Доц. Ангел Кунчев: Ситуацията в Европа и в света не е много оптимистична

Страничните ефекти при ваксинация на деца не са по-различни
22 юни 2021 13:49, Нели Христова
135
Доц. Ангел Кунчев: Ситуацията в Европа и в света не е много оптимистична
Снимка: БГНЕС

Няма съществена разлика при нежеланите реакции от ваксините срещу COVID-19 сред децата над 12 години, в сравнение с тези сред възрастните, каза пред журналисти главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Още по темата

Кунчев участва в среща със здравните медиатори, на която е бил обсъден процесът на ваксиниране сред ромското население. Данните са от информация, постъпваща и от други държави. До края на седмицата се очаква становището на експертните ни съвети за ваксинирането на деца, страдащи от по-специфични заболявания, посочи още Кунчев. По думите му, децата с хронични заболявания ще се ваксинират след лекарска преценка.

Ситуацията в Европа и в света не е много оптимистична, допълни Кунчев. По думите му, за варианта "Делта" е достатъчно 60 на сто по-малко количество от вируса, за да бъде заразен човек. Разпространението е изключително бързо и е въпрос на време да се разпространи в Европа и да сме свидетели на поредната вълна, каза той.

Кунчев посочи, че най-рисковият контингент са лицата в социалните домове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев твоята съдба ще бъде такава: Един ден ще молиш "антиваксъри" за 1 хляб.
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторе гледаш ли европейското ,как е по стадионите имат мерки )или че кажеш че тоя народ имат ваксини ,докторе и стига циркове за еврогейския съюз
17
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И песимистична не е. Ситуацията е такава, каквато е, нищо кой знае колко страшно по отношение конкретно на коронавируса няма. Страшните неща са други - опит за унищожаване на голяма част от човечеството; оставянето то да загива бавно и мъчително от глад, мизерия, измислени "ваксини", икономически и политически терор.
16
3
 
13
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Кунчев, ела тогава на имунизация при мен ако успееш да вдигнеш ваксината ще те имунизирам с нея няма проблем и ще си защитен за лятото и есента...
15
2
 
32
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Неоптимистична е прогнозата за 70% вакснати, няма и 20 да стигнете. За това е цялата истерия и това плашене. Нападнахте децата, сега и ромите ще подкупвате... всичко само и само да се изпълни квотата, ама няма да ви се получи!
14
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 11Този път не е за пари, приятелю. За човешки души е. Зануляване на плебса, т.е. ние нормалните хора.Парите отдавна са в тях заедно с държавите и териториите.
13
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е проблема да бъдеш "зразен"????!!! Хора, вие съвсем ли обезумяхте? Без вируси сте загинали! Вашата имунна система е изградена от вируси и бактерии! Не от луканка и пастърма! От вируси и бактерии!! Колкото по-далеч се опитвате да бъдете от вирусите, толкова по-слаба имунна система имате! Останалото е колидж левъл медицина, която ви продават медиите.. а те се хранят от подаянията на корпорациите! Събудете се хора!
12
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тази лицемерна световна демокрация. Света се управлява от определени хора. Ако е дошъл момента да ваксинирате света масово и задължително, направете го и да се свършва с този кошмар!!!
11
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев, слуга на сатаната. Положението на Европа е такова заради такива като теб.
10
2
 
30
 
! Отговори
Ситалк преди 2 години
Огледайте се около вас и ще разберете ситуацията - пандемията е медийна, вие сте овце, водата е мокра небето е синьо, нищо не се е променило от хиляди години. Не познавам болен или умрял от тази тъпня. Време е за революции!!! Проспим ли момента, ще дойдат и на вратите ни. Не си мисляте, че това са хора, такива като този са чипирани/програмирани преди години, не очаквайте съчуствие. Този лично, може да изяде децата ви пред вас, сурови.
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затворете границите, затворете света! Ясно е, че няма да ни оставят на мира дори и през летните месеци. Стар и гледан филм. Миналата година също точно ковид си тръгна и хайде отново нещо се обърка. Не вярвах до скоро на никакви конспирации, но вече мисля, че в света става нещо и всичко заради много, много пари. Този вирус или каквото и да е биологично оръжие, не зная с каква цел се разпространява, но наистина се отнеха доста животи....А вие медици и учени в световен мащаб сте пионки.
8
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Посегнахте и на децата. Ще им инжектирате нещо експериментално, след което не давате никакви гаранции и не носи никой отговорност при усложнения и недай Боже смърт.Един ден се надявам да ви бъде отнето българското гражданство, другарю Кунчев. Преди да ви отнемат свободата. И как спите спокойно?
7
1
 
28
 
! Отговори
Лудко преди 2 години
Тоя човечец трябва да го забранят със закон!Също и да го "наградят" със солидна глоба за всяване на паника по време на извънредно положение!!!
6
1
 
26
 
! Отговори
Аман преди 2 години
От варианти! До кога ще тормозите хората?
5
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Остава и с новородените да пробвате. Безсърдечни !
4
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Кунчев ситуацията не е много оптимистична бих казал.
3
3
 
30
 
! Отговори
Баче Кике преди 2 години
То е ясно, че септември месец ще ни гласят едноокия смок пак...нищо ново. Факт е, че дори крайно облъчените ще започнат рано или късно да проглеждат, каква пунта мара е всичко, като им кажат, че дори след 2 ваксини няма ефект и ще трябва да се боцкат през месец за нов щам. Ще им стане тесничко около врата и хлабаво на ремуса на кунчев и приятели.
2
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трибунал, трибунаал! Вирусите ще са ти най-малкия проблем, кунчо.
1
10
 
43
 
! Отговори
KALki4 преди 2 години
Кунче, моята обстановка си е супер оптимистична.Ходя си на всякъде без маски. Дори пътувам в градски без маска.Никой вече никъде не ти правят проблем за тези памперски на устата.