СЗО с нови насоки за ваксинация: Включва деца и юноши

Актуализираната версия е в официалния уейбсайт на СЗО
24 юни 2021 18:37, Петя Славова
45
СЗО с нови насоки за ваксинация: Включва деца и юноши
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация (СЗО) актуализира своите насоки за ваксинация срещу коронавирус с добавяне на клауза за деца и юноши. Актуализираната версия е публикувана на официалния уебсайт на СЗО, съобщава БГНЕС, позовавайки се на ТАСС.

Още по темата
"При деца и юноши по правило заболяването протича по-леко, отколкото при възрастни, така че ако не са в група с по-висок риск от тежък ход на коронавирус, те могат да не бъдат ваксинирани толкова спешно, колкото възрастните хора, хората с хронични заболявания и медицинските работници", се казва в документа.

В същото време той подчертава, че са необходими повече данни за употребата на различни ваксини сред децата, за да се предоставят общи препоръки за ваксиниране сред по-младите възрастови групи.

Насоките също така отбелязват, че стратегическа консултативна група на СЗО е стигнала до заключението, че ваксината, разработена от "Pfizer" и "BioNTech", е подходяща за употреба от хора на възраст над 12 години.

Съобщава се, че СЗО актуализира препоръките си, когато се появят нови доказателства от изследвания или епидемиологичната ситуация изисква промяна в политиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
60
 
5
 
! Отговори
АнтиАнтиАнти преди 2 години
За да се изкорени това зло, трябва да се ваксинират и новородените!