Експерти: Не може да има колективен имунитет без ваксинация на децата

"Делта" вариантът е много по-заразен и засяга юноши и деца
6 юли 2021 16:30, Ния Христова
194
Експерти: Не може да има колективен имунитет без ваксинация на децата
Снимка: Pixabay
Така желаният колективен имунитет срещу COVID-19 няма как да бъде постигнат, без да бъдат ваксинирани децата и подрастващите. Това твърдят учени от Германската асоциация на имунолозите (DGfI), цитирани от ДПА.
 
"По принцип се приема, че колективен имунитет се постига при ваксинирането на 60-70 процента от населението. Но така се приема, че патогенът не може да вирее и да се размножава сред тези хора", казва вицепрезидентът на DGfI Райнхолд Фьорстер. 
 
Според него обаче при Sars-Cov-2 ситуацията е различно. Хората могат да разнасят вируса дори и да не са болни, дори и да са ваксинирани и да нямат никакви симптоми, а Делта вариантът допълинтелно усложнява ситуацията.
 
"Този вариант е много по-заразен и засяга юноши и деца", казва Фьорстер. "Докато и тази група не бъде ваксинирана, няма да постигнем колективен имунитет". 
 
Според института Роберт Кох поне 85% от хората на възраст мегду 12 и 59 години и 90 процента от тези над 60 трябва да бъдат ваксинсиран, за да се постигне така желаният имунитет. 
 
"Ако успеем да достигнем тези нива на ваксинация ще избегнем четвърна вълна на заразата през есента и зимата", се казва в изявление на Роберт Кох.
 
Засега обаче в Германия няма препоръка децата над 12 години да бъдат ваксинирани, а за тези под 12 години няма одобрена ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ДА ПОЧНАТ ДА РАЗДАВАТ ДИПЛОМИ ЗА ВИРУСОЛОЗИ-ВЕЧЕ 2-РА ГОДИНА!-СТАНАХМЕ ЕКСПЕРТИ.
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
оня Кантарджията каза че преболедивалите имат най-силен имунитет и доживот, пък ваксинираните им отслабвал имунитета и ся ко- тряа пак да се боцкат - и так всяка година по два три пъти - боц, боц, боци, боц
83
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
М да, ама една ваша експертка се изтърва и каза че делтата се кара по-леко, а децата почти и не разбират че са болни, за това на нея вярвам, а и вирусите еволюционно така или иначе стават по малко смъртоности с времето
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хехех Ваксъра - сигурно жулиш и онуй животинското лекарство - иверкментин, нали
81
0
 
8
 
! Отговори
до Ваксър преди 2 години
Спорно е колко няма да ритнете камбаната ваксъре.Ама ще видим , то ще си покаже :)
80
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в моето семейство - ваксина само през крив макарон
79
4
 
15
 
! Отговори
до Стамен Иванов преди 2 години
Ми стой си във Франция никой не те задължава да идваш тук, който има критично мислене няма да си ваксинира от едни голи приказка, децата още по-малко, ако трябва и ние няма да ходиме никаде но няма вакса, ще си караме вируса по естествен път
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия експерки кажат едно вчера, че децата не трябва а днес кажат друго че децата трябва
77
31
 
2
 
! Отговори
Ваксър преди 2 години
Ваксинирано е цялото ми семейство, вкл. и децата. Можем да пътуваме без всякакви рестрикции, но не желаем да имаме дослук с НЕимунизирани, за да не ни заразят и да стоим със симптомите десетина дни, но с гаранцията, че няма да ритнем камбаната.
76
1
 
8
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
КИНИ ДИПЛОМАТА И Я ФРЪЛЯЙ.-ЕДИН ПЪТ ПРЕКАРАН КОВИДА ВЕЧЕ ИМУННАТА СИСТЕМА ГО РАЗПОЗНАВА- ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН.-ВСЕ ЕДНО КАТО СЕ ПОСТРИЖА ДЕТЕТО ДА НЕ МЕ ПОЗНАЕ.БЕГАЙЙЙЙ
75
2
 
17
 
! Отговори
erwrwer преди 2 години
По няколко статии на ден за да плашите хората, та да се ваксинират. Защо? Който иска се ваксинира и е защитен - ужким.
74
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
който пише по цял ден тези пропаганди да знае че ще бъде жестоко съден за предатество срещу човечеството , такава карма трупаш, че не знам къде и в каква форма ще се прераждаш за да изкупиш тези грехове , но повярвай ми, няма да ти е лесно
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 70 През ВСВ са спасени евреи от БКП благодарение на оръжие от Сталин, но фашистите пък убиват много българи от БКП.
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 66, Че той, "коронабацила" както неправилно си го нарекъл, вече мина през повечето хора. Ти си се сетил сега да плашиш...
71
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От толкова страшния делта се разболяха в Индиь едва едни 30 милиона, да кажем че не са засекли всички и са 60 милиона, но те са гъстонаселена страна - 1 милиард и 400 милиона, и кое му е толкова заразното и смъртоносното, само плашат хората и зор да ги набодат. То май децата им бяха и крайната цел ама го почнаха отдалеч, е НЯМА да ги ваксинираме, леко го карат а и доста вече го минаха, варианта няма значение
70
14
 
3
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Когато напуснах България преди 6 петилетки, нямаше толкова 'умни хора', като в настоящето. Явно България е изтрещяна не само от чалга и тотално затъпяване, но и е парализирана мисловно от кемтрейли, летящи тарелки, масова инвазия на извънземни и неизвестни бактерии от Луната и Марс виновати за състоянието мисловно на наш *** Балкански.
69
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е баааааа тея днес буквално се оляха с простотии за тоз ковид,
68
0
 
4
 
! Отговори
още по-експерт преди 2 години
Може.
67
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Стамен ИвановВ САЩ много от хората са с наднормено тегло. От утре се заемай и да станеш поне 200 килограма, ако още не си. В Китай ядат прилепи. Ако още не си ял да започваш. В Германия харесват бежанци от арабския свят. Да си вземеш поне един вкъщи. Между другото на Запад много си падат по обратни. Ако още не си, да се замислиш, дали няма да ти е по-хубаво. През ВСВ освен Бг и Дания,другите не са си спасили евреите. Правилно ли сме постъпили тогава, когато сме действали различно от Европа?
66
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стамене,дупата ли те засърбяла ?ще хапне куру с тез тъпотии де акаж