Pfizer поиска да прилага трета доза, спад на имунитета след след 6 месеца

Американският регулатор може да даде разрешение
9 юли 2021 08:36, Петя Славова
97

Pfizer и BioNTech ще поискат разрешение от американския регулатор за прилагането на разработваната от тях трета доза на ваксина срещу COVID-19, предава Bulgaria ON AIR.
Още по темата


Причината е, че първоначалните данни от тестовете показали, че третата доза увеличава нивата на антителата срещу Бета варианта на Ковид-19 с 10 пъти.

Компаниите стъпват и на идващите от Израел данни, където е отчетен спад на ефикасността на ваксините шест месеца след прилагането им, което според експертите на Pfizer и BioNTech показва, че поставянето на трета доза може да е необходимо в рамките на половин година след пълен цикъл на ваксинация.

Получените данни от тестовете на третата доза ваксина на компанията ще бъдат предоставени на американската Администрация по храните и лекарствата, както и Европейската агенция по лекарствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
6
 
! Отговори
Баси преди 2 години
Следва четвърта, пета и т.н. доза. Въпросът е, след коя ще стане платена и ще може ли.организма сам да се оправи без поредната доза?
80
1
 
2
 
! Отговори
MIKE преди 2 години
Малко повече от 72 000 души към 01.Юли.2021 според Фокс канал и Доктори на първа линия.
79
1
 
8
 
! Отговори
ММММДА преди 2 години
Мдаа нови заключения на фона на тези така безопасни и промотирани средства за защита на здравето.Аз съм ок за ваксините но тогава когато са тествани както трябва необходимото време което е най-важното от всичко и това не се купува.Те от ваксини разработвани и доработвани с 10ки години има странични ефекти тези искат да надупчат целия свят с нещо създадено с 2-3 месеца и тествано 7 евала!
78
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксърино бедна ти е фатазията колко умряха от ваксините засекретенис са да не полудеете
77
0
 
8
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ПРИЧИНАТА Е, ЧЕ ВЕЧЕ ИМА МНОГО БОЛНИ ОТ КЖВИД СЛЕД ВТОРА ДОЗА И 5 МЕСЕЦА ОТТОГАВА. ЛИЧНО ИМАМ ТАКИВА ПОЗНАТИ.
76
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
антиваксъри, за какво се борите - така и така ще умрете от ковид.
75
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Pfizer им харесаха паричките от първите 2 дози ,защо да няма и още ?!
74
1
 
7
 
! Отговори
Унизително преди 2 години
Година 203-, мъж на средна възраст с дочени дрехи, седи пред Ваксинатора. Ваксинатора: Вдигни си ръкава до рамото, да поставим дозичката. Ах, ама то посиняло, я да видим другото. Ето това ще е краят, обикновения бачкатор на колене пред корпорациите. А "антиваксърите" според ваксинираните няма да дочакат това унижение. Не знам коя прогноа е по-мрачна!
73
3
 
22
 
! Отговори
kirasirrav преди 2 години
По едно време мислех и да се ваксинирам, ама сега отказвам твърдо. Изкарах го Ковида два пъти, доста хора около мен също, с някакви хапчета, това-онова, мина. Не искам да рискувам хич с тези ваксини, че незнам какво ще ми се случи от тях.
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пфайзер ще си загубят клиентите с тази трета доза сле вид шест месеца. Държавите ще предпочетат други ваксини, при които имунитета е с по-дълъг срок.
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДОЗА ДОЗА ДОЗИЧКА ОП ССА ДОЗА ДОЗА ДОООЗА
70
2
 
24
 
! Отговори
хаха преди 2 години
човек трябва да е МНОГО СЛЯП, ако продължава да вярва на смешните новини/
69
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една опитна мишка пита друга опитна мишка: - Абе, ти ваксинира ли се? - Не, чакам да свършат опитите с хора.
68
3
 
33
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Причината да настояват за Трета доза са Многото болни ваксинирани към петия - шестия месец след Втората доза. И така - до края на света....
67
2
 
33
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Сега трета, за коледа четвърта, догодина лятото пета. И така на всеки 6 месеца ще ваксинирате хората. Тази работа вече взе много да мирише.....
66
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
смъртта от ковид ще намери аантиваксъра, където и да се е покрил да се размножава.
65
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Превърнаха няколко милиарда човека в опитни зайчета!
64
4
 
31
 
! Отговори
пеци преди 2 години
Ха Ха, скотонаселението да се боцка всеки шести месец та бизнесът с ваксини да върви още по-добре. Колко много са "загрижени" господата от световната здравеутрепваща организация, просто ум да ти зайде. Хората умират от неадекватно или липса на необходимото за заболяванията имлечение, а не от този вирус,който изобщо не е изолиран все още...
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: Kreti (номер 64) Верно бе! Така е да му се не види! Адресът на централата на фирмата е именно на улица с име "При златната мина" в буквален превод от немски... каквото и да означава това.Най-лесното е да приемем, че е просто чисто съвпадение.Тази фирма е отдавна. Откога е името на тази фирма не е ясно.Някои фирми направо кръщават цялата улица на свое име.
62
3
 
27
 
! Отговори
славянин преди 2 години
А ненабодените и неболедуващите какво ги пази след като ''нямат имунитет''!? Искам компетентен научен медицински отговор на въпроса си!? Имам право на такъв и го чакам!