Ромите и ваксините - страх, чипиране и здрави "като стомана"

С придружаващи заболявания съм и не ми позволяват, обясни Сашо Роман
23 юни 2021 07:00, Петя Славова
174


Здравното министерство и медиатори предприемат мерки за ваксиниране на ромското население.

Под 10% от ромското население се е ваксинирало срещу COVID-19 досега, а интересът продължава да е слаб.

"Не ме е страх, просто съм като стомана и не ми трябва ваксина, не ми трябва нищо. Ваксините са за такива, които се плашат", споделя един от ромите, застанали пред нашата камера.

"Съмнявам се в тези ваксини, много свидетелства има за това, че след ваксиниране хората се разболяват и получават някакви странични болести", казва друг жител на една от ромските махали.

До имунизационните кабинети няма да отиде и певецът Сашо Роман.

"Аз съм един от тези, които няма да се ваксинират, не че ме е страх. Но аз съм с придружаващи заболявания, които не ми позволяват да се ваксинирам", обясни пред Bulgaria ON AIR Сашо Роман.

А здравните медиатори го отдават на липсата на достатъчно информация за ваксините сред ромската общност.

"Тази дезинформацията, че "някой ще ги чипира, ще ги проследява по този начин, ще ги стерилизира...", отбеляза здравният медиатор в РЗИ-София Христо Николов.

Затова здравните власти и медиаторите започват по-активна информационна кампания.

В събота е организиран мобилен пункт, където жителите на столичния квартал "Христо Ботев" ще могат да се ваксинират, казва Борис Георгиев от Сдружението за защита правата на гражданите в кв. "Христо Ботев"

Здравните власти напомнят, че могат да се имунизират безплатно и тези, които не са здравно осигурени. Слаб остава и интересът от страна на родителите към имунизирането на децата им. Здравните власти увериха, че децата без специфични заболявания могат спокойно да бъдат ваксинирани, след като препаратът на Pfizer беше одобрен и за деца над 12 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 77Аз се подигравам на бай, ти си промито мозъче, не можеш да ми взимаш думите :)) Кажи ваксинка против грипче, че жената е настинала :))
57
4
 
14
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Срещу 20 лв. ще запеят обратното и ще се юрнат през глава да се ваксинират.
56
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прекалено много внимание им отделят. Да се оправят както знаят
55
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешното е как Бай *** се подиграва на ваксиниралите се (нищо, че в Израел и САЩ са светлинни години по акъл от него, това не е важно), същевременно се подиграва и на ромите. И какво излиза? Бай *** с акъл, колкото ром.
54
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ромите са си роми, с тех требва подход :)) Когато бех останал без пари, когато работих по курортите, просто поисках от една ромка, тя ми даде без претенции да ги връщам :)) Уважавам това, но ако не ме е харесвала, немаше да ги даде :)) Иначе за вирусчето, всеки е свободен да се самоубива :))
53
6
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Манталитета на тези платени избиратели на ГЕРБ от маалите е обхванал и част от българите, обикновено тези дето се мислят за голяма работа, а всъщност са гола-вода.
52
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въобще не са глупави... Отдавна си мисля, че ромите са по-умни от нас. Като погледнеш - ние бачкаме и им плащаме сметките, издържаме ги все едно сме им роби, а те го карат само на ядене, пиене и тези три работи. А кажи кой е по-умния?!? А представям си пък ако вземат и да учат! Тогава направо ще ни завладеят.
51
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спри им помощите и ще се ваксинират.
50
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми неграмотността до това води. Проблемът е, че вируса като преминава през много хора, мутира и ще застраши нас имунизираните.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не се успокоьваме, че ще ваксинират първо старците в домовете, бездомните, сега ромите, пък до нас може и да не стигнат. Ще стигнат.
48
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно разделението тука е критично -ваксъри и антиваксъри ,русофили и русофоби ,гербераси и останалите ,американофили и американофоби,гейове и хетеросексулни ,ковид зомбита и нормални хора .Те така.
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз като съм в безисходица и като не знам какво да правя - поглеждам какво паравят ***, те първи откриват най-лесния път.
46
2
 
5
 
! Отговори
До 60 аз преди 2 години
Никой не ти е виновен ,че си болнав, слаб ,с слаби умствени възможности. Може би всичко това си го получил в следствие на ежедневното дрогиране
45
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинират се само в големите градове понеже там некипят особено от интелект. В малките градове са много малко а в селата хората мислят отлично и никой нежелае да си съкращава живота с убийствените ваксини на онаяМърша Бил Гейтс.
44
3
 
7
 
! Отговори
аз преди 2 години
При сегашните цени на стоманата мога да препоръчам на тези, здравите като стомана да се претопяват и да се предават в пунктовете :)
43
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ама ще напълнят болниците и ще ги лекуват с парите от нашите осигуровки
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приветствам желанието на ромите да не се ваксинират. Правят услуга на цялото общество.
41
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пръв път да съм на страната на малцинството, не искат да се "чипират" с недоказани ваксинки :)) Как направиха няколко марки ваксини за 1 година, а не направиха читава ваксинка против грип :)) Те ще се окажат по умни от простолюдието :))))
40
3
 
0
 
! Отговори
Те са бъдещето! преди 2 години
Заедно с мигранти бежанци...
39
7
 
9
 
! Отговори
до 46 от славянин преди 2 години
Я, един зомбиваксър да признае че бил застрашен от новите щамовe, ами нали вярвате, че ваксата ви пази бе, тогава защо се ваксате като и след нея се чувствате застрашени!? Защото сте тежки психослучаи май!?