Официално в САЩ: Случаи на сърдечно възпаление след "Пфайзер" и "Модерна"

Предупреждението за възможен риск е включено в листовките
26 юни 2021 12:12, Елка Василева
105
Официално в САЩ: Случаи на сърдечно възпаление след "Пфайзер" и "Модерна"
Снимка: архив, БГНЕС

Фармацевтичният регулатор на САЩ - агенцията за контрол на храните и лекарствата, добави предупреждение към листовките, които придружават ваксините срещу COVID-19 на компаниите "Пфайзер"/"Бионтех" и "Модерна", с което съобщава за възможен риск от редки сърдечни възпаления след употребата им, съобщи Ройтерс.

За всяка от ваксините информационната брошура за специалисти е допълнена, за да включва предупреждение, че има сведения за усложнения, които навеждат на мисълта за увеличен риск от миокардит и перикардит, особено след втората доза, като симптомите се появяват няколко дни след ваксинацията, съобщава фармацевтичният регулатор на САЩ.

Към 11 юни в американската Система за регистриране на нежелани ефекти от ваксини са съобщени 1200 случая на миокардит и перикардит при общо поставени около 300 милиони от mRNA ваксините.

Изглежда, че случаите са по-чести при мъже и в седмицата след втората доза. Центровете за контрол на заболяванията са идентифицирали 309 хоспитализирани със сърдечни възпаления, от които 295 вече са изписани.

Здравните регулатори в няколко страни проучват случаи на миокардит и перикардит, най-често при млади мъже, след ваксинация с продуктите на "Пфайзер" или "Модерна", които се основават на mRNA технологията.

Засега няма коментар от страна на "Пфайзер" и "Модерна", посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
14
 
5
 
! Отговори
До 96 преди 2 години
Ей ***, ама много ги разбираш ! Какви глупости говориш! Точно ваксините дават по-добра ДОКАЗАНА защита срещу всички щамове до момента. Най-доброто е да си преболедувал и да си сложиш ваксина. По този начин човек има различни антитела срещу опасния вирус! Да, ваксините си заслужават и само те щв ни спасят от вируса! Като си купиш поредната кутия цигари си задай въпроса - Заслужава ли си ?
95
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ауууу 1200 случая на 300 милиона аууууу Ама хората гледат само заглавията и после тролят
94
1
 
3
 
! Отговори
Жоре Гюбрето кн преди 2 години
Страх ме е . Помооооооооооощ
93
0
 
5
 
! Отговори
Интернет Конспиратор преди 2 години
с поне 6 месеца съм напред с Материала за БезОпасните Ваксини, Муахаха! Боц!!
92
0
 
9
 
! Отговори
MIKE преди 2 години
А отговорът на въпроса ъКои печели наи-много от тази ситуаци? ( Фармацефтичните компаний ), навярно е известен на всички вече
91
2
 
9
 
! Отговори
MIKE преди 2 години
Тези странични ефекти са доста разпространени сред възрастовата граница от 12-50г., както и при ваксиниране на хора, вече преболедували КОВИД 19.8.Наистина след използването на този експериментален продукт, много хора не развиват странични ефекти, но сами преценете заслужава ли си рискът да участвате в изпитанието на такъв продукт, чиято ефективност е доста спорна в сравнение с тази ефективност от собствената Ви ИМУННА СИСТЕМА . И каква е гаранцията че точно Вие няма да развиете горните ?
90
1
 
10
 
! Отговори
MIKE преди 2 години
5.В случаи на заразяване с КОВИД 19 след ваксиниране, вероятността да изкарате вируса по-тежко е по-голяма в сравнение ако не сте ваксинирани.6. В случай на заразяване с КОВИД 19 вероятността от смърт при ваксинираните е по-висока в сравнение с неваксинираните. 7.Към горното ваксинираните могат да добавят много вероятните странични ефекти , като тромбози, съсирване на кръвта, възпаление на сърдечният мускул, възпаление на мозъка, инсулти и смърт в следствие на тях.
89
1
 
8
 
! Отговори
MIKE преди 2 години
ваксинирането, като: възпаление на сърцето, белите дробове, бъбреците, както и инфаркт, инсулт, тромбози, кръвни съсиреци и т.н., СМЪРТ. 4.Ваксинираните вече участници в изпитанието на ваксините НЕ СА предпазени от заразяване с КОВИД 19 след ваксинирането, НЕ предпазват и околните от разпространяване на заболяването, т.е. те могат да предават заразата дори ако са ваксинирани.
88
0
 
8
 
! Отговори
MIKE преди 2 години
( някои са и по-назад ) и всички ние сме доброволни участници в него. Ваксините се използват с така нареченият статус за употреба в спешни ситуаций, който не изисква удобрение от регулаторите в съответните държави.3.Преди поставянето на първата доза ваксина, ние сме длъжни да подпишем документ, с който освобождаваме от каквато и да е отговорност Правителството, производителите на ваксини и всички отговорни лица в случай на някои странични ефекти, които могат да възникнат в следствие от
87
0
 
9
 
! Отговори
MIKE преди 2 години
1.Препаратите, които се използват за ваксиниране срещу КОВИД 19 не отговарят на определението за ВАКСИНА според Световната Здравна Организация ( справка официалният сайт )2.Няма нито една от така наречените ваксини, която да е удобрена за използване от съответните регулаторни органи в нито една държава в света- всички ваксини са в изпитателен стадий и се очаква да бъдат удобрени най-рано през 2023г. В момента тече така нареченият изпитателен стадий 3 на повечето ваксини
86
1
 
18
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Ситуацията с ваксините е точно както във филма "Хлапето" отпреди 100 години. Хлапето минава и троши с камъни прозорците на хората, след което бяга бързо. След 15 минути се появява Чарли Чаплин със стъкла на гърба - добрият стъклар. И започва да поправя прозорците. Да, ама един се сети за какво става въпрос и подгони него - стъкларя. Така че хората трябва да осъзнаят кои са "стъкларите" в днешно време и да им потърсят сметка!
85
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако погледнете официалните данни, ще видите, че ваксината прави миокардити най-вече при млади момичета (12-18) и млади момчета (12-29). Което според мен е много важна информация предвид това, че тази ваксина ще се одобрява за все по-малки деца, а очевидно прави проблеми точно в тези групи. Миокардите се виждаха още на данните от Англия от март - там имаше много видими смърни случаи от кардиологични проблеми, но тогава се обясняваха с високата възраст на хората на които са я слагали.
84
3
 
24
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
/в няколко страни проучват случаи на миокардит и перикардит, най-често при млади мъже, след ваксинация/...По-добре да обяснят защо въобще принуждават млади, здрави и особено деца, да се ваксинират? След като при тях риска от ковид е по-малък от при ваксиниране. И не вярвайте в бройката от изнесените данни. Доста постоянни увреждания на сърцето при млади, са премълчани. При случаи с ковид- увеличават бройките и не питат. Но при случаи от ваксинации все нямат достатъчно доказателства за връзка
83
3
 
25
 
! Отговори
Това е преди 2 години
Много тежко усложнение. Възпаление на сърцето, при което загиват безвъзвратно клетки на сърцето.
82
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не случайно толкова малко медици се навиха да се ваксинират
81
1
 
4
 
! Отговори
симптоми преди 2 години
Сухота в устата . Чувство на тревожност . Необяснима агресия и раздразнителност на по късен етап. Леко завишена температура и накрая летален изход. Обикновено след консумация на гъби и или просто удар. С *** предмет.
80
5
 
2
 
! Отговори
A преди 2 години
Лош матрял
79
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Внимателно се прегледайте за леки обриви по кожата на седалищните мускули. Това е симптом на делта. Веднага се обърнете към лекар. И си направете изследване.
78
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига вече глупости. Просто гласувайте за герба.
77
2
 
7
 
! Отговори
дървин преди 2 години
Правим колонията на Марс. Пускаме гама вируса на земята. След пет години на земята вече всичко е стерилно . Избираме няколко подходящи двойки орангутани и започваме генни модификации . И воала ето ти орангитанка *** и орангутанът адам.след това с леки намеси им слагаме контрола с една две мутри две горили. И живота почва от ново. После идва и бананизъмът. И демокрациятАаа.