Официално в САЩ: Случаи на сърдечно възпаление след "Пфайзер" и "Модерна"

Предупреждението за възможен риск е включено в листовките
26 юни 2021 12:12, Елка Василева
105
Официално в САЩ: Случаи на сърдечно възпаление след "Пфайзер" и "Модерна"
Снимка: архив, БГНЕС

Фармацевтичният регулатор на САЩ - агенцията за контрол на храните и лекарствата, добави предупреждение към листовките, които придружават ваксините срещу COVID-19 на компаниите "Пфайзер"/"Бионтех" и "Модерна", с което съобщава за възможен риск от редки сърдечни възпаления след употребата им, съобщи Ройтерс.

За всяка от ваксините информационната брошура за специалисти е допълнена, за да включва предупреждение, че има сведения за усложнения, които навеждат на мисълта за увеличен риск от миокардит и перикардит, особено след втората доза, като симптомите се появяват няколко дни след ваксинацията, съобщава фармацевтичният регулатор на САЩ.

Към 11 юни в американската Система за регистриране на нежелани ефекти от ваксини са съобщени 1200 случая на миокардит и перикардит при общо поставени около 300 милиони от mRNA ваксините.

Изглежда, че случаите са по-чести при мъже и в седмицата след втората доза. Центровете за контрол на заболяванията са идентифицирали 309 хоспитализирани със сърдечни възпаления, от които 295 вече са изписани.

Здравните регулатори в няколко страни проучват случаи на миокардит и перикардит, най-често при млади мъже, след ваксинация с продуктите на "Пфайзер" или "Модерна", които се основават на mRNA технологията.

Засега няма коментар от страна на "Пфайзер" и "Модерна", посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
16
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 2 години
Пазара се насити с ваксини и почнаха търговските войни. Началото поставиха белгийците като забраниха всички векторни ваксини, тоест такива които са произведени извън Евро съюза. Сега "империята отвръща на удара"!За пари!
55
2
 
35
 
! Отговори
До 60 преди 2 години
Пич избора вече е замътен тъй наречените "анти-ваксъри", които вече са всички хора които просто имат разум и искат да видят и двете страни на палачинката, внасят негативите които тъй или иначе всяка медия и правителство се опитват да заличат. Как ще правиш избор като никой не иска да ти каже какви са реалните негативи. Деца с миокардити и перикардити, хиляди умрели и развили ред усложнения, но това не трябва да се казва, защото бизнеса ще пропадне.
54
0
 
8
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 2 години
Додо колко народ има акъл да го разбере това нещо - мн малко ! особено у БГ
53
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това антиваксърите се чудя що киснете денонощно по форумите. Удовлетворявате вътрешните си комплекси. Ако щете се ваксинирайте но не мътете глави на хората да напрвят своя избор
52
2
 
26
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ЗНАЧИ З0РЛЕМ МЕ КАРАТЕ ДА СЕ ВАКСИНИРАМ-ТА ДА ПУКНА 0Т МИ0КАРДИТ-Я П0 Д0БРЕ ДА КАРАМ К0Р0НАОТА 5 ПЪТИ АК0 ТРЕБЕ.
51
5
 
27
 
! Отговори
Ти си знаеш преди 2 години
Добре тогава, отивай за по-сигурно да си сложиш още една отровна инжекция - хей така, за бустер, за да си си спокоен. За седянката - ще ти простим.
50
36
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искам да ви развалям седянката, но вероятността да се разболееш от корона и да получиш миокардит е доста по-висока отколкото се появява миокардит в следствие на ваксинация. Освен това тези случаи на миокардит са в следствие и на големи физически натоварвания непосредствено след ваксинацията.
49
2
 
48
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Всеки разумен човек трябва да си даде сметка, че щом за един ПСР тест го гърбят 120 лева, а в същото време му предлагат и насилствено налагат инжекция, за без пари, при това от държавата, при това в комбинация с фармацевтичните компании-глобалистки гиганти, то тук нещо мирише. Мирише, та се не трае!
48
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да му мислят ваксининираните до 2г. няма да са сред живите
47
0
 
19
 
! Отговори
До 36 преди 2 години
Като ти се случи на теб няма да ти пука за " математическата нула" и други групости измислени от жалкия ти мозък. Най- мразя като се почне с разни ичисления на риска и като бил малък нямало проблем. Все едно става дума за стоки, а не за хора.
46
3
 
41
 
! Отговори
Додо преди 2 години
В експериментите с животни с mRNA ваксини винаги се е стигало до масово измиране на опитните животни, вследствие на среща с нов щам или вирус. Това не е конспирация, а витална научна информация, която въпреки, че няма да научите от контролираните масмедии, е широко достъпна за обществеността. Дано това не се случи с хората-участници в mRNA експеримента с Ковид инокулацията. Да пази Бог!
45
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те си продадена ваксините за милиарди и сега го обявиха.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Киро ЗНе си прав в Албиона има вече повече мюсли отколкото англета.
43
2
 
11
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 2 години
До Додоне е точно така ! мн народ измря от вакиснацията последните 3-4 месеца !
42
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последно от Англия с факти и цифри:Доказани с Делта вариант за периода : 53 177 ч.О тях:Неваксинирани - 35 521 ч.Починали неваксинирани - 34 чов.-------Ваксинирани с една доза: 4094 нови случая. От тях починали - 1 ч.С две дози преди 14 дена след втората доза - заразени 9 461. Починали - 10 чов.Ваксинирани с две дози повече от 14 дена след втората доза - 4 087 нови. Починали - 26 чов.-----------Смъртност при неваксинирани - 34/35521=0.096 %, Поне една доза: 0.21%. T.e. 2 пъти повече
41
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и да не вярваш на конспирации, след всичко случващо се, няма как да не повярваш, че вируса и ваксините са измислени за редуциране по-простата част от човечеството
40
0
 
18
 
! Отговори
Киро З преди 2 години
До Анинимен 41: въй, да не би Ковида да е антисемит? Веднага някой да го докладва на Георг Георгиев от ГЕРБ - острието в борбата с антисемитизма! Представям си какви репарации очакват производителите на отровната инжекция за фонда жертви и оцелели Ковид и Ковид-(не)ваксините и техните наследници!
39
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 41Ми като използват руски спринцовки тъй става.
38
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 36... На чужд газ и сто у...я са малко. Какви ли ще се последствията след още няколко месеца и колко народ ще починат никой незнае. А колко са починали от ваксините никога няма да разберем. Нито файзера нито модерна коментират. Нали се сещаш че ако коментират ще им секнат милиардите.
37
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убедихте ме, ще се ваксинирам на 32-ри декември! Ще изчакам да оредеят километричните опашки пред ваксинационните центрове за да се уредя и аз. Ако не успея, тогава ще изчакам до 31-ви февруари.