Официално в САЩ: Случаи на сърдечно възпаление след "Пфайзер" и "Модерна"

Предупреждението за възможен риск е включено в листовките
26 юни 2021 12:12, Елка Василева
105
Официално в САЩ: Случаи на сърдечно възпаление след "Пфайзер" и "Модерна"
Снимка: архив, БГНЕС

Фармацевтичният регулатор на САЩ - агенцията за контрол на храните и лекарствата, добави предупреждение към листовките, които придружават ваксините срещу COVID-19 на компаниите "Пфайзер"/"Бионтех" и "Модерна", с което съобщава за възможен риск от редки сърдечни възпаления след употребата им, съобщи Ройтерс.

За всяка от ваксините информационната брошура за специалисти е допълнена, за да включва предупреждение, че има сведения за усложнения, които навеждат на мисълта за увеличен риск от миокардит и перикардит, особено след втората доза, като симптомите се появяват няколко дни след ваксинацията, съобщава фармацевтичният регулатор на САЩ.

Към 11 юни в американската Система за регистриране на нежелани ефекти от ваксини са съобщени 1200 случая на миокардит и перикардит при общо поставени около 300 милиони от mRNA ваксините.

Изглежда, че случаите са по-чести при мъже и в седмицата след втората доза. Центровете за контрол на заболяванията са идентифицирали 309 хоспитализирани със сърдечни възпаления, от които 295 вече са изписани.

Здравните регулатори в няколко страни проучват случаи на миокардит и перикардит, най-често при млади мъже, след ваксинация с продуктите на "Пфайзер" или "Модерна", които се основават на mRNA технологията.

Засега няма коментар от страна на "Пфайзер" и "Модерна", посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нас, човешките същества, това какво ни интересува?
15
2
 
26
 
! Отговори
А в Британия... преди 2 години
Във вчерашната "сурова" статистика (тоест не може много да се разчита на данните) има една таблица, която доста смущава. Смъртността от прословутия щам "делта" при неваксинирани - 0,08%, а при ваксинирани (във филмите в такъв момент започва зловеща музика) - 0,26%. С линковете се случват разни неща тук, но всеки скептик може да потърси тази информация в едно сайтче с домейн .gov.uk Никого в нищо не се опитвам да убедя нито "за", нито "против". Имате си мозъци, използвайте ги.
14
1
 
5
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 2 години
то народа измре !
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смъртността от ковид е 3%. Честотата на постковид е 30%. Или ти е трудно да прецениш щото си неграмотен?
12
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честотата е 0,0004% . Което е нищо, в сравнение с тежките странични действия от други ваксини и лекарства. Ама хапвате антибиотици без рецепта без да се замислите.
11
5
 
26
 
! Отговори
Ник преди 2 години
а умрелите до 14 дни след препарирането защо не ги напишат в средствата за масова дезинформация? А тези с гърчове, смущения в зрението и т.н.? хайде със здраве и късмет на смелчаците, които подават плешка и джолан за набождане с генни терапии. може и да им поникнат крила за да прелитат над нас и да спазват дистанция по-лесно. а може и да им се случи случка като на котките, ползвани в експеримента на препаратите и понасящи прилично иглите, но в последствие непонасящи срещата с "дивата" настинка..
10
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пичуе, отворете листовката на което и да е лекарство и вижте списъка на страничните ефекти. Направихте ли го? Що пиете тогава лекарства? Щото никой не говори за това, затова няма проблем, нали? Хванете кое да е лекарство, раздуйте негативните му ефекти в новините и никой няма да го погледне вече. Такива сме хората, първосигнални.
9
1
 
43
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Ваксинираните поне ще умрат успокоени че са умрели от сърце а не от коронавируса!
8
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В САЩ хиляди лекари и медицински сестри от няколко щата се обединиха на протест срещу експерименталните ковид ваксини причиняващи увреждания на здрави хора. Нещо да кажете за това? Сигурно според властите и тези лекари са прости антиваксъри нали...
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Рано е 4Ще им поникнат циц-и на мъжете и топ-ки на жените!А астралните ще се чешат някак странно под мишниците!
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съвременната медицина все търси лесни и бързи решения и ни ги представя в една хубава и бляскава светлина. Колкото има лечение за рак, тумори и т.н Всеки си преценява сам. Трябва да се поддържа организма в добро физическо и психическо здраве. Но тогава няма да има нужда от всичките търговски дружества-болници и фармацевтични гиганти.
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 350 милионно население включително деца до 18 години, колко са ваксинирани? Не повече от 50% доскоро съобщаваха че са ваксинирани, така че основата за изчисление на % е по -ниска ,не 300 милиона. Има си риск и го съобщават с половин уста, не може да се знае предварително кой е склонен към уврежданията на сърцето. Тъй че по-внимателно с панацеята ваксини.
4
3
 
25
 
! Отговори
Рано е преди 2 години
Почакайте още няколко месеца и
3
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
числата са силно занижени... а оня ден ми говорехте, че дор 4-ти юли няма да ваксинират 70%. Колко е 300 млн от 328 млн и по малко ли е от 70%. И още CDC специално са спрели да броят повторното заразяване от ковид след ваксинация ако не умреш или не влезеш в болница от това още от май месец. Та ако не си виаксиниран само 1 тест и вече си ковид и проблемен, но ако си ваксиниран няма проблеми дори да си заразен. Къде са тия двойни стандарти с тая настинка...
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъвто е процента на починалите заразени с Ковид в цивилизованите държави.
1
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1200 от 300 000 000 колко процента са?