Проф. Витанов: Бихме могли да си докараме вълна от 3000-3500 заболели на ден

Според него ни очаква още една ковид зима
29 юни 2021 22:24, Нели Христова
177

Четвъртата вълна на Ковид-19. Има ли как да я предотвратим?

На теория има вариант да няма четвърта вълна - или хората се разболяват и изкарват вируса или се ваксинират. Ваксинацията обаче не върви. Тази хубава теория трябва да я махнем и да се приготвим. Ваксинираните трябва да са много. Проблемът е, че имаме преболедували преди доста месеци - антителата им започват да намаляват. С тези темпове на ваксинация - към септември колко мислите, че ще са имунизираните...?! Това каза за "Денят ON AIR" математикът от БАН проф. Николай Витанов.

По думите му бихме могли да си докараме вълна от 3000-3500 заболели на ден.

"Догодина се очаква да излязат и хапчета, което коренно ще промени ситуацията. Поне още една зима под знака на Ковид-19 предвиждам. След това ще може човек да избира - ваксина или да се лекува с хапчета. В математика най-изгодната ситуация е човек да се ваксинира сега", посочи той за Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че живеем без дългосрочно мислене, не се интересуваме за това, което би настъпило през септември, подобно на хората, които преди милиони години са живеели ден за ден.

"Активно си внасяме индийския вариант на вируса. Ще му трябва около месец, за да стане доминантен. Трябва да се разпространи и да измести другия щам. Добре е тези мерки да останат, колкото и да са неприятни. Има и такива без маски вече, които са потенциални преносители", подчерта проф. Витанов.

Според него това, че Делта вариантът е по-заразен, може да му помогна да надделее факта, че имаме 1 млн. души с ваксина.

"Ако се прави друг щаб за борба със заразата, надявам се да не бъда поканен, за да си почина", допълни математикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като виден вирусолог професор Витанов се произнесе. Пък новината беше и отразена.
136
2
 
6
 
! Отговори
Галя преди 2 години
Значи, ако си преболедувал ковид след няколко месеца ,нямаш антитела,а ваксината те пази безсрочно.Нещо не се връзват приказките ви .Или са само приказки от 1001 нощ.Така е като никой не носи отговорност за последиците.Дано са по -малко хората, които ще се вържат на дрънканици от този род.Предлага ми да се предпазвам с експериментално НЕЩО,за което никой не дава гаранции.Това ми звучи като филм на ужасите.Или Руска рулетка
135
2
 
7
 
! Отговори
Ало ала преди 2 години
СПРЕТЕ ДА ТОРМОЗИТЕ И СТРЕСИРАТЕ ХОРАТА!!! МАТЕМАТИК ЩЕ МИ ДАВА РАЗЯСНЕНИЯ ЗА БОЛЕСТИ! ВАКСИНИТЕ СА ПОЖЕЛАНИЕ, ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАТ ТЕЗИ, КОИТО ЖЕЛАЯТ И МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ТОВА!! ИМА ХОРА, КОИТО НЕМОГАТ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ ПОРАДИ РАЗЛИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ! СПРЕТЕ С ТЕЗИ ЗАПЛАХИ, ВСЯКА ГОДИНА ИМА ГРИПНИ ВИРУСИ!
134
2
 
5
 
! Отговори
Ам гъл преди 2 години
Време е "Хора" да "Разберете" няма Кой да Ви "Спаси" от Страховете и Безумието в Собствената Ви "Глава".
133
12
 
3
 
! Отговори
Витанов преди 2 години
Крайно време е да зарежа Чекмеджето /щото вече не ми плаща!! / и да се преориентирам към Президента,а след това - към новия премиер!!
132
11
 
11
 
! Отговори
Гневна Катерица преди 2 години
Тоя " професор",част от психотерористите от НОЩ още ли не е " изчегъртан"
131
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОФЕСОРЕ ЗАПАЗЕТЕ МЪЛЧАНИЕ. ТАКА ПОНЕ ЩЕ ЗАПАЗИТЕ "ОРЕОЛА" НА МАТЕМАТИК И ФИЛОСОФ. КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ГОВОРИТЕ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ В ОБЛАСТИ ОТ КОИТО И ПОНЯТИЕ СИ НЯМАТЕ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ОЛЕКВАТЕ. Verbum est argent um, silentium est aureum.
130
2
 
