Повече ограничения при неваксинираните в Гърция

Броят на новозаразените в страната расте
7 юли 2021 08:53, Петя Славова
40
Повече ограничения при неваксинираните в Гърция
Снимка: БГНЕС

Гръцкият правителствен говорител Аристотелия Пелони заяви, че хората, които не са ваксинирани срещу COVID-19, ще трябва да живеят с повече ограничения, съобщава "Дарик", позовавайки се на АНА-МПА.

Тя изтъкна в телевизионно интервю, че "цифрите в цял свят и в Гърция категорично подкрепят ваксинацията и сочат, че тя пази от сериозно разболяване и стигане до интензивно лечение, а също така намалява разпространението на вируса".

Още по темата

"Сега е необходимо да бъдат убедени и най-скептичните членове на населението, които може би първо чакаха да видят резултатите от ваксинацията, също да побързат да се ваксинират, особено на фона на по-високия риск от "Делта" варианта, който печели терен в страната", изтъкна тя.

Пелони подчерта, че броят на активните случаи на COVID-19 в Гърция е нараснал със 75 процента миналата седмица.

Тя отбеляза, че 45 процента от пълнолетното население в Гърция вече е завършило ваксинанацията си, но предупреди, че "не трябва да оставяме лятото да мине, докато стоим безучастни, ние трябва да увеличим нашите усилия".

Пелони отхвърли твърденията, че в стратегията си за насърчаване на ваксинацията правителството разделя гражданите: "Ние се опитваме да осигурим стимули и да окуражим по-скептичните. Намираме се в пандемия и който не е ваксиниран, ще трябва да живее с повече ограничения".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.