Ваксина или 72-часов тест задължителни за работа в Кипър

Неваксинираните ще плащат за своя сметка по 2 теста седмично
12 юли 2021 10:41, Елка Василева
27
Ваксина или 72-часов тест задължителни за работа в Кипър

На работа в Кипър – с ваксина или 72-часов тест. Новата по-строга разпоредба на здравното министерство, която се прилага от днес, е част от мерките срещу разпространението на коронавируса след силния скок на броя новозаразени през последните две седмици, достигнал почти 1000 случая на ден.

Задължителен за всички работни места в Кипър вече е коронавирусният „безопасен пропуск” (SafePass), предаде БНР.

Още по темата

Това означава, че всички заети в държавния и частния сектор, включително самонаетите, имат три възможности, за да извършват всекидневната си работа. Те трябва да са ваксинирани, или да са преболедували вируса през последните 6 месеца, или да представят отрицателен тест на всеки 72 часа.

Още в началото на юли 11 големи работодателски и професионални организации в общо писмо до президента Никос Анастасиадис настояха да се въведе това изискване. Искането им е за да се предпази икономиката от ново затваряне.

Най-голямата банка в страната – Банката на Кипър, още в началото на месеца разпореди задължително тестване на неваксинираните от персонала всяка неделя и сряда.

Новата мярка е и своеобразен финансов лост за насърчаване на имунизацията. От 1 август се спира предоставянето от правителството на безплатни бързи тестове и разходите за тях се поемат от изследвания. Така неваксинираните служители ще трябва да плащат за своя сметка по 2 теста седмично.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
10
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
Абе не може ли да спестя едни пари на икономиката - и ако не ме боли гърло, нямам хрема, нямам температура, нямам главоболие, нямам загуба на обоняние, не кашлям - да приемем ЧЕ СЪМ ЗДРАВ и да не се тествам? Както правехме ПРЕДИ ДА СЕ ПОБЪРКАМЕ?
26
1
 
1
 
! Отговори
до 25 преди 2 години
Ми то винаги е било така
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Геноцида е яко в деиствие, ако искаш да живееш трябва да плащаш.
24
1
 
12
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Фашизъм в действие....За какво толкова се притесняват? Неваксинираните са опасни само и единствено за себе си. А защо не се споменават такива преболедували? Опитват се да изкарат че ваксинираните не разнасят вируса.....Как ли пък не....Малко изкарвате че ваксинираните не разнасят, и преболедувалите разнасят....
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Като не искаш ваксина ще се тестваш до припадък 2х седмично. Имаш избор!" - И ти имаш избор дали да живееш в България или да заминеш за Кипър!!!
22
1
 
4
 
! Отговори
Интересно ми е преди 2 години
Засега тестовете ще се плащат, а когато целта се постигне и ваксините. За какво им е икономика тогава?
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВладоНа такива като теб им пожелавам да емигрират съвсем скоро в държави като Кипър. Всъщност в Северна Корея ще ти хареса повече. Там даже ти казват кога да се смееш, кога да плачеш, кога да ходиш до тоалетната... Идеално за теб, защото явно не искаш сам да взимаш решения с главата си или по-вероятно не можеш, а искаш някой с една пръчка да ходи до теб и да ти казва какво да правиш. За да не си единствен, искаш този с пръчката да казва на всички какво да правят. Доста елементарна душица...
20
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да работата е ясна или ваксинация -кастрация или плащаш данък ковид .Значи който не иска да ползва фармацефтични продукти ще плаща като поп.Нещо като медицински рекет ,до там ли я докарахме.Само данъка може де ти е повече от наем за апартамента .Ковид фашизъм в действие и без ограничение.
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кипърците нали знаят, че у нас не е трудно да се купят фалшиви сертификати. Мисълта ми е, добре са дошли на почивка у нас, на ваксинационен туризъм, така да се каже.
18
2
 
36
 
! Отговори
хитър политик преди 2 години
Доброволно е ваксинирането , доброволно е . Ама накрая без ваксина може и в хранителен магазин да не пускат . Иначе е доброволно , някой да не си помисли друго
17
1
 
31
 
! Отговори
Купърец преди 2 години
Еха, като знам колко българи работят в кипър, ще останат без работна ръка, по два пъти седмично да ти бъркат в синосите и гърлото нее нормално ... Диктатура...
16
1
 
29
 
! Отговори
Интересно ми е преди 2 години
Като стигнат до 100% и пак има повишение на случаите до 3-4 месеца, какво ще направят. Сещам се само за ново "ваксиниране" на 6 месеца! Няма що отличен вариант. А ако и това не даде желания резултат започват реваксинация на 4 месеца. Защото реално това е максималния период на високите нива IgG и хуморалния имунитет. С една дума хванеш ли се на хорото не можеш да се пуснеш.
15
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Управляващите пробват и който се върже - върже. Проблемът е в населението, които чинно изпълняват. Ако 70% от хората откажат да се ваксинират и да си правят тестове, какво? Много бързо ще сменят плочата, като няма кой да им изкарва парички, кой да ги обслужва и лекува. Обикновените граждани сме повече от една шепа алчни лобисти, ама шубето е голям страх. Та който седи и изпълнява, си заслужава съдбата. Това важи най-вече за нашия народ, имайки предвид какво ни е дереджето.
14
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да разбираме ли, че новото правителство скоро ще се пробва да направи това и у нас?
13
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не трябва да се ваксинират хората понеже ковид ваксината е the mark of the beast.
12
1
 
5
 
! Отговори
Искрен Веселинов преди 2 години
Да, такова дране, ама яко дране, като в Чалгаристан, никъде го няма!
11
0
 
3
 
! Отговори
Ясууу преди 2 години
*60 евро
10
3
 
9
 
! Отговори
Ясууу преди 2 години
Пропуснали са да напишат само че тестовете в Кипър са безплатни за населението, а не 60? като у нас.
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зор ми е да одя да им работя в Кипър като български ергатин!И тук печеля толкова колкото и там ми предлагат.И без тестове и без маски и без каски...
8
35
 
4
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Хаха скоро и в България! Пропа*дняците антиваксъри ще си го получат :)