Ваксина в мола - колко я избраха в съботния ден?

Въпреки дъжда интерес за имунизация имаше и в парковете
Обновена: 19 юни 2021 19:41 | 19 юни 2021 19:35, Веселина Йорданова
51
Ваксина в мола - колко я избраха в съботния ден?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 660 души се ваксинираха днес срещу COVID-19 в осемте мобилни кабинета на открито и моловете, които са разкрити от Столичната община заедно със Столичната РЗИ с цел да се ускори имунизацията. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Още по темата
В трите търговски центъра Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall, които от днес предоставиха възможност за поставяне на ваксини от 13.00 до 18.00 часа, се ваксинираха 186 души.

Въпреки дъждовното време общо 480 човека избраха да си поставят ваксина в пунктовете на открито до 16.00 ч. в Южния парк, "Борисовата градина", Северния парк, "Дружба" и в кв. "Красна поляна", отбелязват от Общината.
Гражданите имат възможност да избират между векторна и РНК ваксина.

Утре и на осемте пункта отново ще има медицински екипи от общинските болници и диагностично-консултативни центрове, които ще поставят ваксини на желаещите да се възползват от тази възможност.

Разкриването на мобилни пунктове на открито в парковете е по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова и столичната РЗИ. Организацията се извършва от екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столичната община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: ваксина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
22
 
! Отговори
Добитък преди 2 години
Ще чакам щанд ракия , мам ви глупава..
3
2
 
32
 
! Отговори
Били Ваксинаджията преди 2 години
Така, така, в мола.. Да са сред повече хора, та тъкмо прясно ваксинирани да могат по-хубаво да се заразят. Чудесна идея!
2
22
 
7
 
! Отговори
предизборно преди 2 години
под мъдрото ръководство на партията и лично на другаря фигурант и днес преизпълнихме плана за ваксиниране ! хвала ти партио любима , хвала ти другарю фигурант !
1
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия не са могли да издържат на сърбежа и са отишли да ги Боцнат изотдадека. На жените разбирам сърбежа ама за мъжете къде ли ги е сърбяло.