Доц. Ангел Кунчев: Ситуацията в Европа и в света не е много оптимистична

Страничните ефекти при ваксинация на деца не са по-различни
22 юни 2021 13:49, Нели Христова
135
Доц. Ангел Кунчев: Ситуацията в Европа и в света не е много оптимистична
Снимка: БГНЕС

Няма съществена разлика при нежеланите реакции от ваксините срещу COVID-19 сред децата над 12 години, в сравнение с тези сред възрастните, каза пред журналисти главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Още по темата

Кунчев участва в среща със здравните медиатори, на която е бил обсъден процесът на ваксиниране сред ромското население. Данните са от информация, постъпваща и от други държави. До края на седмицата се очаква становището на експертните ни съвети за ваксинирането на деца, страдащи от по-специфични заболявания, посочи още Кунчев. По думите му, децата с хронични заболявания ще се ваксинират след лекарска преценка.

Ситуацията в Европа и в света не е много оптимистична, допълни Кунчев. По думите му, за варианта "Делта" е достатъчно 60 на сто по-малко количество от вируса, за да бъде заразен човек. Разпространението е изключително бързо и е въпрос на време да се разпространи в Европа и да сме свидетели на поредната вълна, каза той.

Кунчев посочи, че най-рисковият контингент са лицата в социалните домове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как да е добре , заглади косъма покрай пандемията , почуства се значим
78
2
 
8
 
! Отговори
Сланина и Зурла преди 2 години
Тоз не е много добре,хич даже.Арогантен просзтаг!
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите при Чернобил с еоправдават с това,че са скрили за аварията с това ,че неискали да насаждат оаника. Това правилно поведение ли е? Или информираността е по-важна. Информираността е основно човешко право. Цензурата и информационното затъмнение,както фалшивите новини биха били подсъдни,а не информацията.
76
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Информираността не е насаждане на паника. При пандемично заразно заболяване,което еопасно, хората е хубаво да са осведомени, защото се заразяват помежду си,ако не са наясно. Нищо паническо няма в информацията, тя е такава. Доц. Кунчев е високоинтелигентен специалист именно епидемиолог, не детски инфекционист, не биолог, не някакъв друг,а епидемиолог, при това държавен санитарен инспектор,,неговата работа е това, за това е тази длъжност,за това е назначен от държавата.
75
2
 
2
 
! Отговори
Неразбрал преди 2 години
До#90, Какъв съд ти витае в главата, като всичко е корупция и пари. Има закони, но само заКон, не и за лъв. В цял свят е така-парата управлява .
74
6
 
2
 
! Отговори
Чудо! преди 2 години
Невежество, страх и простотия лъха от почти всички коментари. Напълно си заслужаваме съдбата на най- изостаналата и пропаднала държава в ЕС...
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой беше написал в коментарите за някаква война. Това е война!!!
72
4
 
12
 
! Отговори
пенсионерКантарджиев преди 2 години
С две думи маските могат да намалят вирусния товар и да боледуваш много по-леко отколкото ако си бил без маска. Отделно от това най-новите изследвания на китайските учени сочат, че редовното носене на маска повишава имунитета. Да се чуди човек как нашите предци не са се сетили по-рано за тази благинка- маската, че да вземат да я направят аксесоар от облеклото каквито са гащите например.
71
2
 
10
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Виц. Иванчо - абитуриент. Баща му го пита: -Какъв искаш да станеш? -Ще следвам медицина, тате. -Иванчо, ти имаш слаб успех. Медицината е сложна наука, не е за тебе. -Никак не е сложна, тате! Вече остана само една болест, няма други!
70
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя защо не го пенсионираха заедно с бай Шиле бе?!
69
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 73Не подхвърлям нищо, просто прочетох статията за Филипините. Зная, че преди беше предпочитана дестинация за почивка....
68
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 73Хахаха и каква ми е ползата да те агитирам да се ваксинираш? Братовчед ми е медик и е ваксиниран. Ако следиш мисълта ми, искам да кажа, че има професии, които налагат да се ваксинират.
67
2
 
4
 
! Отговори
Кукловодител преди 2 години
Толкова е хубаво , когато паричния и властово-реприсивния поток са положитекни за нас, за вас положението песимистично, чак мистично.... Ха-ха!!!!
66
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се поизчисти слугинажа на герб в здравеопазването, може и да падне още статистиката. Сигурация..
65
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука някакъв злобар само вкарва хората в затвора...
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този няма ли да го сменят. Паникьор...
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 76Здравеопазването в Сащ е добро ако имаш пари.В България положението е същото. В частните болници се грижат за пациентите а в държавните не винаги е така
62
2
 
7
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
А защо Мунчев докато Боко беше на власт говореше обратното? Жалко купено човече.
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 69Ти явно си запознат какво се случва със света, но аз не зная и затова запазвам мълчание. Не ми харесва, че наистина хора загубиха живота си и ако миналото лято нямах дори познат заболял, сега положението е много различно. И изобщо не ми помага да зная, че някой прави милиони от човешката трагедия.....
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къньо, много си нагъл. В Щатите , за наивниците има лотария, и само един печели 1 милион , как става така? Здравеопазването км издиша, пенсионият фонд им е на нула, но пари за награди имат?!?!?! Всичко е Пунта- Мара , Кънчо, народът ни разбра това. Коя страна вече не приема българи, независимо от това дали е ваксиниран? И още много други въпроси, на които съм сигурен, че отговор не можеш да дадеш.