Експерти: Не може да има колективен имунитет без ваксинация на децата

"Делта" вариантът е много по-заразен и засяга юноши и деца
6 юли 2021 16:30, Ния Христова
194
Експерти: Не може да има колективен имунитет без ваксинация на децата
Снимка: Pixabay
Така желаният колективен имунитет срещу COVID-19 няма как да бъде постигнат, без да бъдат ваксинирани децата и подрастващите. Това твърдят учени от Германската асоциация на имунолозите (DGfI), цитирани от ДПА.
 
"По принцип се приема, че колективен имунитет се постига при ваксинирането на 60-70 процента от населението. Но така се приема, че патогенът не може да вирее и да се размножава сред тези хора", казва вицепрезидентът на DGfI Райнхолд Фьорстер. 
 
Според него обаче при Sars-Cov-2 ситуацията е различно. Хората могат да разнасят вируса дори и да не са болни, дори и да са ваксинирани и да нямат никакви симптоми, а Делта вариантът допълинтелно усложнява ситуацията.
 
"Този вариант е много по-заразен и засяга юноши и деца", казва Фьорстер. "Докато и тази група не бъде ваксинирана, няма да постигнем колективен имунитет". 
 
Според института Роберт Кох поне 85% от хората на възраст мегду 12 и 59 години и 90 процента от тези над 60 трябва да бъдат ваксинсиран, за да се постигне така желаният имунитет. 
 
"Ако успеем да достигнем тези нива на ваксинация ще избегнем четвърна вълна на заразата през есента и зимата", се казва в изявление на Роберт Кох.
 
Засега обаче в Германия няма препоръка децата над 12 години да бъдат ваксинирани, а за тези под 12 години няма одобрена ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурен съм че в момента в който свърши търпението на хората вируса ще изчене на мига.
124
2
 
21
 
! Отговори
до 130 преди 2 години
Наричаме ги "ковид-ваксъри", вече така е модерно да се обръщаме към по-простичката част от населението.
123
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ako "експерт" каже, че трябва да се облечем в зелено и да направим челна стойка за 10 минути против ковид, сигурен съм ще има хора, които ще го послушат.
122
20
 
0
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Никой не ви задължава да имунизирате децата си, но след като родителите са *** или с някакви отклонения, то държавата би трябвало да се грижи за поданиците си. Освен това, навремето, онези родители, които не искаха да имунизират бебета и деца срещу полио, варицела, туберколоза се подписваха, че се отказват, за да нямат основание след това да реват и да молят за помощ, поради тяхното малоумие, фанатизъм и конспиративни халюцинации.
121
20
 
3
 
! Отговори
Учителка преди 2 години
ТАКА Е. Всички деца да са ваксинирани иначе да не стъпват в училище на есен
120
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"До Анонимен 114 --- Късметлия си - ти и твоето семейство, защото някои други си отиват оттук. Надявам се, че не се мислиш за център на вселената,"..................................................................... Нито е късмет, нито е изключение. Всичките ми приятели и познати го прекараха с леки до абсолютно никакви симптоми. Включително и шефа ми, който е с диабет. Намери си някакво друго плашило.
119
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво се случва? Собствените му думи напълно отричат собственото му категорично твърдение??! ... "Според него обаче при Sars-Cov-2 ситуацията е различно. Хората могат да разнасят вируса ... дори и да са ваксинирани и да нямат никакви симптоми"?? За какво искаш да "ваксинираш" децата? За да имат абсолютно идентично състояние с когато са неваксинирани, но с допълнение -страничните ефекти от експерименталните ваксини? Хора, моля ви се бе, събудете се вече, нещата толкова очевидно не са наред!!!
118
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Производителя - НЕ носи отговорност!Правителството - НЕ е отговорно!Лекарите - НЕ носят отговорност!Но ти ако не се ваксинираш - СИ безотговорен!!!
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Темерут - по скоро ти ще ни говориш от 'Онзи свят'...
116
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 114 --- Късметлия си - ти и твоето семейство, защото някои други си отиват оттук. Надявам се, че не се мислиш за център на вселената, или след като си се разминал със смъртта, значи и другите ще са като тебе. Уви, практиката има други измерения. :)
115
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Потресаващо е, че някакви учени се изказват в полза на медицински експерименти с деца и третират децата кати опитни мишки в клетки. Децата са бъдещето ни. Как смеете да експериментирате с деца и да ги убивате...Кои сте вие? ****
114
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде бе!! Всеки да се спасява сам, който си мисли, че ваксините спасяват, да си се ваксинира!!! Децата ги оставете на мира! Те ще се срещат с този вирус постоянно и доката пораснат вече ще имат изграден имунитет.
113
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви деца бе? Вие пенсионерите не успяхте да убедите да се ваксинират, до децата опряхте. Никой не ви ще ваксините вече.
112
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Добре е да има антиваксъри. Когато Чичко Ковид удари тотално, България хептен ще се разреди и ще останем само ваксинираните, а другите ще гласуват от Оня Свят.".................................................................. Тези ваксърски мантри ги чета вече втора година тук. Не ви ли писна да се излагате като кифладжии?
111
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Потресаващи коментари...има много прости хора в България, изключително ограничени, но със самочувствие на Нобелови лауреати по медицина. Не знам защо Днес.бг не спрат коментарите под статии свързани с ковид... ако не са написани от *** е направо плашещо, че хора, които живеят в 21 век вярват на теории за чипиране, 5G, Бил Гейтс, извънземни и други подобни.
110
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който още не е разбрал. Чуете ли Робърт Кох, Импириал Колидж, Джон Хопкинс Юнивърсити, Училището за тропическа медицина Лондон(марионетката д-р Петър Марков работи там), значи Бил Гейтс говори.
109
16
 
0
 
! Отговори
Темерут преди 2 години
Добре е да има антиваксъри. Когато Чичко Ковид удари тотално, България хептен ще се разреди и ще останем само ваксинираните, а другите ще гласуват от Оня Свят.
108
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"но при неимунизираните животът е поставен на "руска рулетка" - рано или късно всички пукясват."........................ На кого ги разправяш тия бе кaлъф? Преди няма и три месеца го прекарах заедно с жена ми и детето ми, всички без никакви симптом.
107
12
 
0
 
! Отговори
Гробар преди 2 години
До Анонимен 104 ------------ Никой няма да посегне на децата ви, защото надали някой ще рови гробовете им.
106
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Карантина до 20 г. и като станат над 20 г., ги боцкат.