Асен Балтов: COVID анализът е статистически недостоверен

Той беше представен вчера от НЦОЗА
2 юли 2021 15:15,
57
Асен Балтов: COVID анализът е статистически недостоверен
Снимка: БГНЕС

Директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов обяви за статистически недостоверен анализа на Националния център за обществено здраве и анализи относно смъртността от COVID-19  в страната и решенията, вземани по време на пандемията.

Той беше представен вчера от директора на НЦОЗА д-р Христо Хинков, според който липсата на „чисти болници“, които да лекуват неинфектирани пациенти и такива с хронични заболявания, както и нуждаещи се от спешна помощ, е причина за високата смъртност. А според данните от него нивото й за миналата година е най-високо от 1945-а насам.

„Анализът е статистически недостоверен! Първо и най-важно е колко са реално заразени и преболедували от Ковид19? Едва след това може да се говори за смъртност, грешки и пропуски! За 15 месеца къде е изследването за истинския брой на преболедували? На 100 диагностицирани, 15 починали е един процента смъртност, а на 500 диагностицирани (скрити и нерегистрирани) 15 починали е съвсем друг! Това е първа и основна причина за тотално изкривяване на данните!“, написа в социалната мрежа Facebook директора на „Пирогов“. 

Още по темата
„НЦОЗА, вие сте уникални! Следващата вълна ще я лекувате ВИЕ!“, емоционален беше проф. Балтов.

Бившият министър на здравеопазването Таня Андреева добави: „Затова пък МЗ не подготвя системата за новата вълна, намаляват стандартите за качество и предлагат да ни лекуват лекарски асистенти (не лекари).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Ристиенин преди 2 години
Разстрелять Балтов, два раза.
38
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балтов е от ГЕРБ и както всички от тази партия лъже.Има статистика официална и е много точна за оценката за справянето на ГЕРБ и ВМРО с пандемията.Тя се определя на брой смъртни случаи на Ковид болни на 100 000 човека от общата популация не от брой заразени.И по този показател сме 3-ти в света.А по показателя обща смъртност на 100 000 сме на второ място.Балтова това което трябва да направите е да се извините и да кажете,че ние напрактика нямаме никакво здравеопазване.
37
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя беше станал журналист от всички продажби телевизии , да рекламира и плаши хората ,преди време
36
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъртвите от вируса вероятно са 2 пъти повече... Много хора умряха без да се тестват или да посетят лекар..,
35
9
 
7
 
! Отговори
сто преди 2 години
Що му давате думата на тоя?? Толкова лъжи изрече и той и другите около него до преди няколко месеца: (1) Можело да се смесват рнк и векторни ваксини (2) Нямало проблем скоро оздравели да се ваксинират, въпреки няколкото случая на хора с тежки последици след този съвет (развили са пред-автоимунно заболяване, вкл. и познат): (3) ваксини на здрави хора вмвсто на рискови групи и т.н. и т.н.
34
5
 
4
 
! Отговори
жоаш преди 2 години
А ти Балтов си чисто статистически - ***!
33
5
 
10
 
! Отговори
noname преди 2 години
Още един който говори за нещо, което неразбира и не е учил. Аман от "експерти".
32
1
 
12
 
! Отговори
Мазен тлъст преди 2 години
На тоя му изкараха декларацията и се оказа много мазен и тлъст. Има 19 апартамента за няколко милиона , работил е само държавна работа и сега е в пенсионна възраст. Защо така бе пРашков. Нищо не казваш за гепеното. А преди вие фигурантските комунисти нападахте Ц Ц . Абе тоя има 3 пъти повече.От къде?
31
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакам да обвиняват ББ за разрастването на ПАНДЕМИЯТА! ТЕЗИ ДЕТО СПАХА,ЛЪГАХА ,ЧЕ НЯМА ПАНДЕМИЯ,ДЕТО ЛАНСИРАХА РАЗНИ ШАМАНИ С ЧАЙЧЕТА,ГОРИХА МАСКИТЕ, ВСИЧКИ БЕЗУМИЯ ЗА РАЗРАСТВАНЕ НА ПАНДЕМИЯТА-СЕГА ПРАВЯТ АНАЛИЗИ! НАПРАВО МИ СЕ ГАДИ ОТ ТАЗИ НАГЛОСТ !
30
5
 
9
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Секи път кога некоя от клинките на Радев си утвори остата искача некоя упашката нагло лажа. Но Фигранта си е пждбпал каджбирите именно за тува, за лажат най-безугледнуе и да плюят по упонентите му исторрично. Не служебжнно правителллство а предизбуррен щап спеодрициализиран в чрен пиар. Да живее бате Бойку Брисосв. и герп да живее.
29
3
 
9
 
! Отговори
Най, по най преди 2 години
Всичко , което са направили предишните в икономиката и здравеопазването е грешно.Правилното е това което се прави сега от зеленочорапният Фигурант, спонсориран от АлиБаба Дубайски.
28
8
 
12
 
! Отговори
Истината преди 2 години
е че Балтов е един мазен гербераски администратор.
27
5
 
10
 
! Отговори
Математиката преди 2 години
Броят на умрелите през 2020 г. е 124 735 душиБроят на умрелите през 2019 г. е 108101 душиСпрямо предходната година броят на умрелите се увеличава с 16 652 или с 15% т.е. смъртността от Ковид у БГ е реално около 15% - Браво Балтов, браво ГЕРБ.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
че се лъже се лъже.. въпроса е в чия полза... Работим с прогнози и числа едно към кесим с което се опитваме да нарисувам точна картина.. Сииигурно... Има вероятности, които се смятат на базата на няколко сценария се парави реалистична оценка, която е единствено и само информативна. Като е най-добре за доствореност да се представят няколко възможни отговора. Особено с числа едно към кесим... 1 човек се тества 10 пъти те го пишат като 10 човека.. поне като умираш - умираш 1 път...
25
5
 
15
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Балтов е един мазен гербераски администратор - нищо не е лекувал. Фактът е, че българите *** като мухи - и със и без Ковид. И той има доста голям принос за това.
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НА ТОЯ НЯМА ЛИ ДА МУ ИЗКАРАТЕ ДЕКЛАРАЦИЯТА НА ДОХОДИТЕ??ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ ,Ч Е И ТОЙ Е СПЕЧЕЛИЛ 1 МЛН ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА ОТ ЗАСТРАХОВКАТА НА ЖЕНА СИ...
23
0
 
3
 
! Отговори
Праведен преди 2 години
А, лелеее, тук що е *** не..щастен, одите да бачкате бе, неща..стници !
22
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балтов и компания избиха народа и даже не спасиха никой от Ковид. Бесилото за тях.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каунчо, другата седмица са изборите.
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О-о-о-о-о-о, герберчета, ми то станало време за избори бе. Яко. Идат избори, герберчета вият на умряло - идилия.