Във Виена правят кампания за ваксиниране на деца срещу COVID

Тя ще обхване подрастващи на възраст от 12 до 18 г.
16 юни 2021 20:08, Елка Василева
27
Във Виена правят кампания за ваксиниране на деца срещу COVID
Снимка: архив, БГНЕС

Във Виена на 25 юни стартира кампания за ваксиниране срещу COVID-19 на подрастващи на възраст от 12 до 18 години. Родителите, които не са ваксинирани, са поканени да дойдат заедно с децата си.

Още по темата

Както съобщи Петер Хакер, съветник по здравеопазването, наведнъж може да се ваксинират цели семейства. За децата под 14 години е необходимо един от родителите да резервира в електронната система за ваксинация час за поставяне, а младежите над 14 години имат право сами да решат дали да се ваксинират и ако да, да се регистрират.

При запазването на час за подрастващия може да се добавят до две придружаващи лица, които също да се ваксинират.

Засега в електронната система на Виена са регистрирани 15 процента от жителите на австрийската столица на възраст от 12 до 15 години. При тези от 16 до 19 години делът на желаещите да се ваксинират е 45 на сто, а 14,7 процента от тази възрастова група вече са получили първа игла.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
39
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тия темпове на ваксинация в България октомври ще има локдаун.Хората в Европа ще са забравили за вируса и икономиките им ще гърмят.Справка Москва от днес.
4
6
 
34
 
! Отговори
Thalidomide baby преди 2 години
Боцкайте, нищо не може да се обърка. Гарантирано безопасни и безвредни. Никога досега не е ставала грешка при прибързано одобряване на медикаменти. Важното е да вярвате на телевизора, нали не мислите че хора, които ви се усмихват, биха ви излъгали?
3
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много прости тез австрийци за туй са на дъното в ЕС.Виж *** е друга работа.
2
7
 
36
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Осакатявайте, убивайте децата, с ваксина която не създава имунитет, срещу болест която е безвредна за тях, да им причиним парализи, неврологични проблеми, сърдечни проблеми - заслужава си! Ползите превишават рисковете! Ползата някой да изкара милиарди без риск от обезщетения, срещу риска вашето дете да умре! Чудесна сделка!
1
5
 
21
 
! Отговори
вирус нема бе преди 2 години
близалки ли ше раздават ? щото в румъния раздават кибапчета :)