значи след 2 години очаквайте прайд на неваксинираните
46
3
 
9
 
! Отговори
дреме ми ма хич преди 2 години
Четете закона! Никой не може да ви принуди. Конвенция от Овиедо Член 2 (Върховенство на човека) Интересът и благото на човека имат предимство над интереса на обществото или този на науката. Имаме си права. А член 5 също е готин. Може да заголите рамото и да се откажете на 2 мм от иглата. :)
45
2
 
18
 
! Отговори
КОРМИД маниак преди 2 години
на нудистки плаж с маки ли тябва да се ходи?
44
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доказано е че ваксината не те предпазва от пренасяне на вируса. Премахването на маските на ваксинираните означава по-лесно разпространение на вируса. Да не говорим от дискриминационна гледна точка. Допълнително ще започнат да правят фалшификати...
43
1
 
10
 
! Отговори
ко стана, тя? преди 2 години
Бойкот в Столипиново, само 10 ваксинирани за два дни: Ако ни плащате, ще се имунизираме
42
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 44Не само. А също и британци, американци, румънци... А да, и тези, чиито роднини, близки и приятели починаха на 40-ина години след различни форми на тромбози (запушени кръвоносни съдове в мозъка, сърцето или белите дробоеве).
41
5
 
25
 
! Отговори
Пюре от ларви преди 2 години
Това не може да работи - и не е и мислено да работи. Идеята е плавен преход към следващата стъпка - устройства за чекиране на QR кода на входовете. Понеже "по другия начин не може да стане". До края на лятото "ще се наложи". Може би при нас по-нататък, но и тук. Въобще цялата игра не е нито за смехотворния вирус, нито за неработещите вакси. Ще усетите вече за какво е. Да ви "чипират", смейте се де, конспирация е, хаха няма чип във ваксата... И така ще си се смеете до новия световен ред.
40
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само българи и руснаци ги е страх от ваксините? А, и африканците. Защо ли?
39
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо сертификат неизтриваем печат на челото с QR код че си ваксиниран или надпис "ВАКСИНИРАН". Сертификата се губи или се забравя а това винаги стои на челото.