Доц. Мангъров: Когато човек изкара инфекция, образува антитела

Ще се ваксинирам само с предложение, което да не мога да откажа, каза той
Обновена: 4 юли 2021 07:12 | 3 юли 2021 09:50, Петя Славова
364
Доц. Мангъров: Когато човек изкара инфекция, образува антитела
Снимка: БГНЕС


"Целта на този COVID сертификат е да се документира по някакъв начин, че човекът, който го притежава, не е опасен за другите и е защитен. Но дори да е ваксиниран, този човек - може ваксината да не е дала задоволителен имунен отговор". Това заяви пред Нова тв доцент Атанас Мангъров, началник на COVID клиниката в Инфекциозна болница.

Аз нямам имунизационен сертификат. Не мога и да си изкарам. Аз съм прекарал COVID-19 – очевидно мимоходом и безсимптомно. Имам антитела. Но такива като мен не могат да си извадят такъв сертификат, защото нямаме положителен PCR или антигенен тест, не сме били под карантина или не сме ваксинирани. Това е абсурдно.

Още по темата

Според него, когато човек веднъж е изкарал някаква инфекция, той образува антитела. "В тялото му остават така наречените "клетки на паметта" и когато човек се срещне със същия този вирус, тези клетки образуват антитела и го защитават. Това е азбука на имунологията", подчерта той.

Клетките, които са произвели антителата си остават – независимо колко време е минало от заболяването, подчерта доцент Мангъров. "Ще се ваксинирам само, ако ми направят предложение, което не мога да откажа. Хора се имунизират, за да отидат в Гърция. Ако човек в прекарал COVID-19 – той няма нужда да се имунизира. Той няма да се разболее – дори от новите варианти на вируса".

Доцент Мангъров коментира и инициативата в к.к. "Албена", където предлагат по 500 лева на персонала, за да се имунизира, за да се чувстват по-спокойни и работещите, и гостите на курортния комплекс.

"По принцип е хубаво човек да се ваксинира. Но преди това, конкретно при тези ваксини, хората подписват информирано съгласие, с което ги информират, че каквото и да им се случи – е на негова отговорност. Тези неща, които могат да се случат – ще станат след време", посочи Мангъров.

По думите му той не демотивира никого да се ваксинира. "Всеки човек трябва лично да вземе това решение. Затова е и това информирано съгласие".

На въпрос дали е съгласен, ако не се ваксинира - да плати за лечението си, ако се разболее от COVID-19, доцент Мангъров беше категоричен: "Това е скандално предложение на доцент Ангел Кунчев. Всеки от нас плаща здравни осигуровки. И ако ще действаме по начина, по който казва доцент Кунчев, няма да ги плащам, а ще плащам, когато се наложи. Това е срамно".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Непризнаването на Антителата е много подозрително. Също така ваксаните защо нямат антитела?
306
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сат Н...Мисля че ходят по сто пъти да си правят тестове въпреки че пандемията се крепи точно на тестовете които са нещо доста съмнителни и аз им нямам доверие. Това са общи тестове и нямат конкретика, точно за това изчезна и грипа....
305
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доктора ви обяснява но първо не четете и второ не разбирате. Има много видове имунитети ако мога така да обобщя. Всичко което е казал до сега доцента е точно така. Тези които се опитват да опонират нямат познания и гледат само по повърхността. Тази пандемия е подготвяна много отдавна и има мощна медийна пропаганда, толкова мощна че смазва всякакви научни аргументи и обръща истината на точно на обратната страна. Въпроса е кой и защо пусна вирус на хората и кога ще понесе отговорността ......
304
3
 
1
 
! Отговори
Веско преди 2 години
До До ВескоВъпроса ми беше на коя дата и ТВ Мангъров каза, че ще си скъса дипломата за да го изгледам. Подозирам, че имало някаква условност, ама никой не помага. Колкото до царя, заявката е има в мрежата и ако може да цитирате в коя минута казва че ще "оправи" някого. Няма такова нещо, но поне ще си го припомните.
303
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъзов опс Мангъров е психично болен неговото място е в психиятричната клиника Карлуково да го вържат здраво с въже за да не избяга..Такива като тоя Мангъров са много опасно вредни за България и за нас българите.
302
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 326 Василев ////////. Василев, в контекста на написаното се пише коректно на български не който, а които (множествено число), иначе си прав, дори и да си седнал!
301
1
 
14
 
! Отговори
Василев преди 2 години
По изказването на доц.Кунчев.Който не се ваксинират да заплащат допълнително,при лечение. И изниква въпроса. Тези който са пушачи и развият белодробно заболяване или злокачествено на гърлото (устната кухина),трахеята.Те ще си доплащат ли за лечението в Българска болница.
300
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този "доцент" е не просто невежа, той е престъпник
299
5
 
3
 
! Отговори
Edin888 преди 2 години
Интервюто е качено в Ютуб. Ако някой желае да го гледа за да види цялата информация Доц. Мангъров: Ще се ваксинирам, само ако насочат пистолет към главата ми Събуди се...
298
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато го гледам този как се опитва да мисли дори и само на снимката и образувам ди.ария.
297
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 316Да, така е, този вирус повтаря, а не създава траен имунитет. Също както и вирусът на хремата повтаря, а не създава траен имунитет. И прекараното заболяване НЕ пази от другите щамове. Този самоуверен "специалист" дрънка опасни глупости, само могат да му вярват
296
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ако човек в прекарал COVID-19 той няма нужда да се имунизира. Той няма да се разболее дори от новите варианти на вируса".Написаното е една ВЪРХОВНА глуупост, срамота е специалист да каже такова нещо.
295
5
 
15
 
! Отговори
ддт преди 2 години
Мангъров е пич и си отстоява позицията . Пратиха го в ковид отделение (щото много говореше...)- отиде да работи там без да мрънка ! Колко от другите ковид-клакьори работят в ковид отделениея?!
294
2
 
12
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Мене и веднъж не ме хвана, еие кво праите, за да ви повтаря?
293
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъроиден ***, прекарах тежко Covid през декември 2020. Имах много антитела. В края на април бяха вече под 30. В средата на май изкарах две седмици с брутална кашлица, кръвохрак и ужасни болки в гърлото. ОТНОВО Covid. Доказан с PCR и в момента отново с над 100 антитела. Повтаря, лъжецо. Повтаря! Нагъл лъжец.
292
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко много вирусолози имало.Спокоен съм с вас.Както се казва-"Не знам как е,но не е така"джангър да става.
291
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не идват пак избори, че тоз цъфна по медиите?
290
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров е мошеник и печалбар. Направи си реклама, явява се по тв и по "турнета". Вие му вярвайте, и ходете да му плащате в частния кабинет х 200 лв.
289
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клиничните проучвания се извършиха и приключиха миналата година. От края на декември започна масовата ваксинация. Не сте в експеримент, не сте тестове. Аман от тая параноя!
288
1
 
20
 
! Отговори
дедо от село преди 2 години
До Анонимен 308 Да ,прав е човекът и ти пишеш верни съждения но ''прозорецът на Овертон'' е в действие и като гледам човечеството се тика в едни глухи линии,които ако не се надигнат мислещите хора,може да настане заличаването му!