6
 
! Отговори
доц Мангъров преди 2 години
Всички ментърджии плашат с индийския вариант. А в Индия от две седмици заразените са със спад от 8 пъти. Явно щамчето нещо не му се стои вече там.
129
2
 
7
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 2 години
Кво ти пука ве, аритметико ?! Много странно е как изведнъж шепа ментарджии се загрижиха за здравето на човечеството.
128
4
 
3
 
! Отговори
непуков булгар преди 2 години
Обяснявай на простолюдието, което вярва, че като си пусне блутуута на телефона и ползва ***-отско приложение може да види серийния номер на чипираните ваксинирани!Вече чакаме да влязат в продажба и дистанционни за командване на ваксинирани... А на младите здравеняци, които нищо не ги лови...0познайте колко хора умряха заради вашата неграмотност и безотговорност.
127
1
 
4
 
! Отговори
дО 136 преди 2 години
Ти май още не си разбрал, че Киро Ананиев НЕ Е лекар!? Адекватен бил...смях! Голям страх ви тресе, че падате... твоите работодатели, де хаха
126
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Патриот! Прави ти чест , че си признаваш че си от простите хора , но за съжаление такива бяха и в политиката и затова сега сме на това положение .Направил си епохално откритие ,че всеки ден умират хора ,но те не са само от коронавирус и не са само през последните 2 години .От усложненията на обикновения грип и мутациите му през годините са умирали не по-малко хора ,аз съм го разбрал по тъжния начин , а ти тук ми се правиш на умен ! Чети ,бе Пенчо ,но-о-о Пенчо не чете , само лае (за пари).
125
3
 
8
 
! Отговори
Мечо Кух преди 2 години
Математик да ти обяснява за вируси, е все едно някой шофьор на тежкотоварен камион да качи малолетно девойче за една бърза ***, а то да надигне глава от работното си място и да почне да му дава акъл как се промива карбуратор при минус трийсет градуса по Целзий
124
5
 
11
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Жалко, но всичките му прогнози се сбъднаха. ------//////------- Това не бяха прогнози, а поръчки. А из родите с бели престилки ги изпълняваха срещу 1000 кинта премиални.
123
10
 
16
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Този смотан човечец сигурно е на заплата при баце и ГЕРП и сега са го записали за академик, за да взема още народна пара ..... Отврат. Как се разминава със съседите си
122
2
 
14
 
! Отговори
Яна преди 2 години
Хора, гледайте и зад телевизора, не само в него.
121
11
 
16
 
! Отговори
Росица преди 2 години
На хората им омръзна вече от този терор,затваряне, плашене, броене.То и ебола имаше и спин и какви ли не още болести, света не е спрял да се върти.Това е изкуствена спирачка на развитието на човечеството. Хората все повече се осъзнават. Не бойте се всичко ще продължи 40 месеца. В Библията го пише.
120
25
 
17
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
Много прости хора в таз България, много. Поне не коментирайте. Това всеки ден да умират хора и някои пак да пишат в стил "има ли такъв вирус, че ваксините били измислени и т.н да се изсекват на гърба на страдащи хора не скотоумие, ами не знам как да го нарека. Чалга - мутро - тарикат държава сме и това е. Дано поне следващите поколения се изчистят от това пошло ДНК...
119
8
 
21
 
! Отговори
до 149 аноноимник преди 2 години
Интензивните отделения да са платени!? От кого, от тези, които с данъците си ги издържат? И плащат заплата и на този измислен математик, който от повече от година обикаля телевизиите и плаши хората? Няма ли прокурор, който да приложи НК, докога този ще плаши от екрана!?
118
6
 
27
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Мили форумци, нали нощниците бяха закрити? Защо продължават да ни манипулират и тормозят? Като че ли всички медии са подкупени от свтовното лоби.