Мангъров: Целта на сертификатите е хората да се ваксинират

Няма логика да не се изследват антителата
225
Мангъров: Целта на сертификатите е хората да се ваксинират
Снимка: БГНЕС

Доц. Атанас Мангуров изрази съмнение за целта на европейските сертификати за коронавируса.

"Излиза, че целта на тези сертификати е не да се удостовери, че човек е безопасен, а да се накарат хората да се ваксинират", заяви той на пресконференция на АБВ, цитиран от "Фокус".

"Целта на електронния сертификат е докаже, че човекът не е опасен за себе си и за околните и този сертификат могат да получат хора, които са изкарали COVID. Само че прекарването на заболяването се удостоверява не с установяване на наличие на антитела, както е нормалната медицинска практика, а чрез това, че човека в рамките на шест месеца назад е имал положителен PCR тест за COVID и е бил карантиниран.

Още по темата
Като се има предвид, че чувствителността на PCR тестовете е около 80%, човек може да е бил положителен за COVID, но да е нямал всъщност заболяването и обратното. Тоест, за да се установи дали някой е изкарал COVID би трябвало да се изследват неговите антитела, което не се прави", обясни доц. Мангъров.

Той заяви, че другият начин да получиш сертификат е да имаш две дози ваксини, но това, че си се ваксинирал не означава, че човек има нужния имунен отговор в 100% от случаите и това също се проверява с това има ли антитела.

Според него е странно, че се акцентира върху това дали човек е боцкан, или не. Той добави, че е безсмислено хора с антитела, но безсимптомно протичане на COVID да не могат да имат сертификат, ако не се ваксинират.

"Излиза, че целта на тези сертификати е да се накарат хората да се ваксинират", подчерта доц. Мангъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
13
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сумати народ е измрял или трайно инвалидизиран в Америка, Англия и Европа. Само при нас статистиката мълчи. Добре че е Мангъров, защото другите са си продали душата за ваксини. Нека всички са наясно че ваксинираните лекари са с фиктивни сертификати.
128
9
 
39
 
! Отговори
пича преди 2 години
Хора днес се изпокарахме. Не може ли просто да стигнем до консенсус, че Мангъров е велик, експерименталните препарати не са ваксина, а проваксърите - заблудени ***... и приключваме с въпроса. :)
127
10
 
22
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 2 години
ПОКЛОН ПРЕД ЧОВЕКА КОЙТО КРЕПИ НАРОДА И ИСТИНАТА
126
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очевидно не всички хора имат един и същ отговор към вируса по куп причини. Съответно и количеството антитела при всеки ще е различно. Но къде логика у политиците.
125
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джордж Оруел : Революционно действие е да казваш истината във времена на всеобща измама.
124
3
 
17
 
! Отговори
Хикса преди 2 години
Благодарен съм на една от малкото медии като dnes.bg Дебати за или против ваксината по тв и радиото няма както в бг така и в Испания.Лъжа,е че нямаме свобода на словото и сме от последните в една гнусна класация.Глупаците в Испания дори направиха комисия за борба с фалшиви новини,а иначе свободно коментиране за или против ваксините не съм срещал.Само с регистрация...фашизъм баце.
123
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и са квомангърчо - антиваксър.
122
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми, няма да ни чипират, вероятно.
121
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идат избори и мангърчо пак изпълзя... и все още няма ни една статия по темата тоз червен чичко.
120
1
 
2
 
! Отговори
До 129 преди 2 години
Нали изчака 2 седмици след втората? Пусни пак антитела в друга лаборатория.
119
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако си ваксиниран пише само ваксината, ако не си ваксиниран, но си бил болен и имаш pcr тест до 6 месеца, пише него .
118
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не вземам като лекарства е нямам антитела мисля си лабораторията да е объркала точката пак ще се изследвам за моя сметка разбира се
117
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 126Пише дръжки!Ти виждал ли си европейския сертификат, или една баба ми каза....??!!! Защото в моя евро сертификат такива неща няма!Абсолютно легален и законен.Еднакъв е с българския! Не пишете глупости когато не сте наясно!
116
11
 
18
 
! Отговори
ддт преди 2 години
Ваксинираните тепърва ще патят. В УК 9 КЪМ 1 са починалите от "делтата" напълно ваксинирани към не ваксинирани.
115
1
 
9
 
! Отговори
До 125 преди 2 години
Ако вземаш цитостатици, кортикостероиди или имаш имунен дефицит по друга причина, може и да не си получил достатъчна защита от ваксината.
114
14
 
41
 
! Отговори
Моля се преди 2 години
Бог да пази този човек! Това е имено лекарят, който спасява нацията по най-простия начин - като казва спокойно това, което е учил.Благодаря, доц. Мангъров!
113
12
 
37
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Мангъров е прав, ваксината не помага, а само вреди. Всички опити да се задължават хората да се ваксинират са против световните и европейски права на човека. Не говорим самоза конституционни права, които си ги имаме и не могат да ни задължат да се ваксинираме, а говоря цялостно за световните права на човека. Всякакви ограничения за хора дето не са се ваксинирали е против световните права и свободи.
112
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В европейския сертификат пише дали си преболедувал, дали си ваксиниран, дали имаш антитела. Така че мангъров отново заблуждава публиката!
111
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега да ви кажа аз съм с две дози ваксина няма да казвам коя и нямам антитела е има някакви там но са под минимума
110
6
 
18
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 121 Лошото анонимни съфорумнико е, че да ни агитират доктори да се ваксинираме с уж "доброволната" ваксина е гадно! Не го ли схващаш? Нека я направят задължителна, ще се ваксинираме! Ама не го правят! Защо? Не се ли чукваш по главата да се замислиш?Защо трябва да подписваме каквото и да било? Аз съм се ваксинирал против тетанус, шарки-марки, какво ли не, и никога не съм подписвал нищо!А аз чета. Чета в листовката пише например, възможно е "увисване на лицето" - е не съм съгласен!