Доц. Ангел Кунчев: Ситуацията в Европа и в света не е много оптимистична

Страничните ефекти при ваксинация на деца не са по-различни
22 юни 2021 13:49, Нели Христова
135
Доц. Ангел Кунчев: Ситуацията в Европа и в света не е много оптимистична
Снимка: БГНЕС

Няма съществена разлика при нежеланите реакции от ваксините срещу COVID-19 сред децата над 12 години, в сравнение с тези сред възрастните, каза пред журналисти главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Още по темата

Кунчев участва в среща със здравните медиатори, на която е бил обсъден процесът на ваксиниране сред ромското население. Данните са от информация, постъпваща и от други държави. До края на седмицата се очаква становището на експертните ни съвети за ваксинирането на деца, страдащи от по-специфични заболявания, посочи още Кунчев. По думите му, децата с хронични заболявания ще се ваксинират след лекарска преценка.

Ситуацията в Европа и в света не е много оптимистична, допълни Кунчев. По думите му, за варианта "Делта" е достатъчно 60 на сто по-малко количество от вируса, за да бъде заразен човек. Разпространението е изключително бързо и е въпрос на време да се разпространи в Европа и да сме свидетели на поредната вълна, каза той.

Кунчев посочи, че най-рисковият контингент са лицата в социалните домове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Англия ковид-паспортите може да заменят личната карта. Правителството са дали поръчка на IT фирма (Entrust) за разработка.
38
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев стига тия лъжи ...в ЕС навсякъде свалят мерките ,има футбол с хиляди по стадионите ,вируса че го търсиш в герберското котило ,ваксини нямаше ,и завишавахте заразени с хиляди ,и кото гербчето падна и вируса падна и ваксините са появиха ,явно сте ги преподавали)
37
1
 
18
 
! Отговори
Offff преди 2 години
Тоя пак изпълзя да плаши и размахва пръст
36
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде кунче скрий се докато можеш
35
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СветовноПравителствоВсъщност си в грешка. Ще останат само ваксинираните, защото са послушни. Това срещу което са ваксините все още не е пуснато. Ковида е само загрявка преди мача ;)
34
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този цирк го гледаме вече почти година и половина. Кунчев, ако актьорите сте свикнали, на публиката й омръзна. Сменяй спектакъла.
33
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората които ще пожелаят да се инжектират доброволно са 3-5%, това е в световен мащаб. Тук се въртим около 1%, другото е медийно раздуване.
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля, че е дошло времето за такива да им се даде нагледен пример, че са прекрачили границата. С методите на Жоро-павето от едно време.
31
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест леко ни подготвят за ново затваряне
30
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров да се назначи за главен отговорник по въпросите с Ковид. Да му се разреши носенето и използване на оръжие при необходимост и по негова преценка.След това да се организира брифинг дискусия с всички бивши щабаджии и удобните им ***. В зала Армеец, че са много. Затваряме вратите и ги отваряме на другия ден. Така всичко ще приключи относно вирусната истерия.
29
2
 
25
 
! Отговори
До Я пак, че не разб преди 2 години
Ако това се е случило, то е ясно признание, че ваксинирането е пълен тотален цирк със зле скроена режисура и много слаба актьорска игра.То не че го знаехме преди това, но тази случка е очевидно и ясно признание за горното.
28
3
 
31
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Кога ще уволните тоя мало умен медико-фашист, който разпалва междуетническо напрежение? Какво ромско население? В българия има български граждани и всички сме направени от месо и имаме еднакъв цвят на кръвта.
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виц: Каква е разликата между кунчев и плужекът ?.. няма разлика :)
26
1
 
29
 
! Отговори
Пресиян преди 2 години
Забравихте ли бе хора, вие журналисти също ли забравихте? Същия този неомарксист и другите му другари до преди няколко месеца говореха, че децата не е нужно да се ваксинират. Сега след последните траншове в банковите им сметки говорят съвсем друго. Те са изчадия и слуги на Саттана, но ние защо търпим това? Та сега посягат на бъдещето ни!!! На нашите деца? Къде са партиите? Организиране на протест? Хора! Да се обединим и защитим бъдещето ни!
25
1
 
22
 
! Отговори
Митко преди 2 години
София Запад да го съблекат за назидание.
24
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тоя не е ли отпуска до септември, като някои от неговите партийни другари? Тъкмо си бяхме починали малко от този натегач и той пак изскочи... Министъра да провери дали не е в отпуска,а ако не е, да го пусне в неплатена ... Ако го разкара т.е. уволни ще е най-добре, и без това този е типична партийна номенклатура. Държавен здравен инспектор, пък се съмнявам да е лекувал нещо в живота си
23
2
 
32
 
! Отговори
Я пак, че не разбрах преди 2 години
Израел вече даде пример за "светлото бъдеще" на ваксинираните - там имало някакво шоу в зала "Кимрон", всички били ваксинирани, включително и болният от коронавирус, заради когото цялата публика е в карантина. Да повторя за неразбралите - заради болен ваксиниран пращат в карантина останалите ваксинирани. Какъв успех, а? 100% ефективност, 100% гениалност на бюрокрацията. Ето великата цел, към която трябва да се стремим и тук, даже да я надминем - 200% ваксинирани.
22
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До лекар инфекционист - Откриха ли оригинални щам, излираха ли го? Как се знае кой щам какъв е, каква е базата за сравнение, щом не е изолиран оригиналния? Ти си платен драскач, тъжен бивш българин.
21
4
 
25
 
! Отговори
СветовноПравителство преди 2 години
Ей,Робите-нашата цел е населението на Земята да остане около милиярд! Купихме Доктори,Медии да ви промиват мозъците,и да ви ваксинират Задължително! Голям цирк ви направихме с covid-19...Ще пукате от ваксините,сега и РЕЦЕСИЯ ВИ ГОТВИМ-ЩЕ ВИ НУЛИРАМЕ ПАРИТЕ,ЩЕ *** ОТ БЕДНОСТ! ХАХАХАХАХА!!!
20
25
 
6
 
! Отговори
лекар инфекционист преди 2 години
Доцент Ангел Кунчев е професиналист , с голям опит и знания,мойте уважения към него.За драскачите....нямате халхабер--от зарази,но лаете...типично по нашенскиДелта щама дава гангрени,и ред други проблеми и е много заразен,когато нашите емигранти го донесат от Лондон и пак легнете болни ,ще разберете ,какво ви говорят.Писна ми да слушам свистене на кислород и безкрайни кашлици .