След COVID-19 30% развивали някакво психиатрично заболяване

Едва 10% от българите са ваксинирани, далеч сме от колективен имунитет
88
След COVID-19 30% развивали някакво психиатрично заболяване
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

30% от хората преболедували COVID-19 в рамките на 6 месеца развиват някакво психиатрично заболяване – тревожност, депресия, паник атаки, коментира доц. Михаил Околийски, представляващ Световната здравна организация (СЗО) в България, пред bTV.

Още по темата

Според него тези хора също имат нужда от целенасочена подкрепа и грижи.

„Има и други симптоми – усещането да си в мъгла, необяснима тъга, при някои хора има косопад, проблеми с метаболизма“, каза още доц. Околийски.

Той уточни, че тези пост COVID усложнения се наблюдават и при хора, които са прекарали леко прекарали заболяването.

Заради сериозните последствия за преболедувалите вируса, не  може да се каже, че е по-добре са прекарал коронавируса.

„Т. нар. от СЗО „Делта“ вариант на COVID-19 се разпространява много по-лесно и се твърди в някои научни статии, че води до по-големи щети. Единственото противодействие е ваксинацията“, коментира още доц. Околойски.

Според него темпът на ваксинация у нас е притеснителен.

„В момента в България е имунизирано едва 10% от населението, а за колективен имунитет може да се говори при 69%, напомни доц. Околийски.

„Ако безразсъдно забравим през какво минахме, то може да се върне. Ако помните миналата година също заболеваемостта и смъртността от коронавирус намаляха, хората се успокоиха, прекараха едни хубави отпуски през лятото. Ние от СЗО предупреждавахме, че през есента може отново да има пик, хората се подсмихваха, но това, което се случи беше тази опустошителна вълна, която се стовари“ , предупреди доцентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
до 79 преди 2 години
има доста професори, които твърдят че шиповият протеин влиза в тялото и не седи локално, и заради това идват тези смъртни случаи и проблеми, и че уврежда органите и е по . Обаче в никоя медия почти не са отразени защото веднага за Антиваксъри, пълен смях, никой няма право да каже нещо за ваксината. Ама разбираемо Биг Фарма взимат по 50 Евро на човек, Европа е 420 Милиона. смятай си сам за какви суми става на въпрос. Всичко е бизнес. Ако някой наистина вярва че на някои политик му пука за хората
61
0
 
1
 
! Отговори
Aaa преди 2 години
после антиваксърите какви били, не знам си що, а тука пропаганда за тия ваксини нон стоп, то не се трае даже вече. Някой да е видял таковс нещо досега, ама по 25 Евро на човек за ваксина и се разбира защо. 30% с психични заболявания хахаха, глупости, само психично болни и балсами вярват на такива глупости. Даже старите хора повече ще се вържат на телефонните измамници отколкото на това.
60
3
 
2
 
! Отговори
Лъжа преди 2 години
Ако си болен влиза в кръвта , при ваксината всичко се развива в няколко мускулни клетки на мястото на инжектиране, на повърхността им. И все се самоунищожава на място. Затова е гениално.
59
1
 
3
 
! Отговори
до 78 преди 2 години
Май ти си неразбрал ! За справка ти давам Byram Bridle също статия от 30.04 на Salk -institute--- salk точка edu .Шип. Протеина е засичан в кръвта при много от случаите до около месец след ваксината (Bridle)
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не. Не влиза в кръвния поток защото веднага бива унищожен. Не си запознат с действието на ваксините. Чел недочел, разбрал, недоразбрал.
57
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен75 И нема да на чипирвът с 5G таковатъ?! И шъ моам дъ си бера джилезу?!
56
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
S- протеина, който се синтезира в клетката под влияние на рнк се изхвърля навън за да го видят имунните ни клетки. И те го унищожават. Никъде не се натрупва, никъде не остава. Това е гениалното на тези ваксини. След 1 седмица няма никакви остатъци в тялото от ваксината и от s-протеина . Но имунната система е запомнила агента и при среща с истинския ковид, го атакува. Това е. Гениално!
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже и да не са развили, каго четат идиотиите на СЗО ще вземат да развият! СЗО се провали! Тотално!
54
4
 
7
 
! Отговори
Идеалист преди 2 години
Американските изследователи смятат и че синтезирания от от клетките на ваксинираните с генетичните ваксини - всичките в ЕС са такива, се държи като прион - протеин инфекциозна частичка ( спомнете си за болестта Луда крава през 70 - 90 години на 20 век, болестта куру сред канибалските племена, фаталното фамилно безсъние и др. ) Тази зараза води до системно заболяване и ще има значителни последици за обществото. Питайте защо в ЕС няма други освен генетични ваксини!
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже и да не са развили, каго четат идиотиите на СЗО ще вземат да развият! СЗО се провали! Тотално!
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този вирус ще се появява докато не се ваксинират всички. След което през 6 месеца ваксини.Този вирус е създаден от човек и единственото неизвестно около него е дали се контролира разпространението му или е изпуснат от лаборатория. Каквото и да си говорим, много неизвестни....
51
1
 
3
 
! Отговори
Факти преди 2 години
Флувоксамин и при желание и ивермектин,за сега показват 100 процента успех..Купете си по едно антидепресантче да имате резултатите са май доста добри
50
0
 
13
 
! Отговори
Идеалист преди 2 години
Много добре селекциониран вирус. Поне 20 години е работено с него и са го прекарвали през различни животни и човешки клетъчни култури. Това е вирус, които причинява тромбози на малките съдове, основно на белите дробове, но засяга по-малко и повече всички органи, където се случи. Оставя след себе си предимно микроинфаркти или класически такива. Те са основата на последвалата органа недостатъчност. Американски учени са признали, че не са очаквали, че самия шипов белтък е токсичен.
49
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм с постковид от октомври. Не го пожелавам на никого.
48
2
 
7
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Тез от новото правителство сигурно всичките са го изкарали !
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен спорта ми помогна, лека полека поднових тренировките. 4 месеца минаха от ковида. Още не съм се оправил напълно, но ще стане.
46
8
 
3
 
! Отговори
И аз преди 2 години
През март бях с ковид в болница. След месец се почна, замайване, 3 стъпала не мога да кача, сърцебиене, безсъние , нищо не помня, не мога да чета, тв не мога да гледам ,ужас. Ядосвам се за всичко. Кога ще свърши тоя ад да му се не види
45
5
 
16
 
! Отговори
Пацо преди 2 години
И аз да споделя, че не съм особен фен на теориите на конспирацията, но....докато на човек не му дойде на главата не вярва. Изкарах ковид средно с пневмония. Следващите 4 месеца след като УЖ се оправих почнаха проблемите с високо кръвно, аритмии, световъртеж и др непроятности. Правих изследвания на кръв, кардиолози...всичко уж е наред. Обаче не е. Никога не съм се чувствал толкова зле през живота си. Та тези данни не са само врели некипели. Изпитвам го на собствен гръб
44
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има такъв проблем... 3 месеца не бях на себе без изобщо да подозирам, че има връзка с боледуването от вируса... Кошмар... Правих изследвания на кръв и сърцето, но всичко с тях беше ок...
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ли съм виновен или такива като мен които сме милиони че заразиха цялата държава. Ние милионите нямаме пари да си разнасяме задните части по света. Седиме си тихо кротко гладуваме студуваме но никъде не ходим. А такива като тоя и ония дето се правят на докторета напускаха прокажени и ни заразиха. Сега ни плашат че ще откачиме. Де тоя късмет. А откачихме а избихме сите управници дето са били до сега. Лудите закон не ги лови. Трепане ЯКО Трепане.