Ваксината на "Пфайзер" е ефективна срещу варианта Делта

Този вариант на COVID-19 за първи път бе засечен в Индия
25 юни 2021 07:58, Ния Христова
26
Ваксината на "Пфайзер" е ефективна срещу варианта Делта
Снимка: БГНЕС
Ваксината на "Пфайзер/БионТех" има висока ефективност срещу варианта Делта на COVID-19. Това заяви в четвъртък представител на "Пфайзер" в Израел, съобщава Ройтерс.
 
За първи път този вариант бе идентифициран в Индия. В момента се превръща в доминиращ в световен мащаб вариант на коронавируса, според Световната здравна организация.
 
"Данните с които разполагаме днес, натрупани от изследвания, които провеждаме в лабораторията и включващи данни от онези места, където индийският вариант Делта е заменил британския като най-често срещащ се вариант, сочат, че нашата ваксина е много ефективна, около 90% , за предотвратяване на коронавирусната болест Covid-19", каза Алон Рапапорт, медицински директор на "Пфайзер" в Израел, пред местното радио и телевизия Army Radio, цитирани от Ройтерс.
 
Проучване на изследователи от Тексаския университет, съвместно с "Пфайзер" и "БионТех", публикувано този месец от списание Nature установи, че антителата, които са получени от ваксината, все още могат да неутрализират всички тествани варианти, включително Делта, макар и с намалена сила.
 
"Продължаваме да синтезираме вируси в нашите лаборатории, тъй като виждаме появата на нови варианти, за да можем да проведем тестове, за да получим възможно най-много информация за въздействието на нашата ваксина върху неутрализацията на нововъзникващи щамове“, заяви говорител на "Пфайзер" в имейл до Ройтерс.
Още по темата
 
Други проучвания също показват, че ваксината вероятно ще осигури висока защита срещу варианта.
 
Израел провежда една от най-напредналите кампании за ваксиниране в голяма степен базирана на ваксината на "Пфайзер/БионТех". Шарон Алрой-Прейс, ръководител на общественото здраве в Министерството на здравеопазването на Израел, заяви, че страната все още не разполага с достатъчно данни, за да бъде дадена представа за ефективността на ваксината срещу варианта Делта.
 
"Събираме данните сега. Едва сега виждаме първите случаи на варианта Делта в Израел - около 200 от тях - така че скоро ще знаем повече", каза тя пред репортери.
 
Анализ на Общественото здравеопазване в Англия (PHE), където вариантът Делта е по-широко разпространен, установи, че както ваксината на "Пфайзер/Бионтех", така и тази на "АстраЗенека" осигуряват повече от 90% защита срещу хоспитализация от варианта Делта.
 
В Израел повече от половината от населението от 9,3 милиона са получили и двете дози на "Пфайзер". Резкият спад на случаите на новозаразени с COVID-19 позволи на властите да премахнат повечето ограничения.
 
През последните няколко дни потвърдените случаи обаче се увеличиха и здравните власти призоваха родителите да ваксинират своите 12 до 15-годишни, които получиха това право този месец.
 
Шарон Алрой-Прейс каза, че около 65% от населението на Израел е защитено срещу COVID-19, било чрез ваксинация, било чрез възстановяване от болестта, но според нея това все още е далеч от осигуряването на "колективен имунитет"./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
яяя вървете бабинана си с тия ваксини
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо недоразбрал . Пак. Една трета от новозаразените 125 души били ваксинирани. Т.е. 40 души.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като е толкова ефективна, затова ли една трета от ваксинираните в Израел са заразени с Делта. Там се ваксинираха с Пфайзер.
19
1
 
2
 
! Отговори
1234 преди 2 години
До Анонимен 3 ,да как звучи само :) А това - ...да ваксинират своите 12 до 15-годишни, които получиха това право този месец...Значи до сега са били онеправдани (дискриминирани) ,тцтцтцт .
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имат 15 х по малко починали от нас за последната седмица. И по малко нови случаи от нас. Видяла жабата, че подковават коня....
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно на умтия *** не му светва, че има 30% неваксинирани и възрастни и децата под 12 г. Не са ваксинирани. Ама то се иска ум да направиш извод. Явно на антиваксърите им липсва.
16
3
 
1
 
! Отговори
Като е така преди 2 години
Да обясн8ят защо в Израел нараства броя на заразените, нали там се вексинираха най- много с Пфайзер? Май не е така съвсем и не е толкова ефективна!
15
2
 
3
 
! Отговори
do 11 преди 2 години
на парче имах в предвид на 'Човек' =парчевсе пак всичко е бизнес. Познавам поне 40тина човека които имаха вече корона, някой от тях, роднини на по 75+ години. Ама който иска да се боцка срещу настинка, негова си работа. Старите хора бих ги разбрал, ама млади на по 20 30 години, които няма и да разберат че са имали корона ако не ги тестват, ей така да бъдат опитни мишки не.
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди да пищиш като птичка на трънка, да вземете да ваксинирате вашия Файзер голем шеф с великата ви ваксина, че срам не може да влезе у Израел - световната файзер лаборатория за опитни мишки. Браво, хазаринки, изтрепахте с отровите омразния вам юдейски народ. Няма ли скоро да ви мине омразата? Толкова ли сте злопаметни?
13
2
 
3
 
! Отговори
естир преди 2 години
16 е до 12
12
4
 
5
 
! Отговори
естир преди 2 години
Правени са опити с ;ваксини-ГЕННА ТЕРАПИЯ-като новите;и са изоставени ;защото са се получили нови тумори и автоимунни заболявания!
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер. Няма да се ваксинирам.
10
3
 
10
 
! Отговори
Няма други въпроси преди 2 години
Това заяви в четвъртък представител на "Пфайзер".... :):):) А ние тука доматиту с колците ги едем!
9
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората тестват вече ваксина за рак, с ганчовци си знаят тяхното.
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
12 долара струва. Модерна струва 20 долара. Тя на практика е от същото ново поколение. Файзер е първата и най много изследвания има с нея. Нормално
7
4
 
9
 
! Отговори
Aaa преди 2 години
трънки хаха. Естествено че ще е ефективна срещу всеки вариант, 25 Евро на парче и се чудят само как да я пробутат. Евтина пропаганда по всички медии нон стоп.
6
13
 
21
 
! Отговори
Да, да ама НЕ преди 2 години
Я вижте какво е в Израел. Всички ваксинирани с Пфайзер и наново заразени. Явно тая ваксина не струва.
5
4
 
8
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 2 години
Някой очаквал ли е нещо по-различно? Съвременен пенкилер!
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Охооо, така ли, бързаме да си сложим значи.
3
1
 
11
 
! Отговори
Баш Суджука преди 2 години
Аз се ваксинирах в Симитли.