Експерти: Не може да има колективен имунитет без ваксинация на децата

"Делта" вариантът е много по-заразен и засяга юноши и деца
6 юли 2021 16:30, Ния Христова
194
Експерти: Не може да има колективен имунитет без ваксинация на децата
Снимка: Pixabay
Така желаният колективен имунитет срещу COVID-19 няма как да бъде постигнат, без да бъдат ваксинирани децата и подрастващите. Това твърдят учени от Германската асоциация на имунолозите (DGfI), цитирани от ДПА.
 
"По принцип се приема, че колективен имунитет се постига при ваксинирането на 60-70 процента от населението. Но така се приема, че патогенът не може да вирее и да се размножава сред тези хора", казва вицепрезидентът на DGfI Райнхолд Фьорстер. 
 
Според него обаче при Sars-Cov-2 ситуацията е различно. Хората могат да разнасят вируса дори и да не са болни, дори и да са ваксинирани и да нямат никакви симптоми, а Делта вариантът допълинтелно усложнява ситуацията.
 
"Този вариант е много по-заразен и засяга юноши и деца", казва Фьорстер. "Докато и тази група не бъде ваксинирана, няма да постигнем колективен имунитет". 
 
Според института Роберт Кох поне 85% от хората на възраст мегду 12 и 59 години и 90 процента от тези над 60 трябва да бъдат ваксинсиран, за да се постигне така желаният имунитет. 
 
"Ако успеем да достигнем тези нива на ваксинация ще избегнем четвърна вълна на заразата през есента и зимата", се казва в изявление на Роберт Кох.
 
Засега обаче в Германия няма препоръка децата над 12 години да бъдат ваксинирани, а за тези под 12 години няма одобрена ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
50
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Разбираме само едно - от люлка до гроб всяко човешко същество /било то интелигентно, за каквото определят себе си ваксърите, или - не-интелигентно - както ваксърите определят анти-ваксърите/ ще откупва живота си от фармацевтичните акули. Т.е. идеята за "безплатно" живеене вече не е приложима. Щом вече и дечицата влезнаха в играта - кръгът се затвори. Все по нови и по "опасни" вируси ще бълват същите които от другия хангар ще ви доставят "панацеята" - т.е. ваксината.
4
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както е тръгнало - колективно към Свети Петър!
3
6
 
55
 
! Отговори
Аха разбирам преди 2 години
Това е следващото опрадвание за неработещите ваксини.
2
6
 
70
 
! Отговори
Antidott преди 2 години
Както обичам да казвам, вирусът ще изчезне, когато медиите спрат да дъвчат тази тема!!!
1
7
 
85
 
! Отговори
KALki4 преди 2 години
уважаеми, съфорумци,Днес това е поредната 6-та новина за COVID ваксините...Щеше да е смешно, ако не беше трагично и жалко!НЕ НА COVID ФАШИЗМА!!!