Проф. Кожухарова: Ваксинирайте се - заради децата!

Хроничните заболявания са предпоставка за имунизация, смята тя
10 юли 2021 10:20, Петя Славова
278
Проф. Кожухарова: Ваксинирайте се - заради децата!
Снимка: БГНЕС

Хроничните заболявания са показание да се ваксинираш срещу COVID-19, а не противопоказание", каза пред bTV съветникът на министъра на здравеопазването проф. Мира Кожухарова.

"Хората с хронични заболявания изкарват много тежко вируса, при тях са смъртните случаи. За да са спокойни нашите деца, ваксинирайте се заради тях", призова специалистът.

Още по темата

"Няма обяснение защо хората не се ваксинират. В Москва, например, сега има дълги опашки за ваксинация, но там има много интензивна вълна с много смъртни случаи", каза Кожухарова.

По думите й летният сезон носи едно допълнително успокоение. Тя добави, обаче, че ако у нас започне отново масово ваксиниране по време на нова вълна на коронавируса, това носи рискове. "Има опасност да не успееш да изработиш имунитет преди да се заразиш с COVID-19 при една интензивна вълна", каза Кожухарова.

Ваксиналното покритие в училищата и детските градини остава ниско. "Разчитам на здравия разум на българския учител. Може сега по време на ваксинацията да размислят, за да имаме една нормална учебна година", обясни още тя.

Медикът добави, че към момента няма обсъждане дали ваксината срещу COVID-19 да бъде задължителна за някои професии.

"До септември има достатъчно време да размислят хората", смята Кожухарова относно нагласите към имунизацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
0
 
2
 
! Отговори
Препатил преди 2 години
Тъкмо говорих с една позната работеща в Ковид отделение в една от големите болници в един от големите български градове. Та тя каза - аз попълвам справките за заболелите - имаме починали и ваксинирани за Ковид, но за това никой не говори. А от 23- на лекари и сестри в отделението само 1 лекарка е ваксинирана. За какви заплахи става на въпрос, щом лекарите и сестрите не ви искат отровите ? Всичко това е за пари и то много. На ваксинираните планират да им подновяват ваксините на всички шест месеца
206
0
 
3
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Абе Ковид фаши.стите - защо ще отделяте Я от ваксинираните? Нима като сте ваксинирани не се разболяват е ? Нима не можете да заразявате?
205
0
 
3
 
! Отговори
Яница преди 2 години
Умишлен эаговор эа глобален геноцид и сериоэно обеэсилване на населението по целия свят!!! Умишлено убиване ЭА въэможно най много човешки същества!!! НСР трябваше да е съучастник в таэи сложна ПРЕСТЪПНА СХЕМА, най-голямото ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, което някога е било иэвършено срещу човешката раса!!! Така наречените медии и експерти се окаэаха эа пореден път съучастници в престъплението и геноцида срещу човечеството!!! Както пандемиято от испански грип от 1918 година!!!
204
1
 
4
 
! Отговори
До анонимен 230 преди 2 години
"Бъдете си антиваксъри и ще бъдете изключени от обществото."Вие от това ли се страхувате?
203
0
 
2
 
! Отговори
Ааа, няма нужда! преди 2 години
Няма никаква нужда да са ваксинираме, защото *** Нинова,когато на Бузлуджа играеше кючек и щракаше с пръсти ни каза, че Ковид 19 не съществува. Това е измислица на ***... учител
202
0
 
5
 
! Отговори
Срам преди 2 години
Замълчи,*** ! Имай малко срам.Вярно,че си се продала за няколко сребърника,но бива ли такава наглост.Пак посягате върху свободите на хората и върху децата.Тук няма да бъдеш съдена,но и ти и всички тези психопати зад теб-няма да сте вечни...Запомнете го !
201
1
 
2
 
! Отговори
Свободен преди 2 години
До анонимен 236Откровенията на Йоана...и принуждаваше всички малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби да им бъде сложен белег на десницата или на челата им, за да не може никой да купува или да продава, освен онзи, който носи за белег името на звяра или числото на неговото име...Ти вече имаш белег, аз ще остана свободен!!!
200
0
 
4
 
! Отговори
Никога преди 2 години
Измама
199
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно заради децата не се ваксинирайте. Не се ваксинирайте заради себе си.Не се ваксинирайте заради бъдещите поколения. Тези ваксини са нищо повече освен отрова.
198
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българина не вярва докато лично не бъде засегнат. Скоро пътуванията ще стават само с ваксинационни паспорти, децата ще посещават училище и детска градина само, ако и ДВАМАТА родители са ваксинирани, в хотел и ресторант ще бъде допускан само с ваксина (любимата Гърция). Бъдете си антиваксъри и ще бъдете изключени от обществото. Само на себе си вредите.
197
2
 
11
 
! Отговори
Жозефина Севдова преди 2 години
Ами мечките кога ще ги ваксинирате бе бате ? Че много станаха невъзпитани и нападат хората като ходиме за гъби бе бате.
196
4
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Вирус няма! Кожухарова си фантазира нещо...
195
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тези с кредитите да внимават с ваксините щото гушнат ли букета от вакса, застраховката не важи и децата мангитеее ще ги гледат!
194
0
 
14
 
! Отговори
поркю тиквочев преди 2 години
ваксинирайте се и заради климатя че холандците от няколко години са под вода милите и всичките ходят със шнорхели на работата а колите им са подводници. освен това океаните са пълни с трупове на бели мечки които са се удавили. също и малки меченца. онова кнут от зоопарка и то се удави горкото. разтопи му се айсберга в зоологическата. мъка мъка кожухарова, мъка...
193
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това е световна конспирация. целта е да се елиминират антиваксърите.
192
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите не вярват на това което не могат да възприемат.За да се възприеме науката необходим е интелект.Както виждаме тези хора са по 20%. Предполагам ,че и в другите страни е подобна ситуацията и това е причината за определени мерки,като недопускане на деца в детска градина на неваксинирани родители,недопускане в определени други места. Има държави ,които с подобни методи ваксинираха 3 до 4 пъти повече От нас.В целия свят вече са ваксинирани над 3,5 милиарда хора или на 50 %.
191
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
българите вече не вярва на авторитети.мале само какви селяни станахме.добре е че ковида мори бързо, но пък мъчително.
190
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от 221 до 30
189
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луцифераза има само в болния ти мозък, току що отново препрочетох листовката на файзър! Купи си един шпек от магазина и се надявай там да има по-малко ГМО. Пък може и в хляба ти да има още "по-малко"!
188
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още доста ковид вълни ще се мъчат антивалсърите. Но накрая ковид ще ги умори.