Математик: Около 2,4 млн. българи са се срещали с COVID-19

Колективен имунитет без ваксиниране е химера!
22 юни 2021 11:16, Елка Василева
29
Математик: Около 2,4 млн. българи са се срещали с COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Около 2 милиона и 400 хиляди българи са се срещали с COVID-19. От тях обаче най-много три четвърти са били симптомни. Това заяви Лъчезар Томов, математик и преподавател в НБУ, пред БНТ.

"Около 2 милиона да кажем са хората, които имат някаква защита. Не е точно и ясно колко работи срещу индийския вариант тази защита. Още нямаме данни за честотата на инфекциите при него. Така че не мога да им гарантирам, че ще се справят, ако не са ваксинирани", каза Томов.

Още по темата
Според него изчисленията са груби, защото се базират на най-различни допускания. Изчисленията са 5 или 6 пъти над официалната бройка.

По думите му за колективен имунитет може да се говори, когато имаме поне 5 млн. ваксинирани.

"Колективен имунитет без ваксиниране е химера поради способността на вируса да мутира", коментира Томов.

"Вирусът подлежи на еволюция, на мутация под натиска от имунната система на хората, когато те са преболедували. И е по-лесно да се избегне имунната система от преболедуване, отколкото от ваксина, защото ваксината е синтезирана за много широк клас от мутации, т.е. за множество варианти да може да реагира", допълни още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
Кукуриго Петльо преди 2 години
Лудото Лъчко пак се обади. Толкова му хареса ролята на флагман на ужасяващите новини за ковид, че си направи страница във фейсбук, че да можело да му се селят медийните участия. Абеее, льольо.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той карти ли гледа, боб ли хвърля, само едно малко проучване за антитела в София и направиха генерални изводи. И така да е, лошо. 5 милиона са податливи и неваксинирани.
19
0
 
2
 
! Отговори
За 8 преди 2 години
Пишман докторе с четене на Фейсбук доктор не се става. Само за сведение миналото лято случаите пак намаляха-и какво стана есента????Според предвижданията на такива като тебе лятото вируса беше напълно изчезнал.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
химерата като ковида митично същество... има го на книга само
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От хората около мен, около 5% се заразиха и трима починаха. В работата от около 1200 човека, 62 се заразиха сред останалите ми познати, са 13 от около 300 човека.
16
0
 
0
 
! Отговори
Минаващ преди 2 години
А, този е математикът с грубите изчисления. Другият е с по-негрубите...
15
0
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
Цифрите са 0,1,2,3,4,5,6,7,8 и 9. Ти за коя от тези цифри пишеш, че не те разбрах?
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престанете с този "математик" . Завалията Лъчо Танев бе е даже завършил такава специалност, и е смешно да се излага така по тв.
13
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Не бе, не са 2,4 милиона преболедувалите вируса в България, а са 24 милиона. Няма изследване на базата, на което да се твърди каква е реалната бройка на преболедувалите, а такова изследване може да се направи. Този умножавало шест регистрираните случаи, но защо по 6, а не по 2 или по 60? Когато официално регистрираните станат милион и двеста хиляди, пак ли по шест ще умножава и ще изкара България с население от 7,2 милиона...
12
5
 
2
 
! Отговори
Математик Витанов преди 2 години
Колегата много правилно е написал че чрез преболедуване няма как да се изгради стаден имунитет. Моите уравнения сочат че това не може да стане и чрез масова ваксинация, защото вируса постоянно мутира! Именно за това голямата епидемия от Испански грип 1919 г. никога не е приключвала и Ковид 19 е нейното поредно проявление! За това маски и затваряне за вечни времена за да се спасят милиони човешки животи!
11
1
 
8
 
! Отговори
математика Витанов преди 2 години
А нивото на река Дунав при Турно Магуреле ще е благоприятно. В алпите ще вали сняг. придружен с топъл дъжд.
10
1
 
6
 
! Отговори
AAZ преди 2 години
Те продължават да си броят официалните бройки. Тоест тези, които са се бръкнали със 120 лв за тест. Другите, които не са го направили, са много повече!
9
0
 
7
 
! Отговори
математика Томов преди 2 години
Утре времето ще бъде ясно с преобладаваща облачност. На места ще вали с гръмотевици. Темпертатурата на морската вода ще е приятна за пране и за къпане.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятно става дума за количеството българи, напуснали България и това е родна математическа константа.
7
0
 
12
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 2 години
Поредният математик на който трябва да се вземе дипломата! Индийски щам има в България от месеци, просто е засечен в проба взета в началото на април тази година. Днес е 22 юни. Случаите продължава да намаляват. Елементарната математика сочи че индийския щам няма никакво проявление
6
1
 
15
 
! Отговори
Математик/off преди 2 години
Да направим генерален извод: "Всеки математик, който се занимава с математика е математичен математик, и обратното."
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дано е така ама надали, мъчим зе да докараме 5 милиона за стадния, де с ваксини де с имагинерни предполагания на математици статистици. Ако гледам колко познават на изборите, стаеа доста притеснително.
4
2
 
4
 
! Отговори
математика Томов преди 2 години
математика Щърбанов не е математик. Математик е математика Витанов.
3
1
 
6
 
! Отговори
математика Щърбанов преди 2 години
математиците Томов и Витанов са математици
2
2
 
5
 
! Отговори
математика Томов преди 2 години
математик съм