Мангъров: Целта на сертификатите е хората да се ваксинират

Няма логика да не се изследват антителата
225
Мангъров: Целта на сертификатите е хората да се ваксинират
Снимка: БГНЕС

Доц. Атанас Мангуров изрази съмнение за целта на европейските сертификати за коронавируса.

"Излиза, че целта на тези сертификати е не да се удостовери, че човек е безопасен, а да се накарат хората да се ваксинират", заяви той на пресконференция на АБВ, цитиран от "Фокус".

"Целта на електронния сертификат е докаже, че човекът не е опасен за себе си и за околните и този сертификат могат да получат хора, които са изкарали COVID. Само че прекарването на заболяването се удостоверява не с установяване на наличие на антитела, както е нормалната медицинска практика, а чрез това, че човека в рамките на шест месеца назад е имал положителен PCR тест за COVID и е бил карантиниран.

Още по темата
Като се има предвид, че чувствителността на PCR тестовете е около 80%, човек може да е бил положителен за COVID, но да е нямал всъщност заболяването и обратното. Тоест, за да се установи дали някой е изкарал COVID би трябвало да се изследват неговите антитела, което не се прави", обясни доц. Мангъров.

Той заяви, че другият начин да получиш сертификат е да имаш две дози ваксини, но това, че си се ваксинирал не означава, че човек има нужния имунен отговор в 100% от случаите и това също се проверява с това има ли антитела.

Според него е странно, че се акцентира върху това дали човек е боцкан, или не. Той добави, че е безсмислено хора с антитела, но безсимптомно протичане на COVID да не могат да имат сертификат, ако не се ваксинират.

"Излиза, че целта на тези сертификати е да се накарат хората да се ваксинират", подчерта доц. Мангъров.


225
Още от Коронавирус
Близо 4 млн. души са станали жертва на COVID пандемията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
5
 
! Отговори
Спиридон преди 3 седмици
До Анонимен Мангъров никога не е агитирал хората да не се ваксинират. Всеки път казва, че който иска нека се ваксинира. Защо лъжеш анонимни човече?
179
1
 
3
 
! Отговори
Спиридон преди 3 седмици
До ХХХГотов съм да поема този риск. А ти ако искаш си инжектирай тези така наречени ваксини и си тананикай.
178
0
 
23
 
! Отговори
Марин преди 3 седмици
Не мога да разбера какво дразни хората че не искам да се ваксинирам.Който иска да се ваксинира но избора добър или лош си е мой.
177
22
 
4
 
! Отговори
ХХХ преди 3 седмици
Добре, разбрахме че много хора ги е страх да се ваксинират, защото не били проучеби дългосрочни ваксините и т. НКато ви гепи Короната наесен и не можете да дишате или близките ви агонизират пред очите ви, а личния лекар не си вдига телефона, бърза помощ била претоварена, се успокоявайте как не са проучени тези ваксини в дългосрочен план.
176
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хубаво е различната гледна точка.Този ДОЦЕНТ зове хората дс не се ваксинират. При очевидните последици от вируса и засега положителни от ваксините, той ни казва да не се ваксинираме.Може ли нормален човек да зове другите да се излагат на опасност?Може ли на такъв човек да се връчи народната трибуна?
175
1
 
17
 
! Отговори
Врял и кипял преди 3 седмици
1976 в Щатите се бяха уплашили от епидемия на свински грип.Почнаха една ваксинация ама 26 души се гътнаха скоропостижно,стотици пострадаха.Накрая изхвърлиха ваксината а на другата година не успяха да докажат имало ли е грип или не.
174
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Алтерниращ веганистЧовек... ти си безнадежден случай... Преди години индийското правителство се зае да разследва последствия от едни ваксинки там. Сигурно и това е фейк новина. Нито имам намерение да си губя времето да ти обяснявам как да откриеш информацията, нито мисля, че дори и да го направя, ти ще го прочетеш. Ваксинирай си се, нека и роднините ти се ваксинират - ваше право, ваш избор. И без това, докато не се достигне 70% в световен мащаб цирка няма да приключи, така че... боцкайте се!
173
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Въпросът е... КаК на летището ще ти "докажат", че НЕ си набоден... Корупцията в Русия дава възможност серрификата ти да е вкаран официално в базата данни..Остава:-нямаш МАС адрес-ЛуцифериазаИнтАресно...
172
0
 
2
 
! Отговори
Койчо преди 3 седмици
За пътуващите из гръцко-мпже да е от полза.Новината е от днесКипрские власти предупредили РИА Новости, что туристов с фальшивыми справками о вакцинации ждет штраф в 300 евроЗатягат гайките..., само да не "гръмне резбата"
171
1
 
0
 
! Отговори
Койчо преди 3 седмици
Мдаа, нещо много " разводняваш" нещата.Има точни въпроси, а няма точни отговори.Става безинтересно...
170
2
 
1
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 3 седмици
Аааах... класиката. "потърси в гугъл" и "образовай се". Каквото и да потърсиш в гугъл ще го намериш. Отделно че гугъл ще ти филтрира резултатите според предините търсения и посещавани сайтове така че да ти покаже точно това което искаш. А за африка и индия да не би да имаш предвид твърдението че евреите ваксинирани насила жените срещу шарка а всъщност ги стерилизирали?... Точно в същото вярват евангелизираните_цигани в българия докато с връткат поредната версия морбили
169
0
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 3 седмици
Срещу кВо се борим??В болниците имаме много тежки случаи... Добре-срещу кой патоген??КАК доказвате причинителя??? ПСР..., това е МЕТОД, а не ТЕСТ... Поинтересувайте се какви са вътрешноболничните инфекции, които може да ги лепнете... Колко вида са...
168
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Алтерниращ веганист - А интересувал ли си се от мненията на следните хора: д-р Робърт Малоун, д-р Герт Ванден Боше, д-р Байръм Бридъл и д-р Брет Уайнстийн? Има още много, но и тези имена като начало са добре... Започвай да четеш... :)
167
0
 
5
 
! Отговори
Койчо преди 3 седмици
... МнОО думи, много клишета..., малко по-същество...Точен отговор на въпроса искам:-вироЗЗ визиолизация-вирос идентификация---вироЗЗ типизацияКОЙ? КъДЕ? КаК? В КОЕ Медицинско списание ИМА данните??
166
0
 
2
 
! Отговори
Койчо преди 3 седмици
Добре, ако искаш да се позовем и на други учени-кажи, ше ти ги дам имената, с пълните им данни, мед. степени и линкове.НО, нека да минем по друг път... Докажи, че спрямо вироЗЗа са изпълнени "Постулатите на Кох" и... ще си богат и известен...Линк НЯМА да дам, за да не получи хемороид админа... Чукни в гооглето1,000,000 Reward for Proof that COVID-19 Exists
165
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Алтерниращ веганист"...И няма нито една ваксина" (това относно страничните ефекти на ваксините по принцип). Личи си, че нито си се интересувал за проблемите по света с ваксините, но се представяш като информиран по темата. Започвай да четеш за Африка и за Индия. Твърдейки, че никога с ваксините е нямало проблем (тук не става въпрос за тези срещу Ковид) просто показваш, че единствената информация, която си получил е тази от масс-медиите, които такива неща не съобщават. Не че очаквах друго...
164
4
 
1
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 3 седмици
Люк монтание гравитира около групата на Робърт кенеди (антивакс гуру) и андрю уеикфилд (мошеник и лъжец). Всъщност цялата антивакс истерия (много преди ковид) може да се проследи именно до Робърт Кенеди.
163
2
 
0
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 3 седмици
Койчо, разбира се очаквах че ще споменеш люк монтание. Той е бивш учен работил по откриването на спина. После известен с откриването на явленията "памет на водата" и "ДНК трансфер" за да оправдае хомеопатията като истинска наука и станал обект на подигравки; Последната му изява е "доказателството" че ковид е синтезиран в лаборатория след като "намерил" фрагменти от малария и хив в него. Научна публикация по темата няма.
162
4
 
0
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 3 седмици
Койчо, Само от ключовите думи които ползваш (oфцете, стадото, стъкмистика, калинките вярват, медицински геноцид) показва че си жертва на добре позната схема за манипулация. Казваш на един глупав човек че е по-умен от останалите и той моментално е готов да повярва във всичко което поискаш. Схемата работи и с цели народи. Глyпостта на българския народ е добре позната но някой е казал че е втория по интелигентност в света.
161
7
 
1
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 3 седмици
До Анонимен Така е. Но ситуацията е спешна. Ако екстраполираш графиките в уорлдомерър ще оцениш че ако не беше започнало масовото прилагане на ваксини в края на миналата година умрелките вече щяха да са около 10 милиона. Хайде сега да видим колко лекарства са показали тежки странични ефекти след дълъг период от време - аз се сещам за един - талидомид. При това производителя беше скривал данни. И няма нито една ваксина.