Млади неваксинирани разпространявали COVID-19 в Англия

Имунизирането им бил ключът за намаляване на случаите
17 юни 2021 12:52, Елка Василева
68
Млади неваксинирани разпространявали COVID-19 в Англия
Снимка: архив, БГНЕС

Анализ в Англия показва, че епидемията от COVID-19 се разраства, като голям принос има по-голямото заразяване на по-млади хора, които още не са имунизирани.

Анализът е част от проучване на група учени от Лондонския имперски колеж, проведено в периода 20 май – 7 юни, предаде БНР.

Още по темата

Публикувайки данните обаче, учените уточняват, че през последните дни се наблюдават признаци на леко отслабване на установената тенденция.

Иначе изследователите заявяват, че ваксинирането на по-младите хора е ключът за намаляване на по-нататъшното разпространяване на заразата.

Анализът показва, че има по-голяма връзка между случаите на заразявания и случаите на постъпване в болници и според учените това се дължи предимно на по-младите хора, които още не са ваксинирани.

Професор Пол Елиът, автор на проучването, казва обаче, че утехата е, че се наблюдава много по-добра защита срещу вируса при по-възрастните, където почти всички са с две дози ваксина. Той посочи, че правителството ясно е заявило намеренията си, че иска да ваксинира всички пълнолетни до 19 юли, когато е новата дата за вдигане на локдауна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
22
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Колкото и да се пънете, децата нема ги барнете. А младите а му мислят, дали да се вържат на пропагандата.
23
0
 
19
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 2 години
До Задължителен. Иска ти се, ама не е. И да беше, пак никой с акъла си нямаше да се нареди да се боцка с експериментални препарати. Накрая такива като тебе бой ще ядете. Помни ми думата!
22
1
 
23
 
! Отговори
До задължителния преди 2 години
Мислят си, че като се набодат всички и пандемията ще свърши. Не четеш ли колко още ваксини са поръчали за следващите години. Няма такова нещо- 2 боцвания и край. И да ги направят задължителни аз пак няма да се наредя на опашка.
21
1
 
25
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
... Тук без бе с ене по дърветата няма да мине. Трябва да си просто , за да не ти е увряла чутурата, че това НЕ е медицински проблем. Там мед съставляваща е не повече от 5%.Всичко останало е просто геноцид над популацията.Един колега го е формулирал точно:"Изхода е само един - когато дойде времето - бийте яко, ама яко. Без милост за тези които убиваха хора в болниците, нямайте милост за тези които ви вдигат цените за да ви фалират и уморят от глад. Или ние, или те!" Спете още, оФФце..
20
37
 
5
 
! Отговори
Задължителен преди 2 години
Колко ме е яд, че ваксинирането не е задължително. Тогава всички дебилни антиваксъри, конспиратори и 5Г мозъчни инвалиди щяха да се наредят послушно, да се боцнат и след месец да се свърши с пандемии и чудесии. А сега пак ни чакат същите неща есента, препълнени болници, смъртност и забрани...
19
2
 
33
 
! Отговори
Тия ни взеха за мезе преди 2 години
А нали и ваксинираните разпространяват заразата? Тогава с какво ваксинацията на младите ще подобри положението?
18
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ваксаджиите смятат, че ваксините не ги пазят, що си ги слагат? Тъпоумна работа! Ваксинирайте се там тия, дето сте откачили от страх и си обсъждайте из закритите си проваксърски общества какви сте велики. Оставете нормалните хора на мира, да не ви набучим по още 2-3 инжекции, че ни писна от вас!
17
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат и на младите хора да посегнат. Да им изсъхнат ръцете престъпни!
16
3
 
31
 
! Отговори
Кклоун Отмъстител преди 2 години
Ха-ха, стремежа да се боцкат младите на ивратените упрвляващи е много силен. И защо младите Неваксинирани заразават старите ваксинирани? Щом ваксината не пази, за къв ... да се ваксинират младите и децата.? Много ниско ниво на пропагандата
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Начина по който е озаглавена статията,подсказва неверие в това с което ни информира.Ако беше написано "разпростравяват" щеще да е друг въпрос.Моля оставете за нас мисленето,а журналистът би трябвало да е неутрален.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това с трансплантацията беше една измишльотина... За да прикрие нещо друго, (не знам какво). Как си представяте, че ще бъде активен актьор някой с дихателна недостатъчност? Това е напълно невъзможно!
13
15
 
2
 
! Отговори
Путин е велик! преди 2 години
Има млади неваксинирани - има проблем.Няма млади неваксинирани - няма проблем.Така се прави държава!
12
0
 
24
 
! Отговори
до Бау преди 2 години
Актрисата е имала тежко белодробно заболяване. Толкова тежко, че е трябвало да се трансплантират бели дробове! В такъв случай и един свински грип може да погуби човек! Всяка друга инфекция също.. Проблемът е, че това момиче изобщо не е трябвало да пътува и работи. Поне до след трансплантацията. Поела е огромен животозастрашаващ риск и почина за съжаление.
11
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи доколкото разбирам младите неваксинирани заразяват останалите ваксинирани и епидемията се разраства .Питам тогава кой заразява младите неваксинирани ,може би останалите ваксинирани ги заразяват .Ако още не сте осъзнали ,че ви правят на овце и ***-йм.уни значи наистина сте такива и си заслужавате съдбата!
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Империал колидж е една кукла на конци. Те се дърпат от техните благодетели. Посланието тук е: ваксинирайте наред!!
9
25
 
5
 
! Отговори
Бау преди 2 години
До До бауда ама не почина от това ... Почина от усложнения от Ковид. Понеже не е била в България не е могла да се ваксинира. Можеше да е жива.
8
4
 
33
 
! Отговори
Бонго преди 2 години
На мен ли така ми се струва, или Англия се превръща в западен ГУЛАГ ?
7
0
 
19
 
! Отговори
До бау преди 2 години
Тя е страдала от белодробно заболяване, но това удобно го пропусна.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е да бъде така, те препаратизираните са гушнали букета, какво да разпространяват.
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бау- коя от всичките умрели от ваксината през последния месец? Тази от ББС ли, или тази в Кипър, или коя, нашето момиче, което ужким не било ваксинирано?