МЗ: Децата над 12 г. могат да бъдат имунизирани вече

От ведомството уточняват, че това се прави с препарата на "Пфайзер"
105
МЗ: Децата над 12 г. могат да бъдат имунизирани вече
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Децата над 12-годишна възраст могат да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 считано от 3 юни с ваксината на производителя Pfizer/BioNTech.

Това уточняват от Министерството на здравеопазването във връзка с множество постъпили запитвания.

Родителите, които искат децата им да бъдат имунизирани срещу COVID-19, могат да го направят при общопрактикуващия лекар или във ваксинационен център.

Имунизирането се осъществява по общия ред, като е необходимо единият от родителите да попълни формуляра за информирано съгласие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: мзваксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
17
 
! Отговори
Дарвинист преди 2 години
До АнонименВикаш, да се отървем по-бързо от тези "деца с онкология, астма, диабет, кръвно, затлъстяване, сърдечни пороци, даун, муковисцидоза, дето все по болниците лежат"! Хубаво сте го измислили!
56
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Деца с онкология, астма, диабет, кръвно, затлъстяване, сърдечни пороци, даун, муковисцидоза, дето все по болниците лежат , и тях ли да ги оставят на произвола на съдбата! Родителите ще го обсъдят с лекаря. Толкоз. Не сте вие дето ще ги съдите!
55
2
 
26
 
! Отговори
Маратоний преди 2 години
Долу ваксините,долу ваксинацията!!!
54
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майната им вече!
53
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам да набодат умните и красиви англичанчена, американчета, германчета и французойчета, пък после като видим ще седнем, ще помислим година две и ще решим. Нека първо са умните и смелите, ние не претендираме, че сме такива.
52
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде да видим как ще стане тая работа без да има убити или поне пребити.
51
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трибунал, трибунааал....
50
2
 
26
 
! Отговори
Да Питам преди 2 години
Като се разболее детето ми,или стане стерилно-КОЙ ЩЕ ОТГОВАРЯ...КАЖЕТЕ,НАЛИ СТЕ МНОГО ОТВОРЕНИ ДОКТОРЧЕТА ТУКА?
49
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е 66, родителите да решават. Това означава, тия дето преценят че децата им са рискови -да слагат ваксина. Другите не! Но нали разбираш, че остава едно горчиво усещане, че родителя подписва съгласие, че знае какви са ефектите от ваксината и после ако се окаже, че не е знаел? Нека лекарите да си кажат мнението, а и да дадат писмена препоръка за всяко дете индивидуално. Аз лично моето няма да ваксинирам. Но който иска да ваксинира своето, моля. Живеем в демокрация, т.е. имаме свобода на избор.
48
1
 
22
 
! Отговори
до 66 преди 2 години
Колко починали има 12-18 години за две години пандемия, бе калтак одрусан???
47
2
 
27
 
! Отговори
Не! преди 2 години
До Анонимен 66 , каква смъртност при деца от ковид, бе?!? Ако няма някакво изключително тежко заболяване, те и температура не вдигат. Но сърдечните проблеми при тях след ваксина са в пъти повече! Луд ***!
46
2
 
29
 
! Отговори
Родител на 2 преди 2 години
Геноцид!Само някой да е припарил с тия ГМО шитни до детето ми! Ще му отрежа алчните пръстенца!
45
1
 
34
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Днес в Източна Италия едно детенце е умряло седмица и половина след ваксинация. Имаше протести,които никоя телевизия не отрази.
44
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе вие полудявате ли? Какви експерименти, какви смърти ви се привижда? Децата след 12 боледуват със същата честота и същия % постковид като възрастните. Ами ако има астма, ревматологично заболяване , диабет, сърдечно или друго, което му предвещава по тежък ковид или смърт? Не се бъркайте, където не разбирате. Родителите ще го обсъдят с лекаря си и ще решават. Не сте вие дето ще решавате
43
2
 
28
 
! Отговори
Беееее-е-е-е-е-е преди 2 години
Мда, сега в САЩ ,след като получиха над 300 сигнала за възпаление на сърцето при подрастващи след ваксината, започнаха да обясняват, как миокардитът всъщност не е опасен. Беее-е-е-е-е-е
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 58Е как защо - ще могат да си се мотаят насам натам по другите държави.Идея си нямаш колко от тези с шило да не казвам къде са се ваксинирали, само и само да могат да кръстосват по чужденецко.Проблемът е, че ще се намерят родители, които по тези причини да ваксинират детето и ако стане нещо - после ще е вой, ама.
41
2
 
20
 
! Отговори
Боже преди 2 години
И Бебетата боцкайте...накрая може и кучета и котките.Бялата Мафия в действие!
40
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Постепенно май всички ще бъдат ваксинирани. След време ще ваксинират и деца под 12 год. Защо послушковците допуската това?
39
3
 
10
 
! Отговори
до Реалист преди 2 години
Много такива като тебе има неуки, не чули, не разбрали. Светът им се върти около панела, който обитават. Не всичко, което не си чул, е в сферата на конспирациите. Израел скоро признаха и се извиниха на хиляди етиопски жени, които са инжектирали с контрацептив Депо-Провера (вместо ваксина) без тяхното знание в продължение на години. Информацията я има във всички сериозни световни медии. Информирай се!
38
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пробвайте да пипнете децата и ще останете без ръце. Това ви го гарантираме всички ние, които имаме деца.