Мангъров: Целта на сертификатите е хората да се ваксинират

Няма логика да не се изследват антителата
225
Мангъров: Целта на сертификатите е хората да се ваксинират
Снимка: БГНЕС

Доц. Атанас Мангуров изрази съмнение за целта на европейските сертификати за коронавируса.

"Излиза, че целта на тези сертификати е не да се удостовери, че човек е безопасен, а да се накарат хората да се ваксинират", заяви той на пресконференция на АБВ, цитиран от "Фокус".

"Целта на електронния сертификат е докаже, че човекът не е опасен за себе си и за околните и този сертификат могат да получат хора, които са изкарали COVID. Само че прекарването на заболяването се удостоверява не с установяване на наличие на антитела, както е нормалната медицинска практика, а чрез това, че човека в рамките на шест месеца назад е имал положителен PCR тест за COVID и е бил карантиниран.

Още по темата
Като се има предвид, че чувствителността на PCR тестовете е около 80%, човек може да е бил положителен за COVID, но да е нямал всъщност заболяването и обратното. Тоест, за да се установи дали някой е изкарал COVID би трябвало да се изследват неговите антитела, което не се прави", обясни доц. Мангъров.

Той заяви, че другият начин да получиш сертификат е да имаш две дози ваксини, но това, че си се ваксинирал не означава, че човек има нужния имунен отговор в 100% от случаите и това също се проверява с това има ли антитела.

Според него е странно, че се акцентира върху това дали човек е боцкан, или не. Той добави, че е безсмислено хора с антитела, но безсимптомно протичане на COVID да не могат да имат сертификат, ако не се ваксинират.

"Излиза, че целта на тези сертификати е да се накарат хората да се ваксинират", подчерта доц. Мангъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
6
 
23
 
! Отговори
боци-боц преди 2 години
"Излиза, че целта на тези сертификати е не да се удостовери, че човек е безопасен, а да се накарат хората да се ваксинират", заяви той на пресконференция на АБВ, цитиран от "Фокус".Ами да, така е, много ясно че целта е да ни накарат да се набоцкаме.Изобщо не ме е страх от игли, взимали са ми кръв за изследвания сигурно хиляда пъти, пукали са ми и вени. Преживява се.Но да ме омайват колко е хубава доброволно-задължителната ваксина е гадно.А един доктор даже го призна, не помня точно кой.
108
3
 
3
 
! Отговори
До 119 преди 2 години
Начинът ти да се аргументираш е да псуваш и обиждаш ??? Под нивото ми е да ти отговарям.
107
34
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво му е лошото на това човек да се ваксинира г- н докторе ? Видя се колко хора му споделят мнението, на изборите неговата АБВ не можа и половин процент да събере.
106
15
 
35
 
! Отговори
истина преди 2 години
Имам много познати, които са се ваксинирали. И всички те са някак... странни.
105
7
 
25
 
! Отговори
До 117 преди 2 години
Ела ако искаш мене да се пробваш да ме агитираш. Щи разширя ануса с желязното бомбе на обувките ми! :)
104
9
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините не са създадени, за да те предпазят от Короната. Короната е създадена, за да те ваксинират и от това да забогатеят много хора. А с теб каквото стане.
103
49
 
13
 
! Отговори
До 110 преди 2 години
Благодаря, имаме си предостатъчно, и в резерв даже. Ползваме файзер и модерна. Астра Зенека и Jansen ги подарихме на други страни. Хората се ваксинират масово, има ред, по възраст е. Не се налага никого да агитираме . Антиваксърите нямат почва тука. Хората вярват на експерти, а не на самозванци.
102
7
 
9
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
До АнонименДа, особено в САЩ са толкова ЕнтЕлигентни, че каквото им кажат по ТЕЛЕВИЗОРА, това е! Тук може би хората мислят малко повече с главата си и не се доверяват на политиците, които толкова много са "загрижени" за здравето ни, или по-скоро колко още ще могат да изкарат от схемите с ваксини и др???????
101
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ok, многознаещите нека обяснят: защо ваксиниран трябва да носи маска в магазин и на публични места? защо при минаване на граница пак има карантина и ти трябва да носиш на разните му бюрократи документ, който те би следвало да имат, понеже са го издали? защо преболедувал вируса да трябва да се ваксинира и защо да носи маска и да е под карантина? а ако 'повтарял вирусът', тогава защо правят ваксини, след като излизат нови и нови варианти?
100
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакаме Мангъров да се скара на ЕС. А те веднага ще се коригират, щом такъв виден експерт го казва!
99
5
 
34
 
! Отговори
тгхтгх преди 2 години
До Шведа - даваме ти и нашите дози. Можеш да се дупчиш всеки ден. И без това са платени от данъците ни. Пък да се развалят не е хубаво. Ако искаш и пола си сменяй. Не ни пука за теб.
98
14
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Откакто научих , че майка му е жива, че и акъл дава нс 98 години, разбрах защо е толкова арогантен. Не всички имат този здрав ген обаче. Повечето хора умират на по 70 под компетентните грижи на такива като него.
97
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам нужда от Отрова във Кръвта !!!! Ако Държавата е загрижена за Здравето ми то нека вдигне Пенсията ми за да Не гони Тя Цените за да имам храна и да Не се лишавам от храна за сметка на лекарства и сметки е това е Здраве !
96
13
 
31
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
МАНГЪРОВ ВИНАГИ Е БИЛ ПРАВ-НАПЪЛНО ГО ПОДКРЕПЯМ.
95
10
 
17
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Ваксинираните вече са се прецакали. Наесен и зима пак ще ми боледуват.
94
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
103, много ми е трудно да бъда проста с простите, но с теб ще се опитам: скрий се в селския си нужник и не излизай от там, че да не се срамуваш от простотията на българите. Хем няма и да се заразиш.
93
9
 
18
 
! Отговори
До 103 преди 2 години
Няма никаква причина да се ваксинирам
92
35
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В цяла Европа и САЩ скоро ваксинираните ще са 80-90 процента , в България 25 процента ,ето затова сме на последно място във всичко , причината е една и тя се нарича ПРОСТОТИЯ
91
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я да ви питам аз големите бунтари, здравеняци и бабаити тука, като сте толкова отворени, тогава защо се подчинявате на заповедите на Борисов?
90
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Швед////Лъжеш!!!!!