Ваксинация в столичния ромски кв. "Христо Ботев", нито един жител не пожела

На място бяха проф. Тодор Кантарджиев и здравни медиатори
26 юни 2021 16:55, Анисия Иванова
415

Отново "зелени коридори" за ваксиниране в паркове и молове в столицата. Този уикенд работи и мобилен кабинет в столичния квартал "Христо Ботев", който е населен предимно с ромско население.

През първите часове нито един жител на квартал "Христо Ботев" не премина през имунизационния пункт. Хората споделят, че ги е страх, а други мислят, че за ваксините се заплаща.

"Защото ме е страх от ваксини, защото много хора са починали", сподели Бойка.

"Аз съм се ваксинирал. Аз си взимам дезинфектант почти всяка вечер ракийка.. Тук няма да се ваксинират, запомнете", заяви Георги Райнов

На място, за да убеждават хората да се ваксинират, бяха професор Тодор Кантарджиев и здравни медиатори. Хората от квартала имаха и конкретни въпроси към професора.

"В България на милион и половина ваксини няма смъртни случаи", обясни проф. Кантарджиев

Този уикенд продължават да работят всички "зелени коридори" за ваксинация в столицата.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


415
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До една-две петилетки на тази планета ще останат само два вида хора - роми и роби. То и сега е така, просто не е добило публичност.
212
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много има да учим от ромите за свободата, щастието и истински важните неща от живота. Парадоксално за някои, но точно ромската култура и мироглед са последната надежда за човечеството. Помислете следващия път, кой кого трябва да интегрира.
211
3
 
21
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Да има изненадани? Чудят се какво да направят за да изпълнят квотата. Писнаха давайте децата, боцнаха 80/90 и толкова, да сте чули да се ваксинират от тогава деца? С *** удариха на камък. Вчера по новините, десетки ваксинирани по зелените коридори и то основно с втора игла. Няма да я бъде тази масова ваксинация, да му мислят тези, които са взели едни пари за да постигнат едни бройки.
210
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Братята роми са хитри , много добре знаят , че не е ваксина а течна кастрация
209
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да харчите милиони за да ги спасявате, да бяхте ги кастрирали! Така щяхте да направите в пъти по голямо добро на човечеството! Ще пращате професори и медиатори да им обедняват за ваксини, а няма ни един индивид там да им обясни защо не трябва да се размножават брат със сестра от 10 годишна възраст! Колкото повече от тях се разболеят, толкова по добре за държавата. Разходите за лекуване с неуспешен край са по малко от разходите при дълго и плодовито тяхно съществуване!
208
2
 
1
 
! Отговори
Чобан Бойчо преди 2 години
До Много прости овце Разбрахме, че от овце разбираш.Вероятно защото си овчар. Пиши под статии за млеконадоя и цената на агнешкото, а не за ваксини.
207
15
 
2
 
! Отговори
До 243 Анонимен преди 2 години
В света има поставени 2,7 МИЛИАРДА дози на около 2 МИЛИАРДА души.Само в Китай ваксинираните са 1 МИЛИАРД и от 150 дни в Китай НЯМА НИТО ЕДИН СЛУЧАЙ НА КОРОНА ВИРУС.Китай процъфтява всички си живеят свободно икономиката работи и вече имат ръст 10%. Имало изследване че броя на ваксинирани зависел от ИНТЕЛЕКТА на една нация. Място което заемаме 112 по брой ваксинирани в света напълно ни подхожда като слушах запитани вчера защо не се ваксинират - Чипират ни, Ще умрем, Никой не ни е обяснил, Страх ни
206
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВаксариГендариииии, и ромите са по умни от вас. Те ще оцелеят но вие ваксинираните след няколко месеца до година сте пътници. Чао
205
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ефектът от появата на проф. Кантарджиев като консултант на Столична община по ковидепидемията е очевиден! Следващият път да им изправят генерал Смърт, дето щял на става член-кореспондент на БАН?!!!
204
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРИМИТИВИТЕ ИМАТ СУЕВЕРНИ СТРАХОВЕ КАТО СКОТОВЕ
203
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне вече знаем колко им е акъла на българите, които не искат да се ваксинират ..... колкото на жителите на квартал "Христо Ботев".
202
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МУргавелите май ще се окажат по-мъдри от нас. Оцеляват във всякакви условия и по-добре да се примирим с факта, че след има-няма 100 години и ние вече ще сме малцинство по тези земи. И ваксините дет сме си ги нахакали ще окажат съществен принос.
201
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ром ковид не го лови
200
34
 
8
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Мисленето им не е по различно от 70% от населението. България е ромският квартал на европа
199
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия не ги хваща нито закон, нито болест.
198
0
 
3
 
! Отговори
Киро Х преди 2 години
До Шугър дедиOлее, ковиту е антисемитско! Бързо, репарации за следващите 400 години!
197
0
 
7
 
! Отговори
Baro преди 2 години
Господ пази званите, избраните и верните. Българите ако са верни , може би ще се спасят.
196
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дали няма да дойдат на софра.
195
3
 
8
 
! Отговори
bar преди 2 години
Господ ще ни пази до едно време. Учителят е казал: Ако сте в лицето на БОГА - ще предъбдете. Ако се изместите от лицето на БОГА - и помен няма да остаяне от вас. За нас Българите го е казал, преди около 80-100г. Лека по лека си ни изтриват Историята, езика, след 1944г ни премахнаха 8 букви от Азбуката, живо месо от България отделяха.. няма да спрат, докато не се върнем в лицето на БОГА.
194
1
 
22
 
! Отговори
Шугър деди преди 2 години
Днес в Израел има повече болни отколкото в България ....в Бг 60 там 125...