СЗО с нови насоки за ваксинация: Включва деца и юноши

Актуализираната версия е в официалния уейбсайт на СЗО
24 юни 2021 18:37, Петя Славова
45
СЗО с нови насоки за ваксинация: Включва деца и юноши
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация (СЗО) актуализира своите насоки за ваксинация срещу коронавирус с добавяне на клауза за деца и юноши. Актуализираната версия е публикувана на официалния уебсайт на СЗО, съобщава БГНЕС, позовавайки се на ТАСС.

Още по темата
"При деца и юноши по правило заболяването протича по-леко, отколкото при възрастни, така че ако не са в група с по-висок риск от тежък ход на коронавирус, те могат да не бъдат ваксинирани толкова спешно, колкото възрастните хора, хората с хронични заболявания и медицинските работници", се казва в документа.

В същото време той подчертава, че са необходими повече данни за употребата на различни ваксини сред децата, за да се предоставят общи препоръки за ваксиниране сред по-младите възрастови групи.

Насоките също така отбелязват, че стратегическа консултативна група на СЗО е стигнала до заключението, че ваксината, разработена от "Pfizer" и "BioNTech", е подходяща за употреба от хора на възраст над 12 години.

Съобщава се, че СЗО актуализира препоръките си, когато се появят нови доказателства от изследвания или епидемиологичната ситуация изисква промяна в политиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
8
 
! Отговори
Хикса преди 2 години
Номера е не сега да избият старците,а да се кастрират младите.Сслед 30 години населението на земята ще намалее,по-малко хора по-малко животни за храна по-малко въглердни емисии.
40
1
 
10
 
! Отговори
yhgfdsa преди 2 години
До Анонимен 36 след шеста ваксинация горещо се препоръчва евтаназия, защото уврежданията стават непоправими.
39
2
 
25
 
! Отговори
ужасно става преди 2 години
Мъж в София на 42 години е наръгал с нож младеж на 21 години, защото младежът бил без маска в трамвая.Същества с психични увреждания, маскирани, гледат злобно всеки без намордник.
38
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави впечатление разликата в стила и манталитета на про-ваксинално настроените и тези, които сме против налагането на тази експериментална генна терапия наречена "ваксиниране" - с цел да не подплаши стадото. Тия първите са някак крайни, остри, апокалиптични, всяващи ненужни и необосновани страхове (в случай на неваксиниране) и цитиращи въображаеми ужаси. Накратко, те са с модел на фашистко-диктаторско-тоталитаристично мислене, лишено от всякакъв смисъл и здрав разум.
37
11
 
2
 
! Отговори
До 35 преди 2 години
Защото по тежко се понасят и са с повече странични действия и рискове. След като има технологии да се стимулира имунен отговор с по безопасен начин, а именно с определени възлови антигени, защо трябва да се рискува здравето и живота с цял вирус, пък било то и омаломощен.
36
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По принцип в първите три месеца от бременността се избягват всякакви лекарства и всякакви ваксини, освен ако не е жизнено необходимо. След третия месец на бременните се препоръчва горещо ковид ваксина , защото бременните имат повишен риск от тежък ковид и смърт. Това е. Няма конспирация.
35
1
 
6
 
! Отговори
Идеалист преди 2 години
Защо в ЕС няма ваксини от класически тип- убит коронавиръс?
34
3
 
31
 
! Отговори
знам че нищо не знам преди 2 години
Моят лекар ми препоръча, ако искам да имам деца, да отложа ваксинацията. Ако искате вярвайте, но е самата истина. Пък вие правете каквото искате.
33
2
 
17
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
До българин-БРАВ0 -Т0ЧН0 ТАКА.
32
4
 
31
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ЛИЧН0 М0ИТЕ ДЕЦА НЕМА ДА ДАМ ДА СЕ ПИПНАТ.
31
6
 
30
 
! Отговори
интересно преди 2 години
Всички хора, които аз познавам и са се ваксинирали ... са някак странни.
30
26
 
13
 
! Отговори
Observer преди 2 години
Аз наистина познавам хора, които обмислят ваксинация на децата си. Те самите ваксинирани февруари с първите ваксини, вече чакат вече 3-та доза и се шашкат че е минало много време. Не го проумявам, пълна лудост. И не ми обяснявайте за неграмотници и *** - много интелигентни хора категорично отказват да приемат за нормален този цирк.
29
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой тук даде насока на СЗО да си такова родителите от женски пол... аз ще допълня в духа на новато време - да си такова и родителите от мъжки пол. Че ако искат и пра родителите също.
28
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато СЗО официално подпише, че дава пълно разрешително за употреба на тези препарати , които дори не нарича ваксини, когато СЗО обяви че ги разрешава и извън извънредната ситуация, когато производителите поемат пълна отговорност за страничните реакции, както краткосрочни, така и дългосрочно във времето, когато спрат да ни прехвърлят цялата отговорност върху нас, тогава ще се ваксинирам. И не, не съм антиваксър. Уважавам науката, имам всички задължителни ваксини, но те са с пълно разрешително
27
5
 
65
 
! Отговори
българин преди 2 години
Българите сме преживели за 500 години турско робство всевъзможни гадости. Ако не се пречупим, ще оцелеем и след тази диктатура. За западняците обаче надежда няма.
26
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните ще ги ваксинират още три-четири пъти докато пукнат.
25
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези нищонеработещи пиявици от СЗО само преразпределят едни пари и промиват мозъци. Не им искам "насоките". Щото както "не е задължително" ваксинирането, така ми орязаха един куп права, щото нямам ваксина и така докато ме принудят да я сложа.
24
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората не са наплашени. Хората не вярват. Това са две различни неща. Вкарайте Бойко и всички от НОЩ в затвора и ваксинациите ще се вдигнат тройно.
23
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тези *** СЗО някой да им сложи tnt.
22
5
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера по ТВ 7/8 участваха хора с починали и сериозно пострадали техни близки от тези ваксини. Но всичко се крие. Целта не е дали ще оживеем . Целта е да ни ваксинират.