41 са новите заразени с коронавирус, 17 области са "чисти"

Двама души са починали през денонощието
20 юни 2021 06:58, Александър Попов
53
41 са новите заразени с коронавирус, 17 области са "чисти"
Снимка: БГНЕС

41 са новите заразени с коронавирус през последното денонощие при направени 8438 теста. Това прави 0,48% от тестваните, сочат данните в Националната информационна система.

Така от началото на пандемията потвърдените случаи у нас са 421 005, от които 10 207 са активни.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва:

Бургас – 6; Варна – 2; Видин – 1; Враца – 2; Добрич – 1; Кюстендил – 2; Перник – 1; Плевен – 2; Пловдив – 7; Русе – 2; София град – 15;

Излекувани са вече 392 809 души, 37 от които са регистрирани през изминалото денонощие.

Още по темата
В болници, с доказан COVID-19, са 1 746 души, от които 207 са в интензивни структури.

1 657 042 са поставените до момента дози от ваксините срещу коронавирусна инфекция, 3 857 от тях през последните 24 часа.

17 989 са починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус. Два нови случая са регистрирани през изминалото денонощие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
9
 
! Отговори
Чиновник от РЗИ на & преди 2 години
Вирусът щял да отстъпи?? Вай вай!! Отиде ми бонусчето от 1000лева!! А индийския щам, после идват бразилският,южноафриканският,и още много "щамове"!! Така,че засега съм спокоен!! Докато има баламурници да плащат!! Схващаш ли бе тикво???
13
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 20 не се притеснявай за разноските за лечение, защото на четвърти километър е безплатно
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези, дето ме задължават да нося маска( в резултат на което се опъпчих като крастава жаба) , дали ще ми поемат разноските по лечението? А те никак не са малки..ч
11
2
 
4
 
! Отговори
Млад ездач преди 2 години
До # 12 !! Ало, " ***" ти разказа играта, затова квичиш от злоба!! Май си от " изчегъртаните",а!!?? Ха ха ха ха!
10
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 15 Какъв си ти - професор ли си, вирусолог ли си, експерт ли си - че се опитваш да правиш определени внушения на хората, да не се предпазват? Много е ясно, че при ваксинираните хора ковидът протича много по-леко и се стига до смъртни случаи много по-рядко. Така че сега важното е хората и особено възрастните хора да се ваксинират. На есен ще се появят и доста лекарства срещу ковид. Ще се появят ваксини и срещу последните мутации на вируса. Следващата зима ще е последният напън на вируса, след което той ще отстъпи
9
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живият организъм е една саморегулираща се система и притежава всички механизми да се справя сам с болестите. Обаче ако някой чарк излезе от строя, цялата система се срива. И си струва да си укрепваме имунитета по естествен път, Нямаме нужда от ваксини със съмнителен произход.
8
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я да видим сега до кога ще се опитвате да го избегнете тоя вирус? Да не би да си въобразявате, че никога няма да се заразите с него? Възрастни хора сте, не се излагайте и мислете с главите си!
7
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви чисти области ви гонят? Хората вече свободно си миткат по цяла Европа и пълнят стадиони, а вие още хленчите и си изсмуквате някакви бройки, колкото да не е без хич.
6
13
 
24
 
! Отговори
Епидемиолог преди 2 години
Маските са вредни и токсични!! Бъкат от бактерии и вируси!! Отделно,част от издишваният въглероден двуокис отново се връща в дихателната система и предизвиква хронично отравяне!! Маските " пазят" от вируси така,както гащите пазят от пръднята!!
5
15
 
18
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Пандемията върлува с пълна сила. Веднага да се въведат КПП-та на всички входно-изходни точки на градовете че ще изпукаме. Само с декларации да се минава и да се стреля на месо по нарушителите. Да се въведат задължителни кислородни маски за посещаване на Кауфланд.
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вируса e гаден, пазете здравето си и се лекувайте, но не ходете при проф. Николай Габровски - Пирогов или доц. Зафер Оркун Токташ - Медикал Караджъ от болница Медикал парк.Това са изключително арогантни, нахакани, некадърни, интересуващи се само от парите ви.Ще ви осакатят.
3
23
 
15
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 2 години
кацаров ще ни затваря още лятото за това ще гласувам против лъжеца радев хвърлям за стъки
2
37
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, не мога да разбера какво толкова им бърка Радев в здравето на герберите. Може би понеже отвсякъде засенчва слънценосният Борисов?
1
32
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка една новина е по-добра от тези в които се споменава "кабинета" на Фигуранта...