Нова заповед за маските на работното място е в сила от днес

Условието е всички лица да са ваксинирани срещу COVID-19 или преболедували
16 юни 2021 07:40, Анисия Иванова
68
Нова заповед за маските на работното място е в сила от днес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Работните колективи до 7 души от днес могат да свалят маските, според заповедта на здравния министър Стойчо Кацаров. Това ще става по преценка на работодателите. Условието е всички лица да са ваксинирани срещу COVID-19 и/или да са преболедували коронавирусната инфекция.

"Ваксинирано срещу COVID-19“ се приема лице със завършен ваксинационен курс срещу COVID-19, удостоверено с Цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация и преминал 14-дневен период, считано от датата на поставяне на последната доза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен хората да преценятЧе кой те кара насила да се ваксинираш. И аз не карам никого от моите служители, но не неваксинираните ходят навсякъде с маска и са изолираани максимално от другите. Наемам само ваксинирани или преболедували. Изборът е техен, а аз трябва да си пазя хората и бизнеса.Твое право е да ръсиш зараза, мое право е да те третирам като опасен субект.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такава простотия и директна дискриминация дори борисов не си позволи! Долу подлизуркото, който приете сакатия закон и въведе НЗОК! Тотален некадърник! Евтино продажно ***.
18
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който няма антитела трябва да се ваксинира вместо да рискува да боледува от някой щам на вируса. По-добре с някаква защита, отколкото само да разчита на късмет. Много млади и здрави хора си заминаха, заради това подценяване.
17
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 16 Не е ясно защо като ваксината не предпазва от заразяване и разпространение само ваксинираните трябва да са без маска? Ако някой иска да не рискува с болестта, ами да си слага ваксина. Има хора, които смятат че риска от ваксината е толкова голям, колкото риска от самото заболяване! Кой си ти, че ще решаваш вместо тях? Хората сами си поемат отговорността! Дори и при ваксинация, пак те карат сам да носиш отговорност от странични реакции. Щом е моя отговорност, аз решавам! Кое не е ясно?
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ум да ти зайде. Дори само един човек да има около теб е предостатъчно да си се заразявате взаимно. И без разлика дали сте ваксинирани, а дали си изкарал ковида няма как да се разбереш, защото никой не е правил тестове. Това, което трябваше да се направи е безплатни тестове, а не ваксини. Ваксинирането е доброволен акт или поне би трябвало да бъде.
15
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че те като те назначават на работа, може да не ти поискат дипломите, а сега ще ми трябва сертификат, за да вляза без маска в кварталния магазин. Абе що не сиииии...
14
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще започнат делата за дискриминация съвсем скоро.
13
2
 
14
 
! Отговори
До Не! преди 2 години
Че аз моята не съм я слагал, освен в магазин от големите вериги. Защото на други места отдавна никой не ме иска маскиран.
12
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако всички които не са боледували се ваксинират ще има много по-малко мъртви... Това е идеята, а не дали ще носят заразата... Какво не е ясно? Целта е жертвите да са малко, а не заразените...
11
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората трябва сами да преценят дали да се ваксинират или не! Не може да ми поставят условие за работа или училище, като условието е ваксина! То тогава направо да спреме да учиме и да се назначават хора не по квалификация, а по брой надупчвания! Явно много им се усладиха милиардите на фарма производителите. Днес ще е задължителна ковид ваксина, а утре? Ако им позволим сега това издевателство, утре какво ще ни задължат за да работим и да ходим по улиците! Събудете се хора!
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой нормален съдия няма да остави в сила наказателно постановление, с което се нарушават основни човешки права и което е издадено въз основа на незаконна заповед, въвеждаща необоснована дискриминация.Давайте да атакуваме Комисия за защита от дискриминация. Тия некадърници начело с този министър, са зловреднни за държавата и хората в нея.
9
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9, радвам се че някой мисли с главата си! Лекарите много добре знаят, че ваксината не предпазва от разболяване, нито пък от това да заразява! Ваксинирания е толкова опасен за околните, колкото и неваксинирания. Просто с ваксина шанса да се разболее тежко или да умре е намален значително. Това е! От тук следва, че тия глупости само ваксинирани да могат да пътуват, да ходят без маски и т.н. е безпредметна глупост. Защото те пак ще се разболеят и пак ще заразяват!
8
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правиха ни на работата антигени тестове. Откриха ми антитела. Изкарал съм ковид без да знам кога.Не знам кога се е случило защото не съм ползвал болнични. На 2 пъти в петъците бях леко отпаднал. Покашлях 2 дена. Пих сироп за кашлица и капки за нос.Така на 2 пъти по 3 дена ноември и януари. Колеги имат също антитела без да са ползвали болничен. Някои са с над 600. Носим маски само няколко човека. Другите не са слагали маски. Не може да им каже копче шефа защото и той не носи маска.
7
16
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е де факто принуда за ваксинация! При това с препарат който още не е получил пълно разрешително за ваксиниране! След 2 милиарда ваксинации защо СЗО не одобри това чудо, за ваксина и защо хората още подписват декларации, с което освобождават от отговорност производителите в случай на тежка реакция или смърт? Защо? Как със закон ни превръщат в опитни зайци? Изнудват ни с работата ни за да ни сложат препарат с временно разрешение за употреба. ВРЕМЕННО РАЗРЕШЕНИЕ! Ние сме лудите, че ги търпиме
6
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните могат да се заразяват и да заразяват. Производителите на ваксини не дават гаранции, че ваксинираните не се разболяват. Производителите на ваксини обещават само и единствено, че като се заразят ваксинираните ще прекарат по- леко инфекцията и няма да стигнат до апаратите за изкуствено дишане. Но процента е до 95% или 97%.Имунизираните не са защитени от индийски щам на ковид. Вижте във Великобритания как скачат новозаразени имунизирани,!
5
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо, след като и най-върлите вакса екстремисти учени казват, че ваксинираните пак разнасят вируса и могат да се разболяват
4
3
 
25
 
! Отговори
служебен рекет преди 2 години
на работното место - диктатура!
3
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дискриминация!
2
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Европа ваксинираните ходят без маски, тука режима на радев ще изтезава хората до смърт с маски и терор
1
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некомпетента си некомпетент ! По - безмислена и идиотска заповед нямаше как да измисли тоя ***. Уж щеше да оправя здравната система за 2-3 месеца ( ха ха ха ) пък гледай какво му измисли кухата лейка!