СЗО: Разпространението на коронавирусните не е спряло

Заболеваемостта по света е спаднала с 12%
16 юни 2021 23:00, Ния Христова
35
СЗО: Разпространението на коронавирусните не е спряло
Снимка: БГНЕС
През миналата седмица в света са регистрирани над 2,6 милиона нови случая на заразени с коронавирус и над 72 хиляди смъртни случая. В сравнение с предходните седем дни, заболеваемостта е намаляла с 12%, а смъртността - с 2%, съобщи Световната здравна организация (СЗО).
 
Най-много случаи на заразени за една седмица са отчетени в Индия - повече от 630 хиляди, предава ТАСС.
 
"Общият брой на новите случаи на заболявания и смърт продължава да намалява: през седмицата от 7 до 13 юни има съобщения за над 2,6 милиона заразени и над 73 хиляди смъртни случая, което е съответно с 12% и 2% по-малко в сравнение до предходната седмица", заявиха от СЗО в своя епидемиологичен бюлетин.
 
През седмицата в света са регистрирани 2 655 782 нови инфекции и 72 528 смъртни случая. Към 13 юни има общо 175 333 154 инфекции и 3 793 230 смъртни случая от началото на пандемията.
 
Заболеваемостта е намаляла миналата седмица в пет от шест региона на СЗО, включително Югоизточна Азия (27%) и Европа (13%), докато растеж е регистриран в Африка (44%). Смъртността се е увеличила в Африка (с 20%) и Югоизточна Азия (с 12%), но е намаляла, в Европа (със 17%) и Америка (със 7%).
 
В Европа за седем дни са заразени над 332 хил. души и са починали над 7 хил. В Америка са регистрирани над 1,1 милиона нови инфекции и над 31 хиляди смъртни случая. В Югоизточна Азия лекарите установиха повече от 763 хиляди заразени, над 26 хиляди души починаха. В Индия броят на заразените хора се е увеличил с повече от 630 хил. за седмица.
 
Следват Бразилия (над 454 хил. нови случая), Аржентина (над 177 хил.), Колумбия (над 176 хил.), САЩ (над 105 хил.), Русия (над 82 хил.), Иран (над 59 хил.), Индонезия (над 55 хил.), Чили (над 48 хил.), Южна Африка (над 47 хил.) Великобритания (над 46 хил.) И Турция (над 42 хил.), информира "Фокус".
 
Според данните на СЗО, разпространението на коронавирусните щамове все още не е спряло, класифицирани като "варианти на безпокойство" (VOC). По-специално, щамът Alpha, открит през септември 2020 г. във Великобритания, присъства в 172 държави, седмица по-рано имаше 11 по-малко. Вариантът Гама, който беше идентифициран през септември в Бразилия, разшири своята география от 64 на 68 държави за седем дни. На свой ред щамът Delta, който е известен на специалистите от октомври 2020 г. след откриването му в Индия, проникна в шест нови държави за една седмица и в момента броят им достигна 80.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало, "насиленият, "ще си платиш ли лечението в реанимация , като се разболееш?
28
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя държавата е задължена да плаща обезщетение ако са настъпили увреждания от разрешени регистрирани лекарства, ваксини. Обаче тези, които отказват ваксина, трябва да се подпишат, че като се разболеят, сами покриват всички разходи по лечението си. То не може само да искаш, не може да пропагандираш лъжи и после да ти се разминава .
27
5
 
7
 
! Отговори
Не! преди 2 години
СЗО - спешно да се разформирова!
26
5
 
12
 
! Отговори
Киро Хикса преди 2 години
Ако някой ви насилва да се инжектирате с експерименталния Ковид препарат, наричан неправилно ваксина, то вие на свой ред му поискайте гаранции, при това писмено, че ще поеме цялата финансова отговорност по обезщетяването ви - вашето и на семейството ви, в случай, че развиете нежелани ефекти и/или умрете от инжекцията.
25
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой нормален човек не би се отнесъл несериозно към препоръките на СЗО.
24
4
 
14
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Никой нормален човек не би взел насериозно СЗО, бидейки те са маша на Сатаната и слугите му.
23
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има шанс за България да се справи с епидемията като махнахме некадърниците от ГЕРБ, въпреки че мутрите изпуснаха епидемията от контрол.
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, как ще изпуснат кокал? Хареса им се да управляват и живеят на гърба на хората.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирусът сега е в Южна Америка и увеличава случаите в Африка. Наесен ще се върне в Северното полукълбо.
20
3
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 16 преди 2 години
Защото изобретателят на PCR теста специално е дал инструкции: този тест да НЕ се използва за ДИАГНОСТИКА ! Разработен е за криминологията. Наскоро в една африканска страна тестваха киви плодче и то даде позитивен тест. Премиерът, който поръча теста отрече ковида. Сега имат друг премиер понеже той почина от нещо наскоро.
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО - Съюз на Злодеи и ***
18
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът е, че няма никаква ваксина срещу пpocтотията в България... Ако имаше такава... в последния парламент щяха да влязат 15% чалгопитеци и реваншисти... общо...
17
12
 
17
 
! Отговори
Съпоставяне преди 2 години
Да се подразбира, че печалбата от производство на ваксини все още не е приключила . Видяха производителите, че лапането на пари е огромно, и дори започнаха да раздават срещу ваксиниране. Друг е въпросът, какво ще е действието на ваксината и колко тя е ефикасна . Да не забравяме и нещо много важно- производителят на ваксина не носи никаква отговорност при нещастен случай на ваксинираният!
16
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо няма вече грип? Защото тъпите им PCR тестове го хващат като Ковид. Защо създателя на PCR теста умря "случайно"' точно преди тъй наречената им пандемия?
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО може да ме хване за шнура.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не е като оная на погребението на баща си отишла операция да си прави и ми говори чее идеална
13
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО е егати отвратителна организация, алармисти, които същевременно не правят абсолютно нищо, а само ни объркваха през цялото време. Те бяха тези, които тръбяха да не се затварят границите, когато трябваше да се затворят. Уроддоурода, само като видиш шефа им, некомпентен мърляч, и ти става ясно. Сега дори не може да се порадваме на лятото, трябва постоянно да сме облъчвани с тревожни сигнали, да не си помеме и дъх, връснициганя.
12
7
 
3
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
В Индия са много повече страната не е изолирана,нито границите са затворени,така че ще се разпространява.Там вируса мутира защото ваксините бяха платени и недостъпни,и то доста скъпо,а контактите и липсата на дисциплина създадоха този бум.Едва този месец започна безплатно ваксиниране,но с огромното си население,трудна работа.
11
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не познавам болен или умрял от тази тъпня
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно го каза номер 9.Само да допълня,че тепърва ковида ще ошъта из бедна Африка,лат Америка,Азия.