На света му писна от COVID-19, третира го като грип

В Сингапур спират да броят ежедневно новозаразените
6 юли 2021 21:00,
160
На света му писна от COVID-19, третира го като грип
Снимка: Pixabay

Насред заплахите за четвърти вълни на коронавируса, забавяне в достигането на „стаден имунитет“, нови настъпващи агресивни щамове и предположения за нови заключвания, на светът сякаш му писна и отчаяно иска да се върне към нормалното, детронирайки Covid-19 като властелин на вирусите и господар на политики и икономики.

„Сън“ се фокусира върху две страни, които вече дръзват да пристъпят към промяна, с предположения, че съвсем скоро ще последват и други.

Една от първите страни, която се стреми да върне нормалния живот на своето население, Сингапур. Местните власти спират да отброяват ежедневно новозаразените. От началото на пандемията страната е отбелязала едва 36 смъртни случая, свързани с коронавируса. Това е станало възможно благодарение на драконовските мерки срещу разпространението на заболяването.

Членовете на местната оперативна група подготвят план за отпадането на ограниченията, за да възстановят пътуванията и публичните събирания. До този момент в държавата са регистрирани 62 617 случая.

"Вместо да отброяваме броя на инфекциите с Covid-19 всеки ден, ние ще се съсредоточим върху резултатите. Колко се разболяват, колко са в интензивното отделение, колко трябва да бъдат интубирани с кислород и т.н. Това есъщност е начина, по който сега наблюдаваме грипа. Не можем да го изкореним, но можем да превърнем пандемията в нещо много по-малко заплашително, като грип, болест на ръцете или варицелата, и да продължим живота си“, пишат министрите на търговията, финансите и здравеопазването в съвместно изявление.

Предложението на Сингапур е ранен признак, че светът започва да живее с Covid след повече от година ограничения по целия свят, пише „Сън“.

Още по темата
Здравният секретар на Великобритания пък заяви, че гражданите трябва да се научат да живеят с Covid и сравни бъдещето му с това на грипа.Той даде обещание, че на 19 юли падат голяма част от мерките и че Обединеното кралство ще стане най-отворената страна в Европа. Джавид описа програмата за ваксинация като "най-големият принос за тези национални усилия".

Други учени пък алармират, че пандемията още не е свършила и неваксинираните са „фабрики за Covid“, които могат да удължат пандемията и да доведат до повече ограничения. От СЗО дойде предупреждение, че мутантните щамове вече изпреварват настоящата вълна от ваксинации.

Повече от половината от световното население все още не е приело доза от ваксината за Covid - с около 3 милиарда дози, приложени по целия свят. И докато най-високите нива на ваксинация в света са цифри като 73 процента в Исландия и 67 процента във Великобритания, някои от по-бедните държави като африканските страни едва започват. Опасенията са, че зейналите дупки в глобалното покритие на ваксините, съчетани с широко разпространени огнища, ще позволят да се появят нови варианти - като „Делта“ и новите варианти „Ламбда“. Тогава мутациите може да са в състояние да победят ваксините и потенциално да принудят страните да се върнат към заключване, тъй като ще се изправят отново пред битка с Covid.

Според много анализатори обаче, най-сигурният начин да живеем отново нормално, е да създадем нагласа към Covid като към обикновен грип, да спрем „дяволските отброявания“ и да преминем отвъд всякакви страхове и паранои.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При целия социален инженеринг,оставаше и това да не се предвиди,рефлексията спада.Какво следва?Какъв удар?Извънземни?
105
24
 
25
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Само не ряазбрах "защо"? Той си е изкуствено мутирал щам грип. Не по-смъртоносен от прасешкия грип преди десетина години. Просто сега много се раздуха нещата, а и ЦЗО-то съвем вече е корумпирано и безогледно (не знам дали помните но миналата година поиска 20 МИЛИАРДА за да се "бори" с грипа... Иначе основния щам е изолиран още през 1962 година и кой знае досега през колко "пандемии" сме преминали.
104
1
 
7
 
! Отговори
Списъкът продължава: преди 2 години
Николай Банев - и стигаме до човека с неговото съвършено ДНК, това е частта от неонациският режим с водещата фраза "Отваряйте краката момичета трябва да ви облагородя" Българският Селски РамзесВетко Вълчо Арабаджиев - лице, което което е в съучастие с горните, "инвестиционен посредник"Ахмед Исмаилов Ахмедов - известно като Ахмед Демир Доган - съучастие с гореизброенитеСергей Станишев - СъучастиеСтанислав Тодоров Трифонов - съучастиеВежди Рашидов - съучастие
103
1
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Това е края на евреите. Точност ! Евреите са гърци,турци,руснаци,американци,индийци,араби,иранци,германци,арменци,грузинци,испанци,азърбаджанци и за най-голямо съжаление настоящото мнозинство в Македония.
102
7
 
3
 
! Отговори
Маските ВЪН 1 преди 2 години
Служебното Правителство, за какво дойдоха- да МАХНАТ *** на *** Борисов или да СЕДНАТ на неговото място, за да КРАДАТ ???Ако на някой *** му е СТУДЕНО и при 40 градуса температура на въздуха, може да облече ВЪЛНЕН КОЖУХ, вълнена шапка и шал през лятото. Но НЕ и да принуждава останалите в България да носят Кожух посред лято !!
101
3
 
7
 
! Отговори
Маските ВЪН 2 преди 2 години
Всички с АРАБСКИ маски ( бурки, фереджета) да се махат от Парламента и от Магазините ( Аптеките имат разделителен прозорец), а също и арабите, които Боoклук Борисов сложи да гледат дали българите носят АРАБСКИ маски, в държавните фирми... Да бягат към Саудитска Арабия... Само такива се заразяват с вируси, или разни педдерази, еббали се с араби и китайци...
100
1
 
2
 
! Отговори
Списъкът продължава преди 2 години
Сергей Игнатов - лобизъм, създава условия за мародерство над училищната мрежа, нерегламентиран трансфер от държавна в общинска собственост на училищната сградна мрежа, легализирани нацистки практики в публичното образование.Гайдарски - бивш министър здравеопазване квота НДСВ - некомпетентно законодателство несъобразено с научните факти, дефиниции създали условие за невежество и осакатяване на цивилно население
99
5
 
4
 
! Отговори
Маските ВЪН 4 преди 2 години
На изборите за парламент, в изборните секции, НЕ трябва да има МАСКИ, за да можем да ВИДИМ - Кой иска да гласува... Чух че Боoклук Б.Б. давал БГ паспорти на ***.йм.уни и китайци.. Така че , ако някой види такива да приближават Изборните секции, трябва да ги ИЗГОНЯТ към Турция.. САМО араби, не.г.ри и КРАДЦИ, и мошеници може да влязат да гласуват с маски !!
98
6
 
1
 
! Отговори
Базираме се: преди 2 години
На Патриотичния акт на "съюзниците от САЩ" в НАТО, че всяка заплаха за националната ни сигурност е заплаха и за цели Северноатлантически пакт.Пишете:Симеон 2 Сакскобурготски-преврат, държавна измяна,лобизъм,нарушение на Конституцията, Съпричастност към Третия райх,обир на хазнатаДилян Пеевски-нацистка пропаганда,шантаж, подслушване,медиини манипулацииВасил Божков-19 обвинения изнасилване, убийства, търговия с влияние, нанесени щети върху хазната 700 милиона, финансова пирамида 2 милиарда
97
10
 
14
 
! Отговори
Само цитирам: преди 2 години
,,Лоши новини от Израел: Израел съобщава за спад в ефективността на ваксината на Pfizer/Biontechсрещу коронавируса в момент, в който вариантът Делта се разпространява в страната, информира ДПА, като се позова на израелското министерство на здравеопазването."
96
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руския митрополит и английската кралица са единодушни за Светата Ваксина, вие се чудите дали Слави ще е от значение начело на държавата. В момента се задвижиха непреодолими процеси, и който и да е начело, ще чете от същия сценарий.
95
4
 
4
 
! Отговори
Лека нощ преди 2 години
Какво България заради загубената чест ще направи със Сакскобурготски е ясно!Какво Европа и САЩ ще направят с нациското останало котило е неясно ...но едно е сигурно - стъпят ли на Българска територия не са просто персона нон грата - а ги считаме за заплаха за националната сигурност имайки предвид какво е направил баща им, дядо им ... Той е не само Държавен изменник, той е предател и на Европа!
94
5
 
8
 
! Отговори
Кратка е ... преди 2 години
Българската памет за събитията от 1870 до 1945 и за големите българи и световни писатели и артисти екзекутирани от Сакскобурготите. Кратка е българската памет, че след своето завръщане Симеон 2 направи същото като брат си, като баща си ...Кратка е българската памет!!!
93
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 113: Абе вие не разбрахте ли, че дали Слави или Годжи или който и да е премиер няма никакво значение. Други управлявят света (същите, които пуснаха ковид и цялата тази пропаганда). Докато те не се махнат, промяна няма да има, никъде по света.
92
4
 
4
 
! Отговори
Кратка е ... преди 2 години
Българската памет за последните 30 години. Кратка е за убийствата, кратка е за геноцида, защото сме неудобни икономически, кратка е за мародерствата, изнудванията, заплахите, подслушването, обезчестяването на цял народ и завързването на ръцете му да се самозащитава....Обесете копилетията еничарски и поклон на Йосиф Сърчаджиев, че с ролята си във Време разделно показа истинските им лица!
91
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 105 - затова старите да се ваксинират, да получат мощна защита, да се предпазят от ковигрип и готово. А не да искат младите да се осакатят с експериментална ваксина. Стига с тоя егоизъм.
90
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има една истина на младите 20 годишни антиваксарите българи им пука само да собственото им удоволствие въобще не им пука за хората с хронични заболявания .Заради младите 20 годишни антиваксари които мислят само за себе си за никой нашата родина България никога няма да се оправи като държава горчиви думи но за съжаление това е самата истина колко да не им се харесва на 20 годишните млади антиваксарски чудовища.
89
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 103 - тези СЪЧИНЕНИЯ вече дори пропагандните медии спряха да ги пускат, че стана смехотворно като всеки или е преболедувал, или има по няколко познати и роднини преболедували, и всички рипат като ярета и никой не е почнал да диша като Вейдър. Само някакви последни психари още се психират със стари съчинения от първите дни на масовата истерия.
88
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има една истина на младите 20 годишни антиваксарите българи им пука само да собственото им удоволствие въобще не им пука за хората с хронични заболявания .Заради младите 20 годишни антиваксари които мислят само за себе си за никой нашата родина България никога няма да се оправи като държава горчиви думи но за съжаление това е самата истина колко да не им се харесва на антиваксарските чудовища.
87
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умират само стари и скапани.