Още ограничения можело да паднат, но само ако има повече ваксинирани

Нова вълна ще срине туристическия сезон
200
Още ограничения можело да паднат, но само ако има повече ваксинирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Трябва по-добра организация. Опитваме се да дадем посока, да се включи пациента в контрола на медицинските дейности, каза пред БНТ служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

Още по темата

"България е в зелената зона. Това обаче не бива да ни успокоява, ние нямаме пълен контрол върху разпространението. Регистрирахме индийският щам, не можем да изключим вълна и през лятото. Единственият начин да се предпазим си остава ваксинацията. Лятото е много добра възможност да се ваксинираме. Засега не се налагат нови мерки и периодично намаляваме старите. Последно премахнахме маските в малките колективи. Може да разширим тази възможност като включим и други обществени обекти с по-голям персонал. Една нова вълна може да сложи край на туристическия сезон", каза още той.

Д-р Кацаров добави, че повече ограничения могат да се махнат само ако хората се ваксинират. Според него при нова вълна отново могат да се затварят фирми и магазини.

"Клевета е, че съм антиваксър, аз съм лекар. Искам с популярни хора да се опитаме да убедим хората да се ваксинират", каза още Кацаров.

"Някои мерки не бяха логически издържани - нараства броя на заразените, а се облекчаваха мерки. Сега се опитваме да поставим това на здрава основа. В началото съм подценявал проблемът с вируса, но това е било на базата на информацията, която е имало тогава. Не мисля, че съм казал нещо, за което да се извинявам. Винаги съм смятал, че мерките могат да се прилагат много по-добре. Настоявам да се анализира смъртността през тази година. Това означава да анализираме, кои действия на властите са допринесли за това да има толкова висока смъртност. Този анализ ще помогне това да не се повтори", каза здравният министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
12
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 2 години
До Анонимен 117Ако се пробват през работодателите тук, им пожелавам успех.Те тогава ще има "Твое чудо та ничие"Иначе схемата ми е ясна- на няколко места се пробваха - завръщане във офиса АМА само ако си бакциниран - то е ясно че ще почнат от най-соената прослойка на обществото.
106
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това да вярваш, че някой ще те зарази при положение че е 100 процента здрав човек е чисто психично заболяване и трябва да си изключително лейкомислен да повярваш на това!
105
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Увлечени в спора за или против ваксините пропускаме опитите ваксинацията да се прокарва като задължителна през работодателите.
104
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ключът в свободата е унищожението на парите, защото най злите човекоубийци и престъпници са най богати в цяла българия в момента и те ни задължават да се ваксинираме, те ни заплашват с глоби
103
1
 
29
 
! Отговори
Не! преди 2 години
В нюз-бг заглавието на същата статия е "ключът към свободата e във ваксинирането". Разбирай в послушанието. Сега разбрахте ли защо НИКОГА няма да се ваксинирам?!
102
2
 
1
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Да включиш пациентите в контрола на лекарите от който му зависи животът, е нещо толкова умно,че думи няма?!?
101
2
 
18
 
! Отговори
До българин преди 2 години
Такова нещо като задължителни ваксини няма. Прочети законите на България и се образовай. И спри да се наричаш Българин, ти петниш името на България!
100
1
 
13
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Абе, който и д асложиш начело на държавата, дрънчори едно и също - ваксинация. Тама са парите ся и дори дрътите пръчуги, свикнали да ги рантутят цял живот под ържавните учреждения, са като навита пружина и развален грамофон или на всяка нова плоча, една и съща песен;))) Тираж! Глейте ся, още 1-2 ритуала на Аратеб и далаверката с ваксинките свършва!;))) Улят става Сомор и след това само духаген кавален, махен шпорцен, дъртуги!;)))
99
2
 
15
 
! Отговори
До българин преди 2 години
Ти вместо мене да не говориш само, разбра ли? Аз съм антиваксър и съм 100 процентов българин. С никакви ваксини никога няма да се бода, това го правят само педераззите
98
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Анонимен 90,Така ли? А тези дето не носят маски и не се ваксинират с какво си играят? Като тая малоумната антиваксърка, дето не била нито една ваксина на детето си, а от национален ефир зове за експериментално лечение на детето и от КОВИД, без да е изчакала ПСР теста дори ... Мозък блика от подобни индивиди ОГРОМЕН. Който неиска да се ваксинира да не може да пътува и да носи маска. Няма да страдат други хората, защото на *** му се ходи и разнася вируса.
97
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тоз за каквото му платят - това плещи. Дали има изобщо някой, който се интересува какво приказва, че и да му се връзва на глупостите?
96
3
 
20
 
! Отговори
До ще клекнете! преди 2 години
"Като ви забранят да ходите в Гърция на почивка, и всички ще се ваксинирате." - Че какво ни вълнува нас Гърция? Нормалните хора нито висят счасове на опашки на границата, нито ще си рискуват живота и здравето, че да идат точно пък в Гърция. Аз ходих например в Египет. Септември отивам в майорка. Без друго Гърция е жива сел*я ния - там ходят откачени ваксъри - що за почивка ще е?
95
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той тоя *** буквално спря ваксинирането за няколко дни, дрънка само глупости и накрая - хората не се ваксинирали, добър ден ***. Добре, че не беше министър повреме на пандемията, че щяхме да измрем, като ***.... Дай още някой брифинг с реклама на лаборатория някоя и някое лекарство може, или дамски превръзки, които ползваш, че да отчетеш работа. Не съм вярвал, че може да има по-слабо правителство от последните на ГЕРБ, ама тия са даже под санитарния минимум за мозък.
94
2
 
18
 
! Отговори
До Анонимен 90, преди 2 години
"Антиваксърите без достъп до интензивните отделения! Цяло лято имат на разположение да се ваксинират. Не се ли ваксинират - да духат супата през зимата." - Аз антиваксъри не знам. Познавам нормални хора, които не желаят да експериментират със себе си в момента, като се нанижат на експерименталните игли. Обаче ваксаджиите следва да се изхвърлят от всяко лечебно заведение, когато развият тромбоза, сърдечни проблеми или ковид след поставената ваксина. Понеже сами са решили да си играят с живота си.
93
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да се н*** от зор, но нито аз, нито който и да било от близките ми ще се набодем с експериментални химии! Ай сиктир, наистина! Писна ни от вас, продажни политически слуги и медийни ***!
92
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте, на нормалните хора отдавна им писна и вече не четат, не гледат и не слушат изблиците на платените слуги на мармафията, като на чучелото от снимката и предходните му. Пък вие си пишете-все ни е едно отдавна вече. За нас мерки няма, няма и занапред да се съобразяваме с фашистките ви разпоредби, безсмислени забрани и геноцидни пориви за масови задължителни набождания с експериментални препарати. Който иска-да участва, ние в тоя слаб цирк повече няма да участваме. Дори не желаем да го гледаме
91
2
 
24
 
! Отговори
Ристиенин преди 2 години
Що тогава върнаха маските в Сраел ? Нали там всичко е вакснато ?
90
21
 
4
 
! Отговори
Кирчо преди 2 години
Франсетата прости , евреите прости . Канадците прости , анличаните и шведите и те прости . Само ние сме най-умните . Умните роми не искат да се ваксинират. Простите швейцарци до днес имат над 6 731 000 (първа доза ) 66% от населението. Та такива ти ми работи.
89
2
 
19
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 2 години
Няма да се ваксинирам......Хайсиктир...........
88
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не се пънете, отворете си зелени коридори, който има желание ще се ваксинира, който няма желание, излишно му натрапвате ваксина която не желае