Заплаха от четвърта вълна на пандемията в Гърция

Вариантът Делта поражда притеснения относно разпространението на заразата
23 юни 2021 07:37, Ния Христова
35
Заплаха от четвърта вълна на пандемията в Гърция
Снимка: БГНЕС
Вариантът Делта на коронавируса събужда притеснение относно възможността за четвърта вълна от пандемията в Гърция. Това заяви ръководителят на Националния комитет по ваксинация Мария Теодориду, предаде БГНЕС.
 
По време на брифинг за пресата за разпространението на вируса тя каза, че ако има четвърта вълна, това ще доведе до по-малко хоспитализации и смъртни случаи и ще засегне "само неваксинираните граждани".
 
Вариантът Делта, който за първи път беше идентифициран в Индия, е най-заразният досега. Той се разпространява много по-бързо от вариантите, открити във Великобритания и вече започва да става доминиращ в САЩ, Португалия, Германия, Франция и Испания.
 
Теодориду каза, че ваксината "Пфайзер/БионТех" предлага 86% защита от него, а тази на AstraZeneca – 66%.
 
До момента Гърция е ваксинирала напълно 31% от своите граждани (повече от 3 милиона души), докато 43% са получили поне една доза ваксина срещу коронавируса (повече от 4 550 000 граждани).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
гого преди 2 години
Що така ?Ваксинирането там върви с пълна сила и сега какво?
23
1
 
2
 
! Отговори
до 18 от славянин преди 2 години
Май твоят мозък е на пихтия, зомбиваксърче, хем набоден и ''предпазен'', хем с постоянен страхов синдром от ''страшния'' вирус! А ''еликсирите'', които толкова първосигнално си бодеш, точно те са ГМО!
22
2
 
10
 
! Отговори
Катеначо преди 2 години
Ромеите са толкова зависими от еврогейска Зап.Европа,че колкото вълни им кажат,толкова ще имат.НЕ на ваксините!!!
21
4
 
6
 
! Отговори
14 дена преди 2 години
карантина за връщащите се нашенци от Гърция
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжа...няма нищо такова...Никаква делта няма да предизвика нищо в реалността, само по медиите и в числата на продажните правителства. Това е същият вид грип с лека разновидност - нищо по-различно от британския вариант.
19
17
 
21
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Без ваксина, без маска и без тест, така възнамерявам да почивам това лято. А, забравих, без висене по опашки също. Знаете къде да си заврете ваксините, нали?
18
15
 
4
 
! Отговори
хх преди 2 години
До До ххОх Ох незнаеш какво ти мислят. Баламурник приликата между тъпия и умрелия е яе умрелия не знае че е умрял, следователно тъпия не знае че е ***
17
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мнооого са нагли троловете тия дни. На безсилие ми прилича тая работа или по-скоро така се надяват да се разпали дискусия, че да пишат повече и кинтите да капят. Като са лапнали тва антиваксър и ***...чак са смешни. Явно мозъчното капацитетче не стига да се измъдри нещо различно. Жалка работа!
16
22
 
25
 
! Отговори
До хх преди 2 години
ходи ПЕША бе антиваксърче - мозъка ти на пухтия, магнити се лепят по тебе, и искат да те чипират да те следят -хахаха - кой е баламурника ве селски - ходи си пий шльокавицат и рупай ГМО
15
3
 
15
 
! Отговори
Не! преди 2 години
А на бас, че ще им провалят сезона. Виновни разбира се ще са неваксинираните.
14
20
 
15
 
! Отговори
хх преди 2 години
До стзТолкова ти е от ГОСПОД. Баламурник такива като тебе нацвъкани до уши.Я си траи и се реди за 3 доза, Нали трябва да има неваксинирани да може да погребват ваксинираните.
13
23
 
27
 
! Отговори
стз преди 2 години
само тъпия *** балкански иска да го изкара, да погребе колкото може повече роднини, другите се подготвят, имунизират *** мисли че ще го чипират - Ганьоооо ти не си спрял да рупаш ГМО под формата на зеленчуци и салами и луканки, а иначе компетентен
12
3
 
12
 
! Отговори
123 преди 2 години
Откъдето мине Стела Кириакиду и се появява дрлта щама :) смях
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много си примитивен
10
18
 
12
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
До !Бъди отговорен първо ти и ела да ти тегля една ваксина отзад за да си защитен от вирОса...
9
22
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много тъжно! И защо някои тук злорадстват? И Гърция и цяла Европа се ваксинира, само България е на опашката. Да не би да мислите че няма да има и 4 и 5 вълна тук? Другите поне се подготвят. Интересно е, че не се поучихте от грешките си.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 7 и 8Златено ти ли си ***?Кога ти пуснаха нета в Карлуково? Мислех ,че е забранен.
7
16
 
20
 
! Отговори
! преди 2 години
Бъдете отговорни хора, никой не ви задължава да се ваксинирате или зорлем да ходите в Гърция. Но все още помня празните погледи на мои роднини пред ковчега на майка им, които я развеждаха по партита и не вярваха във вируса... почина от вируса!
6
22
 
28
 
! Отговори
До 7 и 8 преди 2 години
Чудя се глупостта, която ви е обзела... леко грипче било??? Аз бях 2 месеца в болница с лекото грипче! Ако бяхте преживели това, сега просто нямаше да пишете небивалици и щяхте да сте по отговорни към себе си и околните.
5
17
 
14
 
! Отговори
Мен преди 2 години
До КрайТръгваме, а ти заминавай на фекалотерапия по черноморието, запаси се с лекарства за разтройство.