"Зелени коридори" за ваксини вече ще има и в столични молове

Така ще се ускори процесът на ваксинация в София
15 юни 2021 14:38, Елка Василева
45
"Зелени коридори" за ваксини вече ще има и в столични молове
Снимка: архив, БГНЕС

Столичната  община разкрива още два мобилни пункта за поставяне на ваксини. Те ще бъдат в големите търговски центрове – мол „Парадайс“ и мол „Сердика“. Решението е взето на среща между кмета на София  Йорданка Фандъкова и управителите на двата търговски обекта.

Инициативата е на самите търговски центрове, които предоставят помещения, а Столичното РЗИ и Столичната община ще осигурят лекарски екипи и ваксини, предаде БНР.

По този начин „зелените коридори“, които общината отваря с цел да се ускори процесът на ваксинация в столицата, стават общо 7.

Още по темата

Мобилните пунктове ще работят в съботните и неделните дни от месец юни.

До момента през „зелените коридори“ в парковете са минали около 3200 души.

Кметът на София Фандъкова присъства днес на предоставянето на автобус, оборудван като лекарски кабинет на Столичната здравна инспекция. Той е дарение от фондация „Благотворителност и милосърдие“. При откриване на новия пункт за ваксинация шефът на Столичната РЗИ Данчо Пенчев обяви, че утре и в петък мобилният пункт ще бъде разположен  на площад „Княз Александър I“, а в почивните дни ще се намира на Летище София – Терминал 1.

Работното му време ще бъде от 9.00 до 18.00 часа всеки ден, включително събота и неделя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
0
 
! Отговори
Ваксиниран лекар преди 2 години
Не е вярно че 75% от лекарите са неваксинирани. Поредната лъжа!
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А скоро и по домовете. Давай, народе, не изпускай този уникален шанс. Боцни се сега, пък после не е важно какво ще стане.
40
1
 
3
 
! Отговори
Под дъното преди 2 години
Нека да са до тоалетните. Първо се ваксинираш - после влизаш.
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слагайте сергия и на Женския пазар бе хора! А битака работи ли още? Мощен зелен коридор и кебапчета и там! Айде! Тая стока няма да се продаде сама
38
3
 
8
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Току-що прочетох, че в столицата на Монголия - Улан Батор, 88 % от пълнолетното население е ваксинирано и не с руска или китайска ваксина, а с ''Пфайзер'' и ...................................имало постоянен ръст на заразените и болните! Ами който има поне нещо малко между ушите да си прави изводите!
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бау и Striker да вземат да подменят малко репертоара. Мисля, че вече са скучни и на себе си.Междудругото, могат да не залагат само на Бай ***. Разбрахме, че речникът им е беден. Чудомир би им свършил чудесна работа в обогатяването му.Наслука!( Ако се хване някой де. ;) )
36
0
 
9
 
! Отговори
до ваксъра бау преди 2 години
Ти с коя ваксина се бодна?
35
1
 
9
 
! Отговори
Кланица 105 преди 2 години
Днеска коридори,утре синджири,вдругиден на ченгела))
34
1
 
9
 
! Отговори
Ник преди 2 години
Щом нещете да ни дойдете да ви набодем, ние ще ви дойдем на крака. запрятайте, кой ръкав, кой пола, готови сме да ви набоцкаме до козирката... къде са братята ромеи да ни отсрамят с едно публично ваксиниране на ваксинаторите?
33
5
 
2
 
! Отговори
чарли преди 2 години
Предлагам, не ваксинираните разстрел на място !
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
че има ли още наивници :))
31
9
 
20
 
! Отговори
Не! преди 2 години
75% oт лекарите са неваксинирани, искате аз да се ваксинирам. Няма да я бъде тая в България!
30
5
 
19
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Никой не се боде, голям кеф. Не се учудвам на неуспеха на индрустриална революция 4.0, щом се разчита на Бау и Страйкър да агитират ...
29
5
 
14
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Сигурно аз съм пр0ст но пандемията свърши, ваксина да съм правил... Хм.. Странно ми е, все едно да пия хапчета след като съм минал грип
28
2
 
21
 
! Отговори
жалка картинка преди 2 години
А колко време ще е нужно целия този народ който очакват да бъде ваксиниран да прочете информираното съгласие? Нека позная: Три секунди! Всеки подписва без да чете но си иска заветния сертификат да ходи лятото на гръцкото моренце! Аз съм си свалил документа от сайта на ЕМА. Бая странички са! И не един път съм подписвал информирано съгласие, например при ин витро процедури. И всеки път изчитам всяка страница, ред по ред, буква по буква!
27
0
 
14
 
! Отговори
Не се обиждам преди 2 години
До StrikerТи испанец ли си, бе?***, та ***!Ама кога бай ти *** е ходил по Европата, не са му търсили ни зелен, ни червен "коридор". Купували са гюлово то му масло, което той е ПРОИЗВЕЛ!А пробвай се ТИ да отдгледаш рози, от един тон листенца да добиеш литър гюлово масло, пък тогава обиждай на "***".Нещ астник! Умрел от страх, че и злобен.
26
0
 
12
 
! Отговори
Криворазбрания Алеко преди 2 години
До: номер 16 (Striker) Алеко сега сигурно се върти в гроба като чете какво мислят и говорят такива като тебе. Съветвам те освен "Бай ***" (от което нищо не си разбрал) да прочетеш и други негови произведения, като "До Чикаго и назад" например.
25
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Профила на ваксите е като на герберите - прости, но нагли!
24
0
 
8
 
! Отговори
До Х преди 2 години
Ама, то вече има реклама по БНР...
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох, шеомра вече... Викам и на Женския да турат по една сергия ...в трамваите, на спирките, в метрото... Може и по улиците да одат с табели на вратовете и да боцкат произволни мишени. Най-голема успеваемост ще има, ако се направи олимпиада по боцкане "Кой ще боцне повече" и по улиците ще търчат разни типчета със спринцовки и ше боцкат...