Над 300 души се ваксинираха до обяд в София

И този уикенд има зелени коридори за ваксинация на открито
Обновена: 19 юни 2021 17:31 | 19 юни 2021 17:26, Веселина Йорданова
50
Над 300 души се ваксинираха до обяд в София

Над триста души са се ваксинирали до обяд срещу Covid-19 в мобилните пунктове в парковете въпреки лошото време, съобщи заместник-кметът на София Дончо Барбалов. А над 3 200 са имунизираните от започването на работата на мобилните пунктове в столицата, посочи Барбалов.

И тази събота и неделя в София има зелени коридори на открито за ваксинация срещу Covid-19. Пунктове се откриват и в три от големите търговски центрове в града.

3 000 души са ваксинирани до момента през почивните дни в петте открити от Столичната община имунизационни пункта в големите паркове на София, информира зам.-кметът по здравеопазване Дончо Барбалов, цитиран от БНР.

"В Южния парк, Борисовата градина, Северния парк, парк "Дружба" и един в района на "Красна поляна", като работното време там е от 9 до 4. По инициатива на големи търговски центрове ще бъдат открити три пункта, като там работното време ще бъде от 13 до 18 часа", каза той.

Има избор между всички одобрени ваксини, които са доставени в България. На място ще бъдат издавани сертификати на всички, които изберат да им бъде поставена еднодозовата ваксина на "Янсен".

Днес и утре от 10 до 16 часа на площад "Възраждане" в Плевен всички желаещи също могат да си поставят ваксина по избор.

В един от търговските центрове от възможостта да се имунизират с една от четирите предлагани ваксини се възползваха основно млади хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВаксиниранТрол платен,от сутринта тролиши,че си ваксиниран,и рекламираш ваксините. Добре ли плащат?
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дърта Меркел ,дъртия Джо ,и младия макарончо ,и рошавия англичанин призоваха да се ваксинират хората и тук започнаха и по молове ,и паркове ,а бря докторя що не ходите по стадионите там има много народ )
37
2
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
До обяд изпих 3 × 100 уиски и се събудих в някакъв влак . Сега съм в някаква гора и ми е малко хладно. Поне знам какво търся-някакъв "кло" , в който се знае, че българинът весгот Булгаран е нощувал често. Ето т'ва искам да знам- защо българинът весгот е нощувал тук. Поздрави от гората. Мръква.
36
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Биологично оръжие с цел масова ваксинация. Тия 300 души в пещери ли живеят?
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДеПрограмиранНа такива като теб направо са ви форматирали диска, ако трябва да съм честен.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Щом ги кара! Тялото им си е тяхно.
33
3
 
9
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Точно Бойко е отговорен за хилядите жертви, за лошото управление на епидемията и за нагласите сега на хората. Пиши книгата, един том няма да ти стигне.
32
11
 
2
 
! Отговори
До 35 преди 2 години
Смятай пък ако не беше набоден, какво щеше да му се случи.! Щеше да е бройка в списъка умрели.
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тийн 11 - Звучи като рай! Искрено ти пожелавам да живееш на такова място и да му се насладиш! Само да не е България.
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Записвам хитовете на Бойко. Един ден книга ще издам за неговите "умни"мисли. Според него временното правителство е провалило масовата ваксинация. Това може да го каже някой, който не е завършил и средно образование. По-лошото е, че Бойко смята народа за толкова глупав, че ще се хване и на този предизборен трик. Човека наистина смята, че държавата е негова. И непрекъснато се появява в неговите медии да промива мозъци.
29
4
 
5
 
! Отговори
ДеПрограмиран преди 2 години
Чипирай!
28
25
 
8
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Явно проблемът е не само от вас, но и от политиците. Аз живея в Северна Европа. Никой никого насила не кара и не плаше. Обяснява се последователно и достоверно. Хората са мотивирани. 92% са записани и ваксинацията върви с бясна скорост. Но всеки народ си заслужава политиците. Вие сте си ги избрали.
27
19
 
10
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Ревахте пролетта, като се оказа ,че купената евтино астра не е ефективна като рнк ваксините, дигахте пара на Европа, изпросихте си още квота от пфайзера, а са какво? Ако ви кажат, край, няма вече ваксини, ще хукнете към болниците с протести за да ви бодат. Знаем си манталитета!
26
3
 
28
 
! Отговори
ДО ВАКСИНИРАН преди 2 години
Ваксинирания, една колежка се беше ваксинирала и с двете дози ваксини, па се разболя от някакъв вирус (Ако не е корона какво ще е?). Оправя се, понеделник е на работа, *** аз съм неваксиниран, па ми нема нищо! Що така? А шефа ми се ваксинира също (и то със Пфайзер), па се оплаква че след втората инжекция като се наведе му причернява пред очите. Та ще ходи на невролог, щото не му е добре. След вората инжекция. Дали е от ваксината не знам, но от тогава се оплаква. Не се бъзикам, истината ти казвам!
25
2
 
27
 
! Отговори
Апокалипто преди 2 години
След всичкия световен терор,всяване на страх и паника,локдауни,глоби,сертификати,извиване на ръце за да се ваксинират хората,задължителни тестове за пътуване,2 години извънредно положение,не мога да повярвам колко много хора още вярват,че ни мислят доброто и ни спасяват...За толкова важни ли се имате,за да вярвате че световния хипер богат се е юрнал да ви спасява бе селяци?Не,на тях никога не им е пукало за нас,плана е друг,ъндърстенд?
24
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Създателите на антиковид РНК ваксините заслужават нобелова награда! Връх на биотехнологиите! Наше село не може да проумее това достижение на човешкия гений и го отрича! Примитивно!
23
15
 
10
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Ще ви видим на есен колко ви е имунитета. Да не се оплакват, че няма места в болниците.
22
2
 
12
 
! Отговори
Маш-Аллах! преди 2 години
Браво софиянци! Помните ли сватбите на Муун? Помните ли сектата на Муун?Същата работа. Масова ваксинация. Еми... що не го съчетаете - хиляди двойки на масова сватба съчетават бракосъчетанието с ваксинация против (страшния) коронавирус!?
21
7
 
5
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 2 години
Браво Софианци! Показвате че не сте съвсем полу умни!
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ги ваксинирате тия умните и красивите, моля провеждайте им инструктаж, че трябва и като са ваксинирани да си носят маските, че напоследък срещам доста такива умни и красиви, дето все нещо не са схванали идеята!