Москва удължава COVID мерките и въвежда нови

Започват експериментално да работят "безковидни" ресторанти
18 юни 2021 12:25, Елка Василева
30
 Москва удължава COVID мерките и въвежда нови
Снимка: архив, БГНЕС

Кметът на Москва Сергей Собянин продължи до 29 юни включително допълнителните ограничения, наложени миналата седмица заради нарасналата заболеваемост от COVID-19, и въведе нови. Той съобщи това днес в своя блог, предаде ТАСС.

От понеделник неработните дни, обявени в руската столица, обаче приключват, сочи публикуван днес указ на кмета.

Още по темата

Същевременно в града започват експериментално да работят "безковидни" ресторанти, които ще приемат само клиенти, удостоверили, че са ваксинирани.

До 29 юни се продължава забраната ресторантите, баровете и клубовете да работят нощно време - от 23.00 до 06.00. Тя не засяга доставките на храна и продажбите за вкъщи, както и продажбата на стоки и предоставянето на услуги за бита.

Идната седмица ще останат затворени детските игрални стаи, зоопаркът, зоните за хранене в моловете и други подобни сгради. Остава в сила забраната да се използват детските и спортните площадки, беседките и други обекти в парковете. За пейките обаче се прави изключение.

Не повече от 1000 зрители е разрешено да присъстват на концерти и спортни прояви. Дискотеките ще бъдат затворени, както и фен зоните, създадени във връзка с европейското футболно първенство.

Властите на Москва планират след консултации с правителството да започнат повторна ваксинация срещу коронавируса на вече имунизирани хора. Ваксинацията на мигрантите, работещи в столицата, се предвижда да започне в началото на юли или дори по-рано.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
SuperNova® преди 2 години
Ама за задължителната ваксинация на някои видове работници е споменал кмета, така ли? Да не би да се страхува да не му спадне рейтинга?
15
2
 
3
 
! Отговори
ко стаа преди 2 години
До този който ме коментира и живее в 60-те години на 20век- ти бе ДРУГАРЮ,как разбра,че съм против ваксините.И на теб зад всеки ъгъл те дебнат руски шпиони-*** на психиатър,че състоянието ти е опасно за самия теб.Крайно време е да се запознаеш с обективните анализи за Спутника.Знам и мнението на хора от НОЩ и какво е мнението за тази ваксина и то е обективно,а не като твоето гадаене на боб.Пак е тяхно мнение, че проблема на Спутника не е в качеството, а във възможностите за ПРОИЗВОДСТВО!!!!!!!!!
14
2
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимна8Въпрос на време е това да се въведе повсеместно Фокусите с дискриминация ще си останат на хартия Достатъчно е авио компанигте да кажат или вакиниран или ПСР ,ама по упоритите като се извадият по няколко път с по 60 евро за тест ,ще убедят в полезноста
13
9
 
6
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Руснаците и те като бг са царе на конспирациите. Сега си плащат.
12
3
 
4
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Умният се учи от грешките на другите. Глупавия и от своите грешки не се учи.
11
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ко стаа Другарю, не знам кои сте "вие", но нормалните хора вярваме, че ваксинацията е решението на проблема. Ако ти не си от тях то си е твой проблем. А за всичко останало: припомни си приказките на руснаците за свободното наличие на ваксини там, за приказките на вас, руските ***, как там нямало дори опашки и който искал можел да се ваксинира, за ефективността на Спутник и така нататък. Както обикновено,червените (руски) лъжи рано или късно лъсват със страшна сила. Винаги.
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдаа, оказа се, че и руснаците са част от "Новия Световен Ред". Дотук с двуполюсния модел на света.
9
5
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Защо ни занимавате с маскава, тя е друга бира която никой неще да пие ... !!!
8
7
 
8
 
! Отговори
ко стаа преди 2 години
Доста манипулативна статия.И руснаците и ние не вярваме във ваксините, това първо.Спутника е единствената ваксина при ваксинация се предупреждава да не се пие алкохол 15дни-огромен проблем за голяма част от местното население-това второ.И третото хората на подаяния на Козяк вече е време да разбират,че"истината,която им се спуска е само част от нея".Единствено при Спутника Ковида не се предава от ваксиниран.Въпрос-при 10млн евентуално поизведени ваксини,колко могат да се ваксинират?
7
2
 
2
 
! Отговори
СЗО преди 2 години
До ХмВ кръчма - само с PCR тест или ваксинационен сертификат.Тъй ще е.
6
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, ще се сетят. То не е смешно де, но като не искат да се ваксинират, сега да си носят последствията. Имат най-добрата ваксина срещу ковид, изнасят я като бесни, но самите руснаци отказват да си я сложат, щото са много важни и тях ковид не ги лови. В следствие на това, нивата на инфекциите не са падали от 6 месеца въпреки затоплящото се време, а да се вдигат. То като нямаш акъл, никой не може да ти го налее. Руснаците първи казаха, че не стават добри антитела от асимптотично изкарване.
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Властите на Москва планират след консултации с правителството да започнат повторна ваксинация срещу коронавируса на вече имунизирани хора" Охххх. Явно вече доставките на Пфайзер и Модерна са пристигнали!
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спутникът доказва своята ефективност. Путин няма ли да обяви някоя нова ваксина. Колко станаха? 5?
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Москва и Санкт Петербург повишават нивото на мерките, а Путин подписа указ за провеждане на избори на 19-ти септември за депутати в Думата.
2
12
 
3
 
! Отговори
До Зозо преди 2 години
Проблемът на Спутника не е качеството, а количеството. Сега се произвежда в Ю.Корея и годишната база е 10 000 000ваксини. Ама какво ли ти разбира глвата на теб и кой разбира повече - ти или Кантарджиев.Мисля, че задавам ОТГОВОР!
1
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха-ха. Антиваксърите ще побеснеят. Ха-ха-ха.