Експерти: Не може да има колективен имунитет без ваксинация на децата

"Делта" вариантът е много по-заразен и засяга юноши и деца
6 юли 2021 16:30, Ния Христова
194
Експерти: Не може да има колективен имунитет без ваксинация на децата
Снимка: Pixabay
Така желаният колективен имунитет срещу COVID-19 няма как да бъде постигнат, без да бъдат ваксинирани децата и подрастващите. Това твърдят учени от Германската асоциация на имунолозите (DGfI), цитирани от ДПА.
 
"По принцип се приема, че колективен имунитет се постига при ваксинирането на 60-70 процента от населението. Но така се приема, че патогенът не може да вирее и да се размножава сред тези хора", казва вицепрезидентът на DGfI Райнхолд Фьорстер. 
 
Според него обаче при Sars-Cov-2 ситуацията е различно. Хората могат да разнасят вируса дори и да не са болни, дори и да са ваксинирани и да нямат никакви симптоми, а Делта вариантът допълинтелно усложнява ситуацията.
 
"Този вариант е много по-заразен и засяга юноши и деца", казва Фьорстер. "Докато и тази група не бъде ваксинирана, няма да постигнем колективен имунитет". 
 
Според института Роберт Кох поне 85% от хората на възраст мегду 12 и 59 години и 90 процента от тези над 60 трябва да бъдат ваксинсиран, за да се постигне така желаният имунитет. 
 
"Ако успеем да достигнем тези нива на ваксинация ще избегнем четвърна вълна на заразата през есента и зимата", се казва в изявление на Роберт Кох.
 
Засега обаче в Германия няма препоръка децата над 12 години да бъдат ваксинирани, а за тези под 12 години няма одобрена ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
1
 
27
 
! Отговори
ИЗМРЕХМЕ преди 2 години
Смъртност от КОВИД-грип за 19 месеца - 0.051% от населението на планетата.
144
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези експерти що не вземат малко барут, да си го наврат изодзади и го запалат? Друг съвет не мога да дам. Защо така, ще попита някой невежа, защото те първи започнаха с убийствата и унищожението на хората!
143
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами доживяхме новия фашизъм , сър ....
142
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давайте, ваксинирайте и децата, и бебетата, и бебетата в зародиша за всеки случай, и кучетата, и котките. Щото е много заразно, аз не зная нечий п е с къде е ходил, като съм в парка, може да ме зарази!
141
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Божкее, от почти осем милиарда на планетата, за година и половина умряха от ковигрип 4 милиона! Почти всичките прастари хора с придружаващи тежки заболявания! А междувременно 170 милиона преболедуваха и оздравяха! Лелелле как ще се оправяме с този нищожно заразен, нищожно смъртоносен грип? Единствен изход е унищожаване на икономиките и масов вреден медицински експеримент!
140
1
 
24
 
! Отговори
ХХ преди 2 години
Ваксинирай се, но поне 5 пъти. Или най-добре до пълен успех. Той май е летален......
139
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Айдеее чипираа ви.Антиваксърчета жалки"...........................................Обърнете внимание на тази представителна извадка на "умните" и "образовани" ваксъри. Правопис като за слаб 2, коментар изпразнен от съдържание и изразни средства като от селската кръчма.
138
2
 
13
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Западните ваксини са серум за пезплодие!! Това е част от световния заговор за намаляване населението на земята!!Четете Руски сайтове там всичко в обяснено с доказателства от водещи Руски учени!!
137
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айдеее чипираа ви.Антиваксърчета жалки
136
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3 876 667 смъртни случая179 076 697 случая на COVID-19Освен това американския президент лъже за измрелите, Путин лъже, Западна Европа и Исландия, Япония и Океания, Нова Зеландия и Австралия, също, а лъжците в Африка от ден на ден стават все повече и повече. Следователно, официозите лъжат, а наш *** чрез логически умозаключения удря целия свят в земята. Егаси Световната конспирация. Човек да се смее ли, да реве ли...?!
135
0
 
35
 
! Отговори
злобар преди 2 години
Язе тия новоизпечени експерти що не ги на.ба сите до посиняване . Наглеците не се посвеняват да посегнат и на децата.
134
0
 
39
 
! Отговори
Стар набор преди 2 години
Вижте как хитро вдигнаха летвата за колективния имунитет. От 60%-70% изведнъж нз 85%-90%. Само и само да внасят страх и паника. Сменят си тактиката и "експертните" заключения като долното бельо всеки ден.
133
0
 
27
 
! Отговори
до Пинокио преди 2 години
Аз социологическото проучване за ниското IQ на ваксърите си го имам черно на бяло тук. Единия ваксър ни обяви за поклонници на Сатаната, а другия преди малко се изцепи, че всички неваксинирани (което прави 90% от населението) щели да измрат наесен за да имало повече място за него.
132
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Марк Твен --- Не го знам този дали си измисля, но мои съседи не ходиха на погребение на котките си. Вероятно и седемцифрената сума на гибердясали по света, вкл в САЩ, Европа, Китай и Русия е резултат на халюцинации, а фактите трябва да се причислят към някоя сай-фай поредица на "Нетфликс". Никой не раздухва епидемията, епидемията сама раздухва себе си, но няма да го разберете, така както навремето не са искали да разберат, че земята не е дъно на тава и не е център на слънчевата система.
131
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Всички данни до сега ясно демонстрират, че антиваксърите са сред кастата на най-зле образованата част от населението,".......................................................................Расте ли носа, Пинокио?
130
26
 
1
 
! Отговори
Пинокио преди 2 години
До 131 --- Когато фактите говорят и боговете мълчат. Всички данни до сега ясно демонстрират, че антиваксърите са сред кастата на най-зле образованата част от населението, а също сред тях има доста индивиди лекувани в психиатрични клиники, а също така и човеци с лабилна психика отричащи всичко нормално и приемащи ненормалното за нормално. Интелигентните, образованите, възпитаните и мислещите натури отдавна се имунизираха, защото вероятно виждат много по-далеч от носовете си.
129
1
 
19
 
! Отговори
Марк Твен преди 2 години
До Анонимен 133 - Викаш двама умряха, дванадесет лежаха, а петима не се оправиха? Братче, ОБЩО всеки ковид случай който познавам, или мой близък, роднина, колега или приятел познава, не могат да достигнат 1/5 от вашия мор? Да не е паднала КОВИБОМБА върху вас? Бъзикам се, ясно е че си измисляш. Така сладко си измисляш, че непременно трябва да станеш писател.
128
2
 
21
 
! Отговори
до 133 преди 2 години
Аз пък мога да ти кажа, че бащата на мой колега почина след ковид ваксинация, както и бащата на моя позната.
127
27
 
3
 
! Отговори
Учителка преди 2 години
Който не се учи ще пострада. Най-много ще страдат престъпните анти-ваксъри. Ваксината е за всички и трябва да се прави.
126
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 127 --- Мога да ти кажа, че двама от моите колеги ритнаха камбаната, а останалите 12 лежаха дълго из болниците и в момента петима от тях имат някакви здравословни проблеми. Случи се преди време, когато само мениджърът, моя милост и един чешки имигрант бяхме с две имунизации на Файзър и НИЩО не ни дойде до главите, ама НИЩО, въпреки че по цял ден сме заедно, бюрата ни са едно до друго, пием кааве, ходим по кръчмите, на рождени дни, пазаруване и т.н.