Още ограничения можело да паднат, но само ако има повече ваксинирани

Нова вълна ще срине туристическия сезон
200
Още ограничения можело да паднат, но само ако има повече ваксинирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Трябва по-добра организация. Опитваме се да дадем посока, да се включи пациента в контрола на медицинските дейности, каза пред БНТ служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

Още по темата

"България е в зелената зона. Това обаче не бива да ни успокоява, ние нямаме пълен контрол върху разпространението. Регистрирахме индийският щам, не можем да изключим вълна и през лятото. Единственият начин да се предпазим си остава ваксинацията. Лятото е много добра възможност да се ваксинираме. Засега не се налагат нови мерки и периодично намаляваме старите. Последно премахнахме маските в малките колективи. Може да разширим тази възможност като включим и други обществени обекти с по-голям персонал. Една нова вълна може да сложи край на туристическия сезон", каза още той.

Д-р Кацаров добави, че повече ограничения могат да се махнат само ако хората се ваксинират. Според него при нова вълна отново могат да се затварят фирми и магазини.

"Клевета е, че съм антиваксър, аз съм лекар. Искам с популярни хора да се опитаме да убедим хората да се ваксинират", каза още Кацаров.

"Някои мерки не бяха логически издържани - нараства броя на заразените, а се облекчаваха мерки. Сега се опитваме да поставим това на здрава основа. В началото съм подценявал проблемът с вируса, но това е било на базата на информацията, която е имало тогава. Не мисля, че съм казал нещо, за което да се извинявам. Винаги съм смятал, че мерките могат да се прилагат много по-добре. Настоявам да се анализира смъртността през тази година. Това означава да анализираме, кои действия на властите са допринесли за това да има толкова висока смъртност. Този анализ ще помогне това да не се повтори", каза здравният министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя за колко ли пари се е съгласил да го играе бостанско плашило?
126
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахах Делта варианта завладява света - ние разпускаме всичко като месец март тази година и септември миналата
125
4
 
26
 
! Отговори
пенсионер-ветеран преди 2 години
Никога Няма да се Ваксивирам, Предпочитам Китайски Био-Оръжие да ме убие пред Експериментална Опасна и НеРаботеща ваксина!!
124
3
 
22
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Туристическият сезон може да бъде провален само и единствено от вас, господин Кацаров. Само пробвай да вдигнеш КППта и ще се прокълнеш. Също така идват избори, началникът ти радев е история ако провалите морето на хората, нали се сещаш. А иначе, не, няма да се ваксинирам, сплашването не минава.
123
2
 
18
 
! Отговори
Това Правителство преди 2 години
кога пада, щото се оказаха същите слуги на Новият Световен Ред като предишните! Гражданските Права и Свободи не могат да се Ограничават от Бюрократи, те са от Бог!!
122
2
 
18
 
! Отговори
T.Шак преди 2 години
Тоя сега какво? Плаши ли ни? Дали ще има или няма да има туристически сезон, зависи единствено от него. Той пише заповедите. И не! Няма да се ваксинирам. Зор за експериментални ваксини нямам.
121
3
 
18
 
! Отговори
Генетичен Имунитет преди 2 години
за 18 месеца не познавам болни, още по-малко умрели, явно всички около мен имат Генетичен Имунитет! защо не ми издават Паспорт да си джиткам из ЕС?!
120
2
 
11
 
! Отговори
Интернет Конспиратор преди 2 години
Ах, каква стана тя!
119
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинацията няма нищо общо с лабораторния грип, наречен ковид. Тя има политически и социални цели - новия ред, който искат определени същества. Колкото и да мажат, че ваксинирани се разболяват, защото са с лоша имунна система, истината е в препаратите - те не осигуряват защита срещу заразяване и разболяване от грипа. Ако това бяха истински ваксини, те ще спрат истинския вирус. Това не са ваксини и това не е коронавирус, а чист грип.
118
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като паднат глави на политици ще паднат и ограничения... много е просто ваксина свобода не дава , но секиря дава
117
3
 
14
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Врати!Вратии!Вратиии!Ай стига с тия ваксини,бе!
116
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 123 - Експерименталните операции се правят за да се спаси живот/открие лечение или да допринесат за спасяването на хора в бъдеще. Инжекциите за ковид са смърт, контрол, програмация, чипиране и геноцид. Всички знаем вече, не се хабете.
115
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 123 - Защото никой не е планирал да оперира експериментално 80% от населението? Кой е *** сега? Отговори ми ве плоскоглав.
114
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Непрекъснато свързват свободата ни с ваксините. Какво се цели? Реакцията като поведение на дадена група от хора срещу вменена им в главите ситуация е същата като реакцията на групата, ако въпросната ситуация реално съществува. Вменяват ни ваксината като единственото решение и ние реагираме благоприлично като съвестни граждани. Господин Министър, ваксината не е единственото решение, тя е удобното за Вас решение. Зависите от нас точно както банката зависи от своите некоректни длъжници.
113
1
 
23
 
! Отговори
до вакса преди 2 години
Факта че производителите няма да бъдат съдени, благодарение на европейския парламент не светнаха ли в главите ви някои алармени лампички, че има нещо нередно с тези ваксини?!?
112
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЗащо не спреш и експерименталните операции в болниците? че пак с "твойте" пари се правят... ТъъЪЪъъпАк!
111
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм против да се спасяват плоскоглави ваксър-камикадзета с пари от моите данъци! Защо трябва държавата да лекува самоубийците, които се инжектират с препарати на ДАРПА и НАСА?
110
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно нова вълна можела да сложи край на туристическия сезон. Господин Министър, туристическият сезон не го затварям аз, а Вие. Той, туристическият сезон, не се затваря сам, Вие го затваряне. Аз мога да бъда турист и едновременно да поема риска да се заразявам от други. Ще си намеря подходяща група хора, които да поемат риска да се заразят и от мен евентуално. Вие, докторе, сте ми последното грижа.
109
1
 
17
 
! Отговори
Fifi преди 2 години
И на Коритаров така му викаха
108
1
 
8
 
! Отговори
Ако преди 2 години
Махнат отказа от търсене на обезщетение при увреда може и да си помисля