Нова заповед за маските на работното място е в сила от днес

Условието е всички лица да са ваксинирани срещу COVID-19 или преболедували
16 юни 2021 07:40, Анисия Иванова
68
Нова заповед за маските на работното място е в сила от днес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Работните колективи до 7 души от днес могат да свалят маските, според заповедта на здравния министър Стойчо Кацаров. Това ще става по преценка на работодателите. Условието е всички лица да са ваксинирани срещу COVID-19 и/или да са преболедували коронавирусната инфекция.

"Ваксинирано срещу COVID-19“ се приема лице със завършен ваксинационен курс срещу COVID-19, удостоверено с Цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация и преминал 14-дневен период, считано от датата на поставяне на последната доза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ей, ще трябва накрая да си платя да ми изкарат пср ,ч е съм пребуледувал, че ми писна!
39
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не съм антиваксър. Имам всички одобрени с пълно разрешително ваксини по европейския здравен паспорт. Децата ми също. Но категорично отказвам да се бода с нещо, което е само временно одобрено! Какво значи това временно? За колко време? И какво се прави след това време? Ако ваксината е толкова чудодейна защо СЗО не я одобри напълно? А Европейската агенция по лекарствата, тя защо просто копира временното разрешение на СЗО? Защо те не я одобрят напълно?
38
1
 
20
 
! Отговори
Ковидиот преди 2 години
Пропуснато е да се отбележи че за преболедувал се води само този който си е платил ПСР-чето и след положителен резултат чинно си е излежал двете седмици домашен арест. Изобщо не става въпрос за тест за антитела, при положение че официалната информация от производителите на ПСР тестове сочи че 30% от положителните резултати са грешни. Също така за преболедувал се води само този който е до 180 дни след карантина. След това вече се води непреболедувал. Ваксинираните съответно са за вечни времена.
37
1
 
7
 
! Отговори
n преди 2 години
това за софия, по-другите места, заповедта отдавна е приложена.
36
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Право на хората е сами да решават както за себе си, така и за децата си! Тази ваксина не е като другите, тя няма пълно разрешение за употреба! Дадено й е само временно такова! Кое ви кара да мислите, че утре ако се установи, че ваксината има някакъв дългосрочен ефект върху тялото, СЗО няма да каже че не удобрява препаратите и временното разрушение спира да действа. Тогава не можете да пиенето нито производителя, защото сте подписали декларация, нито правителствата, защото са покрити от временнот
35
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Привържениците на ваксините, които са седнали да обясняват, как едва ли не всички неваксинирани сме прости и какви ли още не, ми приличат на обикновенни откачени сектанти. Успокойте се малко, нали вие станахте безсмъртни, за жалост обаче това не върви с мозък. Успех в живота.
34
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тези 18 000 (официално...) жертви поне 15 000 щяха да са живи, ако имаше ваксина миналата година...
33
2
 
16
 
! Отговори
Но пасаран преди 2 години
Ясно! Първа стъпка към Фаши интернешанъл! Е, явно ще трябва ново антифашистко движение!
32
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе 33, в Германия не гледат ли мачове, не лочат ли бира като ***? А във Франция не се ли колят като ***#ти по улиците? За разлика от ония дето даваш за пример, ние българите съществуваме от хиляди години. Ха познай защо? Защото първо вярваме на себе си, после на подаръци в златни опаковки и обещания за вечен живот изпълнен с благини! Българите са оцелели именно защото не се подчиняват сляпо на заповеди! Факт, при това хилядолетен! А на бас, че и сега ще оцелеем.
31
2
 
8
 
! Отговори
Ник преди 2 години
не стреляйте по пощальона/ заповедподписващия, който ви предава и задължава с новата глупотевина. кукловодите му подават материала за подписване. И за сега сте на леко разпуснат затворнически режим само, защото е лято и отпускат каишката ви, за да не им скочите, и защото трябва пак да избирате коя кукла на конци да подписва следващите продиктувани им заповеди. само единни сте силни срещу месомелачка, която са подготвили.
30
0
 
10
 
! Отговори
до Анонимник 25 преди 2 години
Ти знаеш кое лекарство от хилядите на пазара е 100 % изпитано и без странични ефекти...? Или пък някой ти дава гаранция, че всичко е 100% истина?
29
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масата в БГ от край време стана неграмотна, опростяла и озлобена. От такава маса нищо хубаво няма да излезе освен най-бедните, най-умиращите и най-неваксинирани в Европа. Айде гледайте си мачовете, напийте, събудете квартала с крясъци, набийте жената, напс*вайте политиците - в това сте най-добри! За другите българи - горко ви, че живеете сред масата от по-горните индивиди.
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите доказаха, че са истинските фашисти! И като фашисти сега ще ни задължат да носим звездата на фарма индустрията, само че вече не я пришиват на ревера, а направо ти я бодат в организма! И точно като фашисти заявяват, че няма да се ходи никъде, ако не си носиш гордо звездата, няма да пазаруваш, да работиш, ако не показваш новата звезда! А номера на ваксинацията на ръката ли ще татуирате?
27
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да карам и не съм карал когото и да било да се ваксинира. Не щарам персонала да носи и маски. Не се и каня да участвам в незаконна принуда. Не съм престъпник, за разлика от множеството управници - продажници.
26
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се разболява, ще се разболя. Ваксина няма да сложа. Нали сега и някви сърдечни проблеми почнаха да правят.Няма гаранция, колко ваксинирани възрастни и млади си отидоха, дали нямаше да са живи с ваксина, не се знае.
25
5
 
7
 
! Отговори
27, преди 2 години
Като гледам колко си се разписал, но все глупости - ми ваксинирай се бе, никой не те е спрял. Останалите повечето сме си го изкарали и нямаме нито една причина да участваме в медицински опити. И с нищо не сме по-опасни за останалите и себе си от теб! Това е незаконна и груба дискриминация, която, ако КЗД и съдът работят следва да отменят.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДОЛУ ПРОДАЖНИЯ МИНИСТЪР! ВЪН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА НА ТОЯ ФАШИСТ!
23
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само смъртта не дискриминира никого - тя е неизбежна за всички. За антиваксърите - хората са ви измислили начин да се предпазите о да предпазите другите, но вие предпочитате шанса да станете убийци на невинни хора. Бравос, много човешко, страхливи мишоци.
22
5
 
6
 
! Отговори
24, преди 2 години
Никого не "наемаш", защото наетият си ти. Плащат ти за реклама на недоизпитаните препарати.И не - това няма да накара хората да се ваксинират. Нито един нормален работодател никога не е задължавал да се маскира и да не може да диша нормално.
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подлагането на опити с препарат, чийто изпитания още не са завършили ОСТАВА и винаги ще бъде по желание. Това к..еле трябва на мига да бъде изгонено от министерството. Такъв фашизъм само юдеите си позволиха! И не са цъфнали и вързали.