Повече ограничения при неваксинираните в Гърция

Броят на новозаразените в страната расте
7 юли 2021 08:53, Петя Славова
40
Повече ограничения при неваксинираните в Гърция
Снимка: БГНЕС

Гръцкият правителствен говорител Аристотелия Пелони заяви, че хората, които не са ваксинирани срещу COVID-19, ще трябва да живеят с повече ограничения, съобщава "Дарик", позовавайки се на АНА-МПА.

Тя изтъкна в телевизионно интервю, че "цифрите в цял свят и в Гърция категорично подкрепят ваксинацията и сочат, че тя пази от сериозно разболяване и стигане до интензивно лечение, а също така намалява разпространението на вируса".

Още по темата

"Сега е необходимо да бъдат убедени и най-скептичните членове на населението, които може би първо чакаха да видят резултатите от ваксинацията, също да побързат да се ваксинират, особено на фона на по-високия риск от "Делта" варианта, който печели терен в страната", изтъкна тя.

Пелони подчерта, че броят на активните случаи на COVID-19 в Гърция е нараснал със 75 процента миналата седмица.

Тя отбеляза, че 45 процента от пълнолетното население в Гърция вече е завършило ваксинанацията си, но предупреди, че "не трябва да оставяме лятото да мине, докато стоим безучастни, ние трябва да увеличим нашите усилия".

Пелони отхвърли твърденията, че в стратегията си за насърчаване на ваксинацията правителството разделя гражданите: "Ние се опитваме да осигурим стимули и да окуражим по-скептичните. Намираме се в пандемия и който не е ваксиниран, ще трябва да живее с повече ограничения".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 4Оооо, не се притеснявай ще трябва-всяка година по два пъти!
13
1
 
28
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Свободата е състояние на духа, не пропуск за мола, заведението или плажа.
12
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започва се.... Не са ваксинирани 45%, а 20% в Гърция. Натиск, дискриминация на хората заради измислен вирус.
11
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз го преболедувах и няма сила, която да ме накара да се ваксинирам!
10
27
 
9
 
! Отговори
до 7 преди 2 години
Именно, мойта ваксинация не Ви засяга, но Вашата неваксинация ни засяга, но само Вие се хвалите, че не сте ваксинирани, което е смешно
9
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека на мен ми наложат ограничения тук в България затова че не съм ваксиниран,да видим кон боб яде ли!!
8
23
 
11
 
! Отговори
Златена преди 2 години
Ганьовския антиваксър няма да се ваксинира заради болестта и обществото но за да отиде на почивка в Гърция ще се ваксинира и после ще крие и се прави пред приятелите си че няма ваксина.Добре че са гърците че да ваксинираме повече ***.
7
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто не е истина колко са тъ-пи ваксърите и как СЗО смята хората за ид.и-дио.ти .От дваме месеца почна плавно покачване на с заразените навсякъде където има ваксинирани и колкото са по- ваксинирани се изпозаразяват все повече .У нас няма мерки няма нищо и за щастие 10% ваксинирани и почти никакви зарази.Ако някой още не е разбрал ,че СЗО е най-голямата и могъща престъпна организация в света пред която Якудза са като детенце е негов проблем.
6
32
 
10
 
! Отговори
Баце преди 2 години
До антиваксърите - виждате, че в цял свят почват да затягат мерките срещу хората които не са ваксинирани. Вие тука си се надъхвате революционно как нямало да мине номера, но реалността е друга и света няма да спре да се върти за вас ( освен нови локдауни). До една година ще ви стиснат здраво и ще пътувате свободно само между Лом и Зверино и на кръчма в Павликени.
5
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Номер 1 е прав. В момента наистина плашат гаргите. Знаят, че нямат легални условия да изискат ваксинация, затова прилагат хилядолетната тактика на сплашване. Ако си бяха стояли тихо и мирно досега доста по-голям брой щяха да се ваксинират, но те предобриха манджата. В момента според мен правителствата си правят експерименти, за да видят докога ще ги търпим.
4
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърция да си яде ушите. И без друго ми е прекалено горещо там.
3
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксиниран съм и ако трябва пак ще се ваксинирам.
2
10
 
35
 
! Отговори
аз съм 1 преди 2 години
Не съм ваксиниран и няма да се!!!
1
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ваксини, пак неваксинирани! Престанете да плашите гаргите! Два пъти ходих да Гърция за по 10 дни и пак ще отида!!!