В ЕС: 75% считат, че ваксините са начинът за спиране на пандемията

Евробарометър: 7 от 10 анкетирани вече са се имунизирали
62
В ЕС: 75% считат, че ваксините са начинът за спиране на пандемията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Три четвърти от населението на ЕС или 75 %, считат ваксините срещу COVID-19 за единствения начин за прекратяване на пандемията.

Това показва последното експресно проучване на Евробарометър, проведено в края на май.

Почти седем от всеки десет анкетирани европейци (69%) вече са ваксинирани или желаят да бъдат ваксинирани възможно най-скоро, а 79% възнамеряват да бъдат ваксинирани до края на годината.

Съществуват обаче значителни различия между държавите членки и в зависимост от възрастта на респондентите. Хората на възраст под 45 години се оказват сред по-колебливите.

Средно 70% мислят, че ЕС играе ключова роля за осигуряването на достъп до ваксини срещу COVID-19 в тяхната държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: ЕСваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините срещу COVID-19 за единствения начин за прекратяване на пандемията. Ето в Англия здраво се ваксаха и прекратиха пандемията. Или
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никъде казаното от правителствата, проправителствените медии и техните вярни под ло ги в бели престилки не отговаря на истината. В случая смятам ,че 75% от хората смятат ,че ваксините са опасни и няма скоро да се ваксинират. Навсякъде управляващите лъжат за да ваксинират колкото мобе повече хора. А самите управляващи никъде не са ваксинирани. Всичко е прах в очите.
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде ваксайте се бе че нещо не ни излазат сметките. Откраднааме 1 милиард евро а ни требат още 100 милиарда. Печатница за пари сте ваксарите. Фармацефтите от пачки немогат вече да одат станаа по 300 кила.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ни интересува нас, ориенталците какво мислят в ЕС. С тях ние нямаме допирни точки, освен, че сме принудени да сме в един съюз.
4
2
 
16
 
! Отговори
Joseph Goebbels преди 2 години
Ключът за фалшификата се съдържа дори в текста. Няма вече кой една манипулация да врътне като хората. "Почти седем от всеки десет анкетирани европейци (69%) вече са ваксинирани или желаят да бъдат ваксинирани възможно най-скоро" значи сте направили анкета приоритетно при "ваксинирани"? Понеже със сигурност не е такъв средния процент ваксинирани при европейците. Тоест, тенденциозно е подбрана извадката. И рзултатите са предсказуеми.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
75% от ЕС населението са телета
2
2
 
17
 
! Отговори
Бизнес-за-милиарди преди 2 години
Ако нещо разбрах от тази "пандемия" - то е как се прави "изследване" и как се прави "проучване". И доста други заспали се посъбудиха и прогледнаха. За нула време мога да направя проучване, което да покаже как 75% от българите смятат че редакционния екип на днес беге е фалшифицирал кацането на луната. Каквото поискаш, така можеш да си извъртиш. Смятай пък ако печелиш милиарди долари от бизнеса, който промотираш.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в Англия как е? Че там малко ги прецакаха с прриказката